Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Carme Forcadell i 5 membres més de la mesa del Parlament de Junts pel Sí i Catalunya Sí Que Es Pot compareixen avui al Suprem. Ho fan investigats pels delictes de rebel·lió sedició i malversació de fons públics per haver permès el procés que va acabar amb la proclamació de la independència. Tots cinc han arribat a dos quarts de nou al Tribunal.

Escoltarem les moltes reaccions a la vaga d'ahir i l'advertència de la Comissió Europea en l'anunci de les seves previsions econòmiques per Espanya. De moment, les manté a l'alça però adverteix dels riscos que comporta la situació política a Catalunya. Rajoy diu que la solució passa per les eleccions del 21 de desembre.

7 de cada 10 barcelonins estan exposats a nivells de diòxid de nitrogen massa elevats i prop de la meitat creu que la ciutat és massa sorollosa. L'informe anual de l'agència de salut pública també posa en relleu que en un any els casos de sífilis i gonocòcia s'han doblat.

I als esports, sentirem beta a Sergio Ramos i el seu repàs a tota l'actualitat i les polèmiques de La Roja i el Madrid. El central blanc opina sobre el color de la franja de la samarreta, posa en solfa a Cristiano i obre les portes del Bernabéu, ni més ni menys, que a Neymar.

Dijous marcat per la nevada intensa al Pirineu, pel fort vent a l'Ebre i a l'Empordà, i per un sol d'hivern que manté el fred ben viu. A partir de demà i durant el cap de setmana, tant la neu com el vent amainaran, farà sol i les temperatures diürnes pujaran. L'ambient al centre del dia tornarà a ser molt suau.

 

TRIBUNAL SUPREM. FORCADELL I ELS MEMBRES SOBIRANISTES DE LA MESA DECLAREN PER REBEL·LIÓ, SEDICIÓ I MALVERSACIÓ.

BRUSSEL·LES ADVERTEIX. MANTÉ LES PREVISIONS PER ESPANYA PERÒ DIU QUE L'ECONOMIA POT PATIR PER LA SITUACIÓ POLÍTICA.

LA SALUT DELS BARCELONINS. ESTAN EXPOSATS A NIVELLS MASSA ALTS DE POL·LUCIÓ I REPUNTEN LES MALALTIES DE TRANSMISSIÓ SEXUAL.

PARAULA DE CAPITÀ. SERGIO RAMOS OPINA SOBRE LA SAMARRETA, ENVIA UN TOC D'ATENCIÓ A CR7 I OBRE LES PORTES A NEYMAR.

 

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha mostrado este jueves su confianza en que las elecciones del 21 de diciembre en Cataluña abran "una nueva etapa" y espera que "todo el mundo cumpla la ley".

Rajoy ha realizado estas declaraciones en la Universidad de Salamanca, donde se encuentra, acompañado por los ministros de Asuntos Exteriores y de Cooperación y de Educación, Cultura y Deporte, a la ceremonia de investidura como Doctor "Honoris Causa" al presidente de la Comisión Europea, Jean-Claude Juncker, y al ex presidente del Congreso y ex comisario de la Unión Europea, Manuel Marín.

El ministro del Interior, Juan Ignacio Zoido, ha defendido la actuación de los Mossos d'Esquadra, en coordinación con la Guardia Civil y la Policía Nacional, durante la huelga general en Catalula de este miércoles, pues a su juicio, "fue muy equilibrada y atendiendo a la proporcionalidad que se necesitaba". En una entrevista en Los Desayunos de TVE, ha explicado que, según el balance de la jornada, los Mossos llevaron a cabo "más de 200 intervenciones" e identificaron a "más de 100 personas", pero que no "hubo ningún lesionado". En este sentido, ha explicado que se ha levantado acta de cada actuación policial y ha avisado de que se revisarán las imágenes para identificar a más personas. Además, ha advertido de que "no les va a salir gratis" los "perjuicios que causaron".

