Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El portavoz del Gobierno, Íñigo Méndez de Vigo, considera que las declaraciones ante el Tribunal Supremo de los miembros de la Mesa del Parlament revelan que "la vuelta al orden constitucional" empieza a ser "una realidad". En este momento los catalanes pueden ver, ha señalado, quien ha actuado "con respeto al orden constitucional" y quienes han construido "una quimera sobre mentiras".

La presidenta del Parlament catalán, Carme Forcadell, ha abandonado la prisión de Alcalá Meco, en Madrid, tras pagar la fianza de 150.000 euros que le impuso este jueves el juez del Tribunal Supremo Pablo Llarena. Forcadell ha salido del centro penitenciario en un audi plateado en el que le acompañaban otras dos personas además del conductor, seguido de otro vehículo de escolta, y no se ha parado a hacer declaraciones. Forcadell ha depositado la fianza que le impuso el Tribunal Supremo para poder salir de la cárcel madrileña en la que ha pasado la noche tras comparecer ante el magistrado.

Carme Forcadell ha sortit aquest migdia de la presó d'Alcalá-Meco després que aquest matí s'hagi dipositat la fiança de 150 mil euros imposada pel jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa contra ella per sedició, rebel·lió i malversació. La resta de membres de la mesa investigats estan en llibertat i tenen una setmana per pagar 25 mil euros de fiança, excepte Joan Josep Nuet.

Us explicarem l'últim capítol de com van els intents independentistes de fer una llista unitària i us donarem les xifres que demostren una caiguda del turisme a Barcelona. Segons el Gremi d'Hotels, a l'octubre l'ocupació va caure un 10 per cent respecte l'any passat. Els comerciants d'eixos com el Passeig de Gràcia també estan preocupats i apunten a una baixada de vendes del 30 per cent.

Mentrestant a muntanya arranca la temporada d'esquí. Masella és la primera estació d'esquí que obre portes. Les nevades d'aquesta setmana i sobretot el fred, faciliten la feina dels canons de neu artificial. Els primers esquiadors ja gaudien aquest migdia de les pistes.

La selecció espanyola ja és a Màlaga on demà s'enfrontarà a Costa Rica, en partit de preparació pel Mundial de Rússia en directe per la 1 de TVE. També el Brasil juga un amistós contra el Japó, amb Paulinho de moment a la banqueta i victoria momentània de la canarinha per tres a zero.

CARME FORCADELL. PENDENTS DE LA SEVA SORTIDA DE LA PRESÓ DESPRÉS DE DIPOSITAR LA FIANÇA DE 150 MIL EUROS.

TURISME A LA BAIXA. L'OCUPACIÓ ALS HOTELS DE BARCELONA CAU UN 10% AQUEST MES D'OCTUBRE RESPECTE L'ANY PASSAT.

TEMPORADA D'ESQUÍ. MASELLA OBRE LES SEVES PORTES GRÀCIES A LES BAIXES TEMPERATURES.

FUTBOL DE SELECCIONS. ESPANYA JA ÉS A MÀLAGA PER ENFRONTAR-SE A COSTA RICA. BRASIL GOLEJA AL JAPÓ.

Pendents a aquesta hora de si el jutge del Suprem Pablo Llarena imposa presó o no a Carme Forcadell i els altres 5 membres de la Mesa que avui han declarat per rebel·lió , sedició i malversació... La fiscalia ha demanat presó incondicional per Forcadell, Coromines, Guinó i Simó i amb fiança per Barrufet i llibertat amb mesures cautelars per Nuet. L'expresidenta del Parlament ha reconegut davant el Tribunal que la declaració d'independència va ser símbolica, sense valor jurídic i ha acatat expressament el 155.

Fora de l'ambit judicial, el col.lapse que ahir va patir Catalunya ha desfermat una polèmica sobre l'actuació policial. Ciutadans parla de passivitat i el Govern defensa la coordinació dels cossos policials...Veurem com ho veuen els nostres analistes..serà un dels temes que passarem per la taula de debat amb Ferran espada, Rafel de Ribot i Àlex Sálmon.

Doncs L'Audiència Nacional ha rebutjat els recursos presentats per l'exvicepresident Oriol Junqueras i els 7 exconsellers de la Generalitat. La jutge Lamela ha descartat així la posada en llibertat dels membres del govern cessats empresonats ara fa una setmana. La magistrada ha rebutjat la petició perquè considera que existeix risc de fuga i de reiteració delictiva.

El bloqueig que ahir es va viure a Catalunya és un un element més de preocupació pels organitzadors del Mobile World Congrés. Ahir, a la reunió del Patronat, el director John Hoffman va advertir que la inestabilitat política podria posar en risc la continuitat de la fira més important que es celebra a Catalunya i va reclamar garanties d'estabilitat. El certamen està garantit fins al 2023, amb bones perspectives segons els organitzadors, però van assegurar que molts clients estan inquiets per edicions futures.

  • Forcadell evita la prisión incondicional tras renunciar a la secesión unilateral
  • El juez rechaza esta medida solicitada por el fiscal para la presidenta del Parlament
  • Corominas, Guinó, Simó y Barrufet, en libertad con fianza de 25.000 euros
  • El juez deja en libertad a Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot
  • El Supremo ve "violencia coactiva" en la exhibición de las movilizaciones

La cita era a las nueve y media de la mañana pero desde antes las puertas del supremo se veían llenas, entre fuerte presencia policial. Los había con banderas de España gritando contra Puigdemont. Otros coreaban consignas de apoyo a Forcadell y al resto de exmiembros de la mesa. También había un grupo de afectados por la estafa de Forum Afinsa reclamando justicia. A las puertas del alto tribunal hemos visto además a diputados y senadores independentistas y de otros partidos para arropar a los investigados. La presidenta del parlamento ha llegado antes de la hora sola en un vehículo. A la entrada la esperaba su abogado. En otra furgoneta iban los exmiembros de la mesa. Todos han pasado la noche en el mismo hotel.