Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

21D, Consell de Ministres: La Moncloa demana per carta una reunió entre Sánchez i Torra divendres vinent

Preservar el patrimoni: Barcelona veta construir habitatges durant un any al districte de Gràcia

Psicòpates: La morfologia del seu cervell és el resultat de l'estrès emocional viscut durant la infantesa

Tradicions de Nadal: Els àpats d'empresa i la compra de loteria centren les converses prèvies a les festes

Pendents d'un miracle: El Reus podria jugar demà davant del Còrdova el seu darrer partit a la segona divisió

El jefe del Ejecutivo, Pedro Sánchez, quiere reunirse con el presidente de Cataluña, Quim Torra, el próximo día 21, coincidiendo con la reunión del Consejo de Ministros en Barcelona, para cuya preparación y desarrollo la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, ha pedido la "máxima colaboración" a la Generalitat. Calvo remitió la noche del jueves sendas cartas al vicepresidente de la Generalitat, Pere Aragonés, y a la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en las que les comunica oficialmente la reunión del gabinete de Sánchez dentro de una semana en la Llotja del Mar de la Ciudad Condal.

Una docena de miembros de sindicatos de Mossos d'Esquadra han permanecido encerrados durante más de diez horas en una sala del Departamento de Interior para reivindicar mejoras laborales en la mesa de negociación que trata sus reivindicaciones.  Con su movilización, la policía catalana exige a Interior mejoras laborales y salariales y su equiparación con las condiciones que la consellería está pactando con el cuerpo de Bomberos de la Generalitat.

El govern de Sánchez mostra la seva confiança en la professionalitat dels Mossos per garantir la seguretat del Consell de Ministres, el dia 21 a Barcelona. Des de la Generalitat insisteixen que la reunió provoca malestar en la societat catalana i crida a mantenir actituds pacifiques. Amb tot Artadi no tanca la porta a una reunió entre Torra i Sánchez si parlen d'autodeterminació i presos.

Al Parlament, diputats de Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP han reclamat l'alliberament de l'expresidenta Carme Forcadell. Aquest vespre se signarà un manifest de suport. També hi ha hagut una mostra de suport d'un grup d'eurodiputats, al Parlament Europeu. Tot plegat mentre es repeteixen les mostras de solidaritat amb els presos independenistes en vaga de fam. Una mesura que el dirigent d'Esquerra Jona Tarda troba lloable... però de la que es desmarca...

Després de la irrupció de Vox a les eleccions andaluses, el PSC demana fer un cordó sanitari per barrar el pas a l'extrema dreta a les institucions.

Les tarifes del transport metropolità NO s'apujaran el 2019.

Els sindicats de Mossos es tanquen a la conselleria d'interior i també tallen el carrer per protestar per la negativa a les seves demandes laborals. Els agents reclamen, entre d'altres, una equiparació del seu salari al dels bombers, pendents des del 2008, o una remuneració superior de les hores extres. Interior els ha demanat 24 hores més per, i els agents diuen que no marxaran fins obtenir una resposta.

El Barça ja sap els possibles rivals que tindrà a vuitens de final de la Champions. Els més perillosos: el Liverpool, actual subcampió, el Manchester United o l'Ajax. Al sorteig que es farà dilluns també hi serà el reial Madrid, que anit va tancar la fase de grups amb una derrota al Bernabéu per 0 a 3 contra el CSKA de Moscou.

Abans el Barça sabrà el seu rival a la Copa del Rei. El sorteig de vuitens de final es fa aquesta tarda. També el sabrà el Girona que aquest vespre presenta el pressupost d'aquesta campanya.

Pendent també del sorteig de la Copa del Rei estarà l'Espanyol, que recentment ha celebrat junta d'accionistes.

ROSSINI torna al Liceu amb la que probablement és la seva òpera més esbojarrada i alegre: LA ITALIANA IN ALGERI. Feia 36 anys que l'obra no es representava al Gran Teatre.... i el 150 aniversari de la mort de l'autor i unes dates que conviden a la festa semblen un bon motiu per recuperar-la. S'hi estarà 9 dies, des de avui fins al dia 23.

Protesta dels Mossos: Es tanquen a la Conselleria per la negativa d'Interior a les seves reivindicacions

La data del 21-D: Tardà es desmarca de les accions violentes i Artadi obre la porta a la reunió de presidents

Carme Forcadell: Diputats dels Parlaments català i europeu demanen l'alliberament de l'expresidenta del Parlament

Eleccions andaluses: El PSC demana un "cordó sanitari" a VOX per evitar la irrupció del partit a les institucions

Podem i Barcelona en Comú: Les seus dels partits apareixen amb pintades falangistes i missatges contra les formacions

Mobilitat: Congelats els preus del transport públic pel 2019 i campanya de trànsit pels motoristes

Autoescoles catalanes: Diuen que són ostatges del conflicte entre la DGT i els examinadors i no descarten mobilitzacions

Agressions sexuals: Els Mossos investiguen una tercera violació en poc temps a Montjuïc

Tècnica pionera: Extreuen tumors del ronyó sense que després el pacient hagi de fer diàlisi

"Operación Triunfo": Dimecres vinent el públic decidirà qui guanya OT 2018

Sensacions ben dolentes: El Reial Madrid ensopega amb el CSKA de Moscou (0-3) i a Reus esperen un miracle per seguir a segona divisió

Mundial piscina curta: Lidón Muñoz rebaixa el rècord espanyol dels 100 estils i el deixa en 1 minut i 69 centèsimes

Protesta dels Mossos: Es tanquen a la Conselleria per la negativa d'Interior a les seves reivindicacions

La data del 21-D: Tardà es desmarca de les accions violentes i Artadi obre la porta a la reunió de presidents

Mobilitat: Congelats els preus del transport públic pel 2019 i campanya de trànsit pels motoristes

Tècnica pionera: Extreuen tumors del ronyó sense que després el pacient hagi de fer diàlisi

Sensacions ben dolentes: El Reial Madrid ensopega amb el CSKA de Moscou (0-3) i a Reus esperen un miracle per seguir a segona divisió

La vicepresidenta y diputada del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha afirmado que su partido no va a renunciar al proyecto independentista porque sería "irresponsable" renunciar a un "proyecto que nos da un futuro viable para nuestros hijos". También ha señalado que le parece "surrealista" que se critique a quien habla con los independentistas pero no a quienes negocian con un partido fascista como Vox.

