Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La sessió de control al govern ha estat l'escenari on Quim Torra ha tornat a fer una crida a la unitat de l'independentisme després de la fractura sobiranista. Esquerra també la reclama però demana temps i anar a la una. El president del Parlament ha defensat la seva decisió, seguint el criteri dels lletrats, de no permetre la fórmula de Junts de Catalunya per delegar el vot dels diputats suspesos.

Avui fa un any, Puigdemont feia al Parlament una declaració d'independència que ell mateix suspenia al cap de pocs segons.

Pablo Casado insta Ciutadans a presentar una moció de censura a Torra i repta Sánchez a donar-hi suport.

Al tribunal de comptes, a Madrid, avui ha començat el judici per les despeses de la consulta del 9N. Avui han declarat Artur Mas i els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau.

El Jutge Fernando Andreu acorda processar els tres terroristes que van atemptar a les Rambles i Cambrils a l'agost de 2017

A Sant llorenç des Cardassar, a l'est de Mallorca, nou persones han perdut la vida a causa de les inundacions. Hi ha varies persones desaparegudes que els serveis d'emergència continuen buscant.

La T-10 de dues zones costarà el mateix que la d'una zona a l'àrea metropolitana. Serà la conseqüència més evident de la unificació de les dues zones tarifàries que ha d'aprovar la setmana que ve l'autoritat metropolitana.

El futbol espanyol està instal·lat en una espiral d'acusacions greus entre Javier Tebas i Luis Rubiales pel partit Girona - Barça que s'hauria de jugar a Miami.

Fractura independentista: Torra reitera l'ultimàtum a Sánchez i ERC l'adverteix que cal temps per avançar

Tribunal de comptes: Mas i tres càrrecs del seu govern, jutjats pel suposat finançament públic del 9-N

Aiguats: nou morts a Mallorca i diversos desapareguts i a Tarragona hi ha desperfectes materials

Transport públic: La T-10 de dues zones costarà el mateix que la d'una zona

Espanya ja és a Gal·les: Rubiales i Tebas deixen evidents les seves diferències en entrevistes a TVE

Artur Mas comparece este miércoles ante el Tribunal de Cuentas por la consulta del 9N. Su organización ya le valió una condena de dos años de inhabilitación del TSJ catalán. Por eso, según el expresident, este procedimiento busca su ruina personal, tal como ha dicho en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso.

"Algunos no contentos con que a criterio suyo las penas que nos cayeron fueron demasiadoleves están intentando a ver si nos pueden incluso arruinar personalmente desde un punto de vista económico, y ese es el motivo por el que nos enfrentamos al TC, por la venganza de una serie de gente que quiere nuestra ruina económica", ha asegurado.

Artur Mas ha avanzado que acudirán a todas las instancias judiciales comunitarias posibles. También ha defendido la actuación de Carles Puigdemont, a quien Mas ha calificado de símbolo de lo que mucha gente opina en Cataluña. Por eso ha hecho un llamamiento a recomponer la unidad del independentismo.

  • Tota l'atenció informativa és en aquests moments al Parlament, on fa una hora ha començat el ple per votar les conclusions del debat de política general. Una sessió que arriba precedida per un enfrontament inèdit entre els socis de govern. Junts per Catalunya i Esquerra discrepen obertament sobre la delegació de vot dels diputats suspesos....i si no es posen d'acord, perdran la majoria independentista a la cambra.
  • En les seves intervencions a l'hemicile els grups parlamentaris de l'oposició han carregat amb duresa contra Junts per Catalunya i les desavinences dels darrers dies amb Esquerra. Creuen que tot plegat desprestigia el Parlament.
  • La confrontació entre Junts per Catalunya i Esquerra va fer trontollar l'estabilitat del Govern la setmana passada... Llavors totes dues formacions van tancar llavors files parlant d'unitat. Una reacció similar a la viscuda avui. Des de la presó de Lledoners, el líder d'Esquerra Oriol Junqueras ha fet una crida a presevar la majoria independentista.
  • El President del Govern ha intervingut en l'acte institucional del dia de la comunitat Valenciana i ha defensat els valors de convivència i cohesió
  • Matí de grans afectacions a Barcelona i l'Hospitalet per culpa de la pluja torrencial que ha caigut a primera hora del matí
  • Fins a 10 jugadors del Barça han marxat aquests dies amb les seves seleccions: és el cas d'Arturo Vidal, força molest amb la seva situació. El xilè està jugant molts menys minuts dels que esperava quan va fitxar pel Barça./ Tot plegat, abans del primer entrenament d'Espanya per preparar l'amistós de dijous davant la selecció de Gal·les.

