Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els 4 presos independentistes que estaven en vaga de fam a Lledoners seran traslladats aquesta tarda a l'Hospital Penintenciari deTerrassa per recuperar-se. Aquest matí han anunciat que abandonàven la protesta perquè consideren que ja s'havia donat visibilitat a la seva situació processal. Jordi Turull i Jordi Sànchez portaven 20 dies, i Josep Rull i Quim Forn 17.

La reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra s'ajorna una hora i començarà a les 7 al Palau de Pedralbes. Al final s'apunta una trobada a banda dels dos presidents i una de conjunta amb 2 ministres i 2 consellers. El contingut s'està acabant de perfilar i la Generalitat donaria per bo un acord amb Sánchez per parlar de manera fluida.

I en aquest contex, el conseller d'Interior ha anunciat avui la convocatòria de 750 noves places de mossos i de 250 de bombers. Miquel Buch ha reconegut que les plantilles estan per sota del que tocaria i que les noves places no dependran de si hi ha pressupostos o no....

JEISON MURILLO passarà aquesta tarda la revisió mèdica per incorporar-se al Barça. El central colombià, decit pel València, arriba coma solució d'emergència fins a final de temporada. La dissetena jornada de lliga l'obre demà el Girona davant del Celta. L'Espanyol avança a aquesta tarda el viatge a Madrid per jugar dissabte contra l'Atletico, per evitar problemes logístics..

Ben diferent és la proposta que fan des de la FURA DELS BAUS. La companyia teatral catalana pre-estrena avui a Martorell l'espectacle THAMOS, basat en l'obra de Mozart , "Thamos, rei d'Egipte".

Els 4 presos independentistes que estaven en vaga de fam han abandonat la protesta aquest matí. Consideren que ja han aconseguit els objectius pels quals la van iniciar. De cara a demà, els 9 polítics presos demanen concentracions massives al carrer però, sobretot, cíviques i pacífiques

Un anunci que coneixíem 5 hores i mitja abans de la trobada que han de mantenir Pedro Sánchez i Quim Torra al Palau de Pedralbes, també hi haurà reunions amb els vicepresidents, la ministra Batet i 2 consellers./ Aquesta esperada reunió se celebrarà al Palau de Pedralbes, hores d'ara encara hi ha discrepàncies sobre el format i, de fet, la trobada no apareix a les agendes oficials ni de la Moncloa ni de la Generalitat./ Els partits constitucionalistes consideren que la reunió és un despropòsit mentre que Podemos aplaudeix que un i altre prioritzin el diàleg.

Al Congrés avui es debat per segon cop el sostre de despesa proposat per l'executiu de Sánchez, el pas previ als pressupostos. Si no hi ha sorpreses es reeditarà la majoria de la moció de censura perquè els partits independentistes han canviat d'estratègia i hi donaran suport. Esquerra i PDECAT ho justifiquen per crear un clima propici al diàleg.

El president de Foment confia en la presència de Torra al sopar de la Patronal, aquesta nit, a la qual assistirà Pedro Sánchez. Josep Sánchez Llibre recorda que els empresaris que hi haurà representen més del 60% del PIB català. I també ha reclamat el suport als pressupostos del govern espanyol.

Les properes hores seran una prova de foc pels efectius de seguretat. El més immediat, aquesta mateixa tarda./ Dèiem que és una incògnita saber quina afectació tindran els actes de demà en la mobilitat. El fet és que algunes escoles, per si de cas, han decidit avançar les activitats típiques de Nadal. I per les empreses de distribució, avui és un dia més atrafegat.

Societat Civil Catalana ha destituït el seu president, José Russinyol i a 3 alts directius de l'entitat. La junta hauria pres aquesta decisió després de detectar presumptes irregularitats econòmiques i decisions que, asseguren, es van prendre al marge de l'entitat. Rossinyol però ja ha demanat la celebració d'una assemblea el proper 17 de gener per ratificar el seu càrrec i aprovar els pressupostos de l'entitat.

La generalitat ha decidit convocar noves places de mossos d'esquadra, 750, i de bombers 250. Ho ha anunciat fa una estona el conseller Miquel Buch./ Justament la convocatòria de places era una de les principals reivindicacions, avui, de la manifestació dels bombers que ha recorregut el centre de Barcelona

El públic ha decidit que Famous sigui el nou guanyador d'OT amb un 36 per cent dels vots. Una final amb percentatges molt ajustats on Alba Reche va quedar segona i Natalia, tercera...

El Barça i el València ja haurien arribat a un acord per la cessió de Jeison Murillo fins a final de temporada. Un cop hagin acabat de tancar els detalls del contracte, el Barça farà oficial el fitxatge. El club ha decidit recórrer al mercat d'hivern per cobrir les baixes de Vermaelen i Umtiti.

Joana Biarnés va morir anit als 83 anys... La primera fotoperiodista d'Espanya va començar als 50 ajudant al seu pare, que era periodista esportiu. Dalí, Orson Wells, Audrey Hepburn i Clin Eastwood son alguns dels rostres famosos que va fotografiar.

El sindicat CCOO acaba de desconvocar la vaga prevista a Renfe i a Adif per demà dia 21 i també pel 7 de gener, a tot l'Estat. La signatura d'un pre-acord del conveni col·lectiu ha permès que aquest sindicat desconvoqui, de moment, les dues aturades previstes.


El jefe del Gobierno, Pedro Sánchez, y el presidente de la Generalitat, Quim Torra, se verán este jueves en Barcelona, donde habrá también un encuentro de varios miembros de sus respectivos ejecutivos que provoca interpretaciones distintas en las dos administraciones respecto a su formato. Mientras que en Moncloa consideran que la cita de ministros y consejeros catalanes será simplemente una reunión paralela a la de sus dos presidentes, en la Generalitat elevan el rango de ambos encuentros y hablan de una "minicumbre" entre el Gobierno del Estado y el catalán tras una mera "salutación" de sus presidentes. La previsión es que la reunión, la víspera del Consejo de Ministros de Barcelona, se celebre por la tarde en el Palacio de Pedralbes, pero tanto el Gobierno como la Generalitat han eludido incluirla en sus agendas oficiales.