El ex secretario general de Podem, Albano-Dante Fachin, ha afirmado este jueves que no fichará por otro partido tras haber dimitido de su cargo en la formación morada y haber dejado la militando. Asimismo, ha asegurado que no ha tenido ninguna oferta para integrarse en una lista electoral para los comicios catalanes del 21 de diciembre.

Fachín ha hecho estas declaraciones ante el Tribunal Supremo, donde este jueves declara la presidenta del Parlamento catalán, Carme Forcadel, y los exmiembros de la Mesa de la Cámara por la declaración unilateral de independencia (DUI).

La presidenta del Parlament de Cataluña,  Carme Forcadell, declara en el Tribunal Supremo por los delitos de rebelión, sedición y malversación por la declaración unilateral de independencia de Cataluña. Al igual que ella, también se encuentran en el Alto Tribunal los cinco miembros de la Mesa de esta Cámara Lluís Maria Corominas, LLuís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet y Joan Josep Nuet que también están citados para declarar por las mismas razones.

Milers de persones reclamen la llibertat dels exconsellers i dels líders de l'ANC i OMNIUM, que consideren presos polítics, en concentracions repartides arreu del país...imatges de la plaça de la Catedral de Barcelona, un dels punts neuràligcs d'un dia de protestes emmarcat en una jornada de vaga general d'escassa repercussió a nivell laboral però de gran impacte en la mobilitat.

L'independentisme volia convertir aquest 8 de novembre en una nova aturada de país per protestar contra els empresonaments del Govern cessat...La vaga general, però, ha tingut una incidència discreta en l'activitat normal de la indústria i el comerç. En canvi, els comités de defensa de la república han aconseguit bloquejar el país, provocant talls en més d'una seixantena de carreteres i deixant a conductors atrapats durant hores.

L'AVE ha quedat fora de servei des de primera hora del matí despres que centenars de persones ocupessin les vies a Girona, una acció que a la tarda s'ha repetit a l'estació de Sants...I enmig d'aquest clima de protesta, els partits independentistes es culpen els uns als altres de no haver pogut acordar una llista unitària. Tindran algún efecte les mobilitzacions d'avui? Pactarà l'independentisme un programa comú? Ho analitzarem desde la nostra taula de debat amb Carles Fernández, Gemma Ubasart i Fernando Carrera.

El Govern espanyol veu "residual" el seguiment de la vaga...que ha transcorregut sense incidents més enllà d'un persona detinguda i un identificat per l'agressió a un conductor. L'executiu espanyol ha destacat la coordinació policial per garantir els drets dels ciutadans davant d'actes que qualifica de "vandàlics".

El juez del Tribunal Supremo Pablo Llarena interroga este jueves a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, y cinco miembros de la Mesa de la Cámara por la declaración unilateral de independencia de Cataluña, tras la decisión de la Audiencia Nacional de enviar a prisión a nueve exconsellers acusados de rebelión. Están citados Forcadell, Lluís Maria Corominas, LLuís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet y Joan Josep Nuet, a los que el juez concedió una semana para preparar su defensa. Además, les impuso vigilancia policial como medida cautelar, en contraste con la decisión de la juez de la Audiencia, Carmen Lamela. Los seis comparecen como investigados por los presuntos delitos de rebelión, sedición, malversación y otros conexos de los que la Fiscalía les considera responsables.

Continúa la polémica por el viaje a Bruselas de cerca de 200 alcaldes independentistas. El debate ha surgido porque algunos de ellos pretendían que el ayuntamiento se hiciera cargo de los gastos. Como por ejemplo la regidora de La Garriga, que aunque en un primer momento dijo que lo consideraba un acto institucional finalmente no cargará el viaje al consistorio por los insultos y amenazas que ha recibido y la repercusión mediática. Desde el partido de Carles Puigdemont aseguran que no se han cometido irregularidades. Podemos le quita importancia a la polémica y no se pronuncia sobre quién debería pagar los gastos. Ciudadanos exige explicaciones y preguntarán sobre la procedencia del dinero en el pleno de los ayuntamientos.