Roger Torrent està disposat a no comptar els quatre diputats suspesos pel Suprem si Junts per Catalunya no designa a un altre diputat. La crisi entre Junts per Catalunya i Esquerra s'ha fet encara més evident amb aquesta decisió de la Mesa. Els republicans ja havien alertat del risc de col·lapse, si les votacions són invalidades.

El President del Govern diu que en uns moments difícils en què el discurs de l'odi i l'exclusió estan presents al debat públic cal reivindicar el projecte europeu i el valor de la democràcia. Sense mencionar directament a Catalunya ha demanat abandonar la confrontació.

El fort aiguat ha provocat inundacions i moltes complicacions a les carreteres. La zona més afectada ha estat la part baixa del districte de Sants-Montjuïc on han caigut més de 90 litres per metre quadrat. Els bombers de Barcelona han fet una seixantena de sortides, la majoria per inundacions de baixos i també d'espais públics com, per exemple, estacions de metro.

L'empresa que promociona els polèmics pisos càpsula ha obert un local a l'Hospitalet on exposen els habitatges que no superen els 3m2. A Barcelona l'ajuntament els ha tancat un local perquè considera que els pisos no compleixen la normativa d'habitabilitat.

Un jutjat de Sabadell investiga sis Mossos d'Esquadra per suposades desaparicions de droga a les instal·lacions de la comissaria d'Egara. El jutge intenta esbrinar si es tracta d'irregularitats en la cadena de custodia de la droga o bé d'una sostracció.

Des de l'estiu fins ara, els cossos policials han requisat a Catalunya una cinquantena d'insectes i rèptils, alguns molt verinosos: fins i tot mortals.

Els partits de seleccions tornen a aturar la Lliga en el moment que la competició està més ajustada que mai. Espanya ja prepara els partits davant Gal·les de dijous i davant Anglaterra de dilluns que ve a Sevilla.

"The Walking Dead" estrena la novena temporada al Festival de Sitges.

Incertesa al Parlament: Torrent reclama a Junts per Catalunya que substitueixi els 4 diputats suspesos pel Suprem

Pluja intensa: Els bombers de Barcelona realitzen una seixantena de sortides

Afició perillosa: TVE roda per primera vegada serps mortals requisades a Catalunya

Alcàcer, gran novetat: La selecció espanyola ja prepara els partits contra Gal·les i Anglaterra

Sitges i els zombis: "The walking dead" estrena la novena temporada al festival de cinema

El ministro de Cultura y Deporte, José Guirao, rebajó este martes la tensión entre el Gobierno de España y la Generalitat de Cataluña afirmando que “a veces, las tensiones se crean artificialmente”, y reconoció que “no veo el ambiente” de crispación en sus viajes a esta comunidad autónoma, señaló en una entrevista en Los Desayunos de TVE.

“Yo no encuentro esa tensión; a veces, las tensiones se crean artificialmente”, dijo el ministro. En este contexto, Guirao apeló a defender las lenguas pero no instrumentalizarlas en el debate político: “cuando las lenguas se usan para confrontar, se cae en un error gravísimo”.

Y es que, a su juicio,  “las lenguas son para comunicar y para unir”,  por lo que enfrentarlas “es como contraponer patrimonios” y “todos los patrimonios son de todos”. Por último, hizo una defensa a ultranza del catalán porque “para mí, defender una lengua y difundirla es lo normal, es lo que tenemos que hacer; ya sea el catalán, el euskera o el tagalo”.

La ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet, ha restado importancia al ultimátum que la pasada semana lanzó al Gobierno el presidente de la Generalitat, Quim Torra, ya que las comisiones de trabajo se están reuniendo y “ahí es donde se toman las decisiones”, si bien ha confirmado que no hay previsto para este otoño un encuentro oficial entre Torra y Sánchez.

Sentit aplaudiment a Montserrat Caballé. Ha estat l'adéu de ciutadans, autoritats i el món de la cultura que s'ha fet al funeral al Tanatori de les Corts, on la reina Sofia també ha volgut acompanyar la família. També hi han assistit les prinicipals autoritats polítiques, encapçalats pels presidents del govern i de la generalitat, que han coincidit per per primera vegada després de l'ultimàtum deTorra a Sánchez.
La Mesa del Parlament es reuneix aquesta tarda per abordar les reconsideracions de l'oposició sobre la situació dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem. Junts per Catalunya i Esquerra mantenen fortes discrepàncies sobre l'acceptació dels vots delegats, mentre que el PSC anuncia un recurs d'empara al Constitucional per demanar-ne l'anul·lació.
El Barça desaprofita l'ensopegada del Madrid i només pot treure un punt a Mestalla, gràcies a un solitari gol de Messi. L'empat fa perdre als blaugrana el liderat, que ara té el Sevilla, mentre l'Espanyol es confirma com a equip revelació i amb el seu triomf per 3 a 1 davant del Vila-real, es situa al cinquè lloc