El portavoz de ERC en el Congreso de los Diputados, Joan Tardà, ha pedido en Los Desayunos de TVE una solución para Cataluña en la que se tenga en cuenta a ambas partes, tanto la independentista como la no independentista, y reclama una vía pacífica. "La solución es que los catalanes decidan si quieren esta autonomía, una mejor o la independencia", ha defendido.

Sobre la apelación del presidente de la Generalitat, Quim Torra, al proceso de independencia de Eslovenia, Tardà afirma que el presidente quiso expresar su admiración por la "adhesión" y la "victoria" eslovena en el referéndum. "Creo que o se han malinterpretado sus palabras o no supo explicarlo".

El diputado republicano ha rechazado también las protestas previstas por los llamados Comités de Defensa de la República (CDR) para el próximo 21 de diciembre, por la celebración del Consejo de Ministros en Barcelona. "El Gobierno tiene todo el derecho a hacer donde le plazca el consejo de ministros y la ciudadanía tiene todo el derecho de entender que no es una decisión acertada", ha asegurado.

Sobre la huelga de hambre que protagonizan los presos soberanistas del PDeCAT ha señalado que ERC no la considera "necesaria". Aunque ha recalcado que se trata de un "aldabonazo" ante la situación "anómala" que atraviesan los presos independentistas."Es muy loable. ERC no lo ha hecho porque ha considerado que no era necesario", ha dicho.

Pedro Sánchez exposa al Congrés la seva estratègia per Catalunya en un ple tens i carregat de retrets. El president ha apujat el to contra l'independentime, l'acusa de crear un relat de "mentides"i avisa a Torra que si se salta la llei la resposta serà contundent. Des del Parlament, el president de la Generalitat nega la violència i reclama parlar d'autodeterminació i de presos.

Tensió també al Parlament quan la lider de Ciutadans exhibeix un cartell per reclamar el 155 i el portaveu de Junts per Catalunya n'estripa un d'igual. La polèmica sobre l'actuació dels mossos també apareix al debat: Torra els ha defensat davant les crítiques de la CUP per les càrregues contra els manifestants antifeixistes.

El Tribunal Constitucional s'ha pronunciat avui sobre els primers recursos de processats en la causa del Tribunal Suprem.

El Barça tanca la fase de grups de la Champions amb un empat davant del Tottenham que també passa a vuitens de final. Valverde va fer força canvis a l'equip.... i entre els destacats, va brillar el porter Cillessen i, sobretot, Dembélé, autor del gol blaugrana que tancava així uns dies complicats després d'arribar dues hores tard a un entrenament.

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha insistido este miércoles en celebrar una reunión "de gobierno a gobierno" entre el Ejecutivo catalán y el de Pedro Sánchez aprovechando la celebración del Consejo de Ministros el 21 de diciembre en Barcelona. Lo ha dicho en la sesión de control al Govern en el Parlament, donde ha exigido que el Gobierno central no rehuya los que considera que deberían ser los tres temas esenciales de este eventual encuentro: "Autodeterminación, presos y exiliados".

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha cargado duramente contra los "engaños" y la "manipulación" del independentismo catalán y ha advertido al presidente de la Generalitat, Quim Torra, de una respuesta "firme, proporcional y contundente del Estado" si se aleja de la legalidad. PP y Cs han exigido a Pedro Sánchez la implementación del artículo 155 en Cataluña, Iglesias le ha pedido justo lo contrario, que no "incendie Cataluña", y desde ERC Joan Tardá le ha insistido en la importancia de pactar un referéndum por la independencia.

La crisi catalana: Sánchez avisa Torra que si trenca la legalitat la resposta serà contundent i Torra li reclama parlar d'autodeterminació i presos

Debat al Congrés: PP i C's reclamen aplicar el 155 i eleccions. Pels independentistes, es pot reconduir la situació

Consell de Ministres: La Moncloa defensa que la Casa Llotja de Mar és un lloc emblemàtic, la Generalitat que dificulta la mobilitat

Sessió de control: La via Eslovena i l'actuació dels Mossos sobrevolen en la sessió de control al Govern

Vaga de fam: Quim Torra i cinc consellers se sumen a la concentració de suport als presos

Causa del procés: El TC desestima els recursos de Forcadell, Boya, Gabriel i Simó per no haver esgotat la via judicial

Atemptat d'Estrasburg: A Catalunya es mantenen les mesures de seguretat previstes al nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista

L'accés a l'habitatge: Gairebé un milió de persones de Barcelona i àrea metropolitana viu en un pis indigne

Decret menjadors: Educació decideix ajornar-ne l'aplicació per buscar el consens amb les famílies

Postres de Nadal: Els catalans menjarem dos milions de torrons artesans. El panettone, cada cop més present

Champions League: El Barça es treu la son de les orelles amb un gol de Dembélé però acaba empatant amb el Tottenham

Nominats als Goya 2019: "campeones", coproduïda per rtve, compta amb 12 nominacions, entre les quals, a millor pel·lícula