Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Portavoz del Gobierno y ministra de Educación, Isabel Celaá, ha respondido al presidente de la Generalitat, Joaquím Torra, que el Ejecutivo "no acepta ultimatums" y rechaza el referéndum de autodeterminación que éste ha reclamado esta tarde en el Parlamento catalán.

Celaá ha respondido así a la advertencia de Torra de que retirará su apoyo al Gobierno de Pedro Sánchez si no plantea un referéndum de autodeterminación antes de un mes. "El presidente de la Generalitat no tiene que esperar a noviembre para recibir una respuesta", ha precisado la Portavoz del Gobierno para acto seguido dejar claro que la respuesta del Ejecutivo es "autogobierno y convivencia" frente a la independencia.

El presidente catalán, Quim Torra, ha advertido al presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, de que si no presenta antes de un mes una propuesta para "un referéndum pactado, vinculante y reconocido internacionalmente", el independentismo "no podrá garantizarle ningún tipo de estabilidad en el Congreso". Así se ha dirigido alEjecutivo de Sánchez en su intervención ante el pleno en el inicio del debate de política general en el Parlament.

  • Els incidents d'anit al final de la jornada reinvindicativa dels fets de l'1 d'octubre han desfermat una intensa batalla política. Hi va haver aldarulls a diversos punts de territori, i a Barcelona, per primer cop els manifestants van ser a tocar de les portes del Parlament. Els fets han encès la polèmica política sobre si des del govern es fomentava la violència./ El govern ho nega i desvincula els incidents de les convocatòries de l'aniversari, mentre que l'oposició reclama responsabilitats al president de la Generalitat... I rebutja que les paraules de Quim Torra demanant als CDRs continuar pressionar, incitaven a la violència..
  • Des de la Moncloa retreuen al president de la Generalitat que posi en risc la normalització política a Catalunya... Tant el govern com la resta de forces polítiques amb presència a Madrid critiquen que Torra encoratgi el que qualifiquen de "grups radicals".
  • Tot plegat situa un cop més el focus sobre els Mossos i si hi ha haver mancances en el dispositiu. Tant a les portes del Parlament com a la Via Laietana davant la prefectura de la policia nacional , on corresponen aquestes imatges. Pels responsables del cos justifiquen les càrregues per la violència dels grups radicals, diuen. Segons els sindicats policials, 32 agents van resultar ferits
  • Doncs tot això passa hores abans que el president de la Generalitat comparegui d'aquí a mitja hora al Parlament per exposar el pla de Govern... Un ple que arriba 4 mesos després de la presa de posessió del govern i enmig de notòries discrepàncies entre els partits independentistes. / Una sessió que també servirà per mesurar els suports al seu full de ruta. De moment, aquest migdia s'ha resolt un dels punts que bloquejaven l'activitat a la cambra. Junts per Catalunya i Esquerra, amb el suport de la CUP i els comuns, han aprovat que els diputats suspesos puguin designar algú altre que voti per ells.. Lluís Falgàs.
  • A Lleida, els Mossos d'Esquadra han detingut de moment 26 persones en una operació contra la corrupció en la contractació d'una empresa que haurien pagat comissions a canvi d'adjudicacions irregulars. Els diners haurien anat a la butxaca de Reñé però sembla que també a les arques de Catdem, fundació vinculada a l'antiga Convergència Democràtica. L'operació policial continua oberta amb una desena d'escorcolls i no es descarten més detencions.
  • I també a Lleida, avui ha arrencat el judici pel cas Nadia enmig de gran expectació. Prop de dos anys després de la seva detenció, els pares de Nadia-Nerea s'asseuen al banc dels acusats per respondre de la presumpta estafa de més d'un milió d'euros a milers de ciutadans per fer-los creure que era per a la cura de la seva filla...
  • El Barça ja és a Londres, per jugar demà el primer partit a fora d'aquesta Champions. Els darrers mals resultats a la lliga, obliguen als de Valverde a reaccionar davant un rival força goalejador que està entrenat per Pochettino, un exespanyolista declarat.

Pedro Sánchez ha pedido a Quim Torra que no ponga en riesgo la normalización política en Cataluña alentando a los radicales. El presidente de la Generalitat no ha hecho hoy declaraciones; su portavoz ha dicho que los incidentes ocurridos en las manifestaciones del aniversario del 1-O fueron minoritarios y admite que no ayudan al movimiento soberanista.

