Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Funeral per Caballé: Ciutadans, autoritats i el món de la cultura donen l'últim adéu a la soprano

Turull, davant el jutge: Declara l'exconseller acusat de cedir patrimoni per evitar embargaments

Casado, a Barcelona: Presideix la junta directiva del PPC per preparar el relleu d'Albiol

El Sevilla, nou líder: El Barça no passa de l'empat a Mestalla i ja porta 4 jornades sense guanyar a la Lliga

Festival de Sitges: Els Youtubers s’animen a presentar pel·lícules i sèries a la gran pantalla

300.000 nadons van ser apartats de les seves mares - és a dir, robats - entre 1938 i 1996, a Espanya. Els donaven en adopció a altres famílies. Una pràctica que va començar com a represàlia a les dones republicanes, va continuar com a sistema de repressió de les mares solteres i dones de "mala vida", com en déien, i va acabar com un lucratiu negoci. L'antropòloga de la Universitat Rovira i Virgili, Neus Roig, acaba de publicar "No llores, vas a ser feliz", on documenta aquest tràfic.

"España Ciudadana", plataforma vinculada a Ciutadans, aplega un miler de persones a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reivindicar la Constitució i en contra de la violència que, diuen, s'ha viscut a Barcelona la darrera setmana. Albert Rivera ha acusat el govern de Sánchez de passivitat i li torna a reclamar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Obre les portes al tanatori de Les Corts de Barcelona la sala de vetlles per la soprano Montserrat Caballé, que ahir va morir a l'edat de 85 anys. Aquest migdia el ministre de Cultura visitarà la capella. els funerals seran demà.

Tècnics del departament d'Agricultura han començat aquesta setmana la intervenció aèria per combatre la processionària. S'actua en 20.000 hectàrees de pi per aturar-ne la reproducció.

Les 12 millors colles castelleres de Catalunya competeixen al Concurs de Castells, marcat, un any més, per la històrica rivalitat entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella de Valls, que podria trencar l'hegemonia verda.

El Barça ja és a València per afrontar, aquesta nit, un partit complicat a Mestalla. En cas de victòria, els blaugrana es començarien a distanciar del Madrid com a líders en solitari, ja que els blancs van tornar a perdre, al camp de l'Alabés.

Montserrat Caballé, la gran diva de l'òpera, ha mort aquesta nit a l'hospital de Sant Pau de Barcelona. Amb 85 anys, Caballé era una de les sopranos més importants de la història i mantenia una forta relació amb el Gran Teatre del Liceu, on va actuar per primera vegada el 1962.

Oriol Junqueras demana a Junts per Catalunya menys soroll i gesticulacions, després de la crisi d'aquesta setmana al Parlament. En una entrevista concedida a Televisió Espanyola des de la presó de Lledoners insisteix en que cal negociar amb l'Estat.

300 tatuadors d'arreu del món participen aquest cap de setmana a la Convenció Internacional del Tatuatge, a Barcelona. Una edició que posa l'atenció en les dones, que s'estan fent amb un lloc destacat en un món tradicionalment masculí.

L'actor nord-americà Nicolas Cage és al Festival de Cinvema Fantàstic de Sitges. Hi presenta el seu darrer treball, el film de terror "Mandy", de Panos Cosmatos, en el que Cage s'enfronta als líders d'una secta religiosa. També rep el Gran Premi Honorífic per la seva carrera.

El Barça, amb el dubte de Suárez, buscarà demà retrobar-se amb el triomf també a la Lliga a Mestalla; un camp on fa 11 anys que no perd però on gairebé sempre pateix. L'Espanyol rebrà el Vila-Real en el retorn de Gerard Moreno a l'estadi de Cornellà-El Prat.

Després que ahir el Parlament de Catalunya arribés a una situació de col·lapse a causa de les desavinences de JxCat i ERC i que deixava en situació compromesa la governabilitat, avui hem vist aquesta foto. Una trobada a la Generalitat, al màxim nivell, per intentar frenar la crisi entre els dos socis de l'executiu. Quim Torra i Pere Aragonès, malgrat reconèixer discrepàncies, tanquen files, i es conjuren per ratificar la solidesa del govern de coalició entre Junts per Catalunya i Esquerra. Així ho asseguraven en compareixença conjunta.