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, no ha hecho declaraciones sobre los incidentes de este lunes en el Parlament durante las protestas en el aniversario del 1-O, cuando los Mossos cargaron contra varias decenas de manifestantes que rompieron el cordón de seguridad y lograron llegar a las puertas de la cámara catalana. La portavoz del Gobierno de la Generalitat catalana y consejera de Presidencia, Elsa Artadi, ha asegurado este martes que los incidentes de este lunes frente al Parlament "no ayudan" al independentismo y suponen una novedad en un movimiento que hasta ahora, según ha subrayado, ha sido mayoritariamente pacífico.

El director de los Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, ha defendido que había suficientes efectivos este lunes para la concentración ante el Parlamento de Cataluña por el 1-O en la que un grupo quiso entrar en la Cámara, y ha indicado que cuando se produjeron estos incidentes, los Comités de Defensa de la República (CDR) ya habían desconvocado sus acciones, a las 21:38 horas. En rueda de prensa este martes junto al portavoz de los Mossos, Albert Oliva, Martínez ha hecho esta precisión y se ha negado a valorar el discurso del presidente de la Generalitat, Quim Torra, que alentó a los CDR cuando les dijo "apretad". Según ha indicado, no le consta malestar dentro del cuerpo de la Policía catalana y sus mandos por las palabras de Torra sobre los CDR.

A l'aniversari de l'1 d'octubre, per primer cop els manifestants van ser a tocar de les portes del Parlament. Els fets han encès la polèmica política sobre si des del govern es fomentava la violència, i situen un cop més el focus sobre els Mossos i si hi va haver mancances en el dispositiu.

Aquest migdia ha començat el ple que havia de resoldre la situació dels diputats suspesos pel Jutge Llarena. Junts per Catalunya i ERC han aprovat que els diputats suspesos puguin designar algun altre que voti per ells.

Continua oberta l'operació dels Mossos d'Esquadra en què s'ha detingut el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i no es descarten més detencions. Investiguen el presumpte finançament irregular de Convergència, Democràtica de Catalunya.

Per primera vegada des del 2007, aquest setembre cau l'atur a Catalunya en relació amb l'agost.

Minut de silenci a Sabadell per condemnar l'assassinat d'un nen per part del seu pare.

Avui ha arrencat el judici pel cas Nadia prop de dos anys després de la detenció dels seus pares, acusats per respondre de la presumpta estafa de més d'un milió d'euros a milers de ciutadans per fer-los creure que era per a la cura de la seva filla.

El Barça ja és a Londres per jugar demà el primer partit a fora d'aquesta Champions. Aquesta nit Reial Madrid i València juguen la segona jornada de la Champions. Els ché visiten el Manchester United d'un Mourinho a la corda fluixa i el Madrid al CSKA de Moscou.

L'1-O acaba amb aldarulls: L'intent d'assalt al Parlament per un grup de radicals atia la polèmica i els Mossos

Les paraules de Torra: Per Artadi no avalen la violència i per Calvo posen en risc la normalització

Dispositiu policial: La direcció dels Mossos rebutja la falta d'efectius i els sindicats ho critiquen

Nou cop a la corrupció: Detingut el president de la Diputació de Lleida per presumpte finançament irregular de CDC

Cas Nadia: Els pares hauran d'explicar com i en què van utilitzar els diners que van recaptar

Retorn a Wembley: El Barça, obligat a reaccionar en un estadi mític, davant del Tottenham de Pochettino

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha condenado las cargas policiales "desproporcionadas" contra "el movimiento popular en defensa de la autodeterminación". Se refería a los incidentes de este lunes por la noche ante el Parlament, donde los Mossos tuvieron que cargar para evitar que un grupo de exaltados entrara en el edificio tras la manifestación por el aniversario del 1-O.

Sirvent ha anunciado en RNE que su formación debatirá con las bases si continua apoyando el gobierno de Torra, que necesita de sus votos para garantizarse la mayoría absoluta en el Parlament.

Javier Maroto, secretario de Organización del PP, ha asegurado este martes en Los Desayunos de TVE que el Gobierno de Pedro Sánchez debe aplicar el artículo 155 de la Constitución en Cataluña, y que debe hacerlo con más extensión del que se aprobó siendo presidente Mariano Rajoy.

"El 155 que aprobó Rajoy fue blandito, porque hubo que ceder a lo que querían Ciudadanos y el PSOE", ha señalado Maroto.

El dirigente 'popular' ha insistido en las propuestas que este lunes hizo el presidente de su partido, Pablo Casado: aplicación del 155, con extensión a la radiotelevisión autonómica, la educación pública y los Mossos; nombramiento de un nuevo gobierno catalán desde Madrid e ilegalización de los partidos que no condenen la "violencia" de grupos independentistas.