L'executiu que presideix Pedro Sánchez ha lamentat el bloqueig constant que, diu, viu el Parlament i ha reclamat reflexió als partits independentistes. Assegura que el Govern defensarà sempre le legitimitat consitiucional i insta el president Torra a liderar un dialeg entre catalans.

La previsió és que dimarts es reanudi el ple i, previament, dilluns, es reuneixi la mesa de la cambra. Tornaran a analitzar les formules de delegació del vot de Puigdemont, Sánchez, Rull i Turull i les reconsideracions que han presentat PP, Ciutadans i PSC. L'oposició s'ha manifestat molt crítica. De fet Ciutadans no descarta un recurs al Constitucional mentre que el PP demana que Torra convoqui eleccions.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que si algú ha acreditat la voluntat de diàleg i mà estesa és el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. Cunillera, que ha fet balanç d'alguns dels avanços de les comissions bilaterals Estat-Generalitat, demana, però, que també l'altra banda s'obri al diàleg./ El president del PP català, Xavier García Albiol, ha anunciat que deixa l'escó al Parlament i que el partit celebrarà un congrés extraordinari per substituir-lo al capdavant del PP català.

Alerta dels metges sobre l'augment de notícies falses a internet relacionades amb la curació del càncer. El consell de l'àudiovisual i els professionals mèdics demanen, d'entrada, que s'eliminin 14 vídeos de youtube que acumulen fins a 25 milions de visualitzacions./ Avui ha acabat el judici del conegut com cas Nadia. El procés judicial , després dels els informes de les parts, ha quedat vist per a sentència. Les conclusions de la fiscalia parlen d'una estafa en tota regla, mentre que la defensa qüestiona els informes policials.

El Barça ha començat a preparar avui el partit de diumenge a Mestalla.

La validació del vot dels diputats suspesos pel Suprem ha bloquejat el Parlament. Aquest matí Quim Torra i Pere Aragonès s'han reunit a la Generalitat per abordar la situació i asseguren que l’estabilitat del Govern està garantida.

El Govern de Sánchez lamenta la situació de bloqueig que viu el Parlament i demana reflexió als partits. Manté que l'independentisme està patint una crisi que arrossega a tota la societat catalana.

Albiol ja no ha intervingut des del seu escó al debat de política general. Avui ha anunciat que deixa el Parlament i la direcció del PP català, per tornar a la política municipal de Badalona.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha defensat, davant del ple de l'Ajuntament, la seva innocència en el cas Inipro de presumpte finançament irregular del PSC.

Alerta dels metges sobre l'augment de notícies falses a internet relacionades amb la curació del càncer. El consell de l'Audiovisual i els professionals mèdics demanen, d'entrada, que s'eliminin 14 vídeos de YouTube que acumulen fins a 25 milions de visualitzacions.

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que, en els últims 2 anys, 3800 persones han trobat feina gràcies als projectes de contractació del consistori per a persones en situació vulnerable.

El Consell de Ministres ha aprovat una reforma del bo social elèctric què amplia els ajuts i facilita l'accés a col·lectius com llars monoparentals, persones amb situació de dependència o amb discapacitat.

Tilda Swinton recollia anit el Premi Honorífic del festival de Sitges molt emocionada perquè el seu pare havia mort aquell mateix matí.

Jorge Lorenzo ha perdut el control de la moto a 140 quilòmetres per hora al circuit de Tailàndia. Ha anat a l'hospital ple de cops i ferides als peus però tot i això, no està del tot descartat per la cursa.

El Barça ha començat a preparar avui el partit de diumenge a Mestalla. Els de Valverde volen recuperar a la lliga l'efectivitat que van demostrar a la Champions.

L'endemà de la crisi: Torra i Aragonès es conjuren per coordinar-se millor després del col·lapse al Parlament

Albiol plega: deixa la direcció del Partit Popular Català per ser candidat a l'Ajuntament de Badalona

Alerta dels metges: Demanen la retirada de vídeos que difonen mentides sobre el tractament del càncer

Abans de la nova aturada: El Barça vol confirmar la seva recuperació a la Lliga a Mestalla i demà el Girona rep a l'Eibar

Festival de Sitges: Dani de la Torre presenta nou film i Ron Perlman promociona “Asher”