Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

100 dies de govern. Coincideix amb l'anunci de la reforma de l'impost de successions.

Els sanitaris diuen prou. Es manifestaran el 14 d'abril a

Barcelona però descarten una vaga.

Cas Agrolimen. Mariona Carulla es nega a declarar per suposat frau fiscal.

Afectats per l'AVE. Veïns de Montcada i Reixac denuncien que viuen un infern.

El Madrid se la juga. 7 anys desprès juga els quarts de la Champions contra el Tottenham.

L'atur continua absolutament descontrolat. A tot Espanya, el mes passat, més de 34 Mil treballadors van perdre la feina, fet que situa el total d''aturats en 4 milions tres-centes mil persones. La xacra de NO poder treballar, a més, té comunitats més afectades. És el cas de Catalunya, el lloc on l'atur ha pujat mes. I dues dades realment sagnants: Primera, un terç dels nous aturats són persones que mai NO han treballat; és a dir, gent que ha acabat la seva formacio i NO trova feïna; i, segona: estrangers, joves i dones són els col·lectius més afectats per l'atur.

Aquesta setmana es compleixen 100 dies del govern d'Artur Mas. El PSC l'acusa d'estar desmantellant l'Estat del Benestar, i la resta de partits de l'oposició parlen de manca de coordinació, obsessió per retallar i falta de rumb.

Els mossos d'esquadra tindran una divisió del transport que patrullarà a la xarxa de Renfe, metro i aeroports. La Generalitat ho ha anunciat avui després dels últims succesos violents a estacions de tren.

Des d'avui ja es pot fer la declaració de la renda de l'exercici 2010 per telèfon o per internet. Enguany la principal novetat és que l'esborrany es pot consultar online i donar-hi la confirmació en el mateix moment.

El Barça ha començat a preparar el partit de Champions contra el Xakhtar amb bones notícies. Iniesta ha estat pare, Abidal ha caminat per la gespa de la ciutat esportiva per primera vegada des que el van operar del tumor al fetge i Pedro i Maxwel han tornat a entrenar-se amb el grup.

Març deixa 8.658 aturats més a Catalunya, i ja són 611.000 les persones apuntades a les llistes de desocupats. Catalunya és la comunitat on més ha crescut l'atur. Al conjunt de l'Estat ho ha fet de més de 34.000 persones i ja hi ha més de 4.300.000; un nou màxim històric... Per sectors, els serveis i l'agricultura són els més afectats... I un terç dels nous aturats no ha arribat a treballar mai... Els més perjudicats? Les persones estrangeres, els joves i les dones.

44.000 treballadors a tot l'Estat van cobrar del fons de garantia salarial, l'any passat, després que les seves empreses es declaressin insolvents. Per estalviar-se les indemnitzacions les empreses no acomiaden els treballadors, que no poden cobrar l'atur o bé cobren amb mesos de retard. Denunciar és l'única via.

Des d'avui ja es pot demanar i confirmar l'esborrany de la declaració de la Renda i les dades fiscals de forma immediata a través d'internet, telèfon o el web de l'Agència Tributària. No caldrà esperar-se a rebre la documentació per correu. Així les devolucions podrien fer-se efectives, a partir de dimecres.

Eric Abidal ha estat la gran sorpresa a l'entrenament d'aquest matí del Barça. El francès ha començat a caminar sobre la gespa de la Ciutat Esportiva mentre els seus companys preparen el partit contra el Xakhtar. Els ucraïnesos han aprofitat el matí per fer turisme en autocar pels indrets més emblemàtics de Barcelona.

Catalunya va liderar l'augment dels aturats a Espanya durant el mes de març. El mes passat el nombre de desocupats va créixer en 8.658 persones, i la xifra absoluta d'aturats és ara una de les més altes de la història, superant els 611.000. Una mala notícia pel govern de la Generalitat, que aquesta setmana complirà els primers 100 dies de mandat, i que es va plantejar com a objectiu reduir a la meitat l'atur en un termini de 4 anys.

L'atur continua batent rècords. A Catalunya el nombre de desocupats supera els 611.000.

Empreses insolvents. 44.000 treballadors van cobrar del fons de garantia salarial el 2010.

Campanya de la Renda. A partir d'avui es pot confirmar l'esborrany a través d'internet.

Reunió amb RENFE. El govern, RENFE i ADIF volen millorar la seguretat.

Abidal, de curt, i el Xakhtar, de turisme. El francès comença la recuperació mentre els ucraïnesos visiten Barcelona.

La vida està cada vegada més cara. Avui el gas natural ha pujat d'un 4% i la bombona de butà un 6. A pagar més, doncs, i a ingressar menys. Serà per això també que avui hem conegut que la taxa d'estalvi dels espanyols ha caigut de 5 punts; és a dir, avui som més pobres que ahir, i la crisi continua.

Primeres dificultats per posar en pràctica la retallada del 10% als hospitals públics. L' Institut Català de la Salut rebutja el pla presentat per l'hospital de Bellvitge i li dóna un termini de 48 hores perquè presenti una nova proposta.

El vicepresident Rubalcaba avisa al govern català que el límit al dèficit fixat per l'estat és irrenunciable. La Generalitat manté que no pensa retallar més enllà del 10% i reclama a Madrid els prop de 1.400 milions d'euros que li deu.

L'autòpsia serà clau per aclarir la mort d'un vigilant de RENFE després d'una baralla amb un jove de 20 anys. Els fets s'han produit a Castelldefels i ha trascendit que el noi, detingut, tenia antecedents per lesions.

El Barça s'ha entrenat aquesta tarda... mentre que Guardiola, canviant una mica la dinàmica, havia comparegut aquest matí. El que segueix igual és el dubte de la presència de Leo Messi en el partit de demà davant el Vila-real, tot i que avui ja ha treballat amb el grup.

Un vigilante de seguridad ha muerto tras ser agredido, presuntamente, por un pasajero que se había enfrentado a otros. El presunto autor del homicidio, un joven de 20 años, está detenido.

L'abril arriba acompanyat d'una pujada de la tarifa del gas, que, de mitjana, augmenta un 4% per l'encariment de les matèries primeres. I per segon cop aquest any també s'apuja el preu de la bombona de butà, ho fa d'un 6%. Pujades que es sumen a l'alça hipotecària, i a l'encariment dels aliments i carburant dels últims mesos i que afecten de ple la butxaca dels consumidors

Els bitllets de rodalies i de mitjana distància de Renfe són des d'avui un 5% més barats. També ho és el sistema tarifari integrat de l'area metropolitana de Barcelona que inclou autobusos, metro i tranvia. La mesura, anunciada pel govern espanyol i que arriba amb un mes de retard a Catalunya, s'aplicarà fins el 30 de juny.

Mor un vigilant de seguretat de l'estació de RENFE de Castelldefels després d'un enfrontament amb un viatjer. Els mossos investiguen la causa de la mort i interroguen el presumpte autor de l'agressió, un jove de 20 anys.

Passa a disposició judicial l'home detingut per la desaparició de la seva dona i el seu cunyat a Els Pallaresos. Els fets van passsar fa dos anys i estan sota secret de sumari. L'home ja va ser condemnat per la mort de la seva primera dona i el seu fill.

Reacció de Pep Guardiola a l'ostentosa aposta que va fer ahir Sandro Rosell de cara a la final de la Copa del Rei contra el Madrid. Guardiola entèn que va ser en un marc distès, però creu que s'ho podria haver estalviat.

L'abril arriba acompanyat d'una pujada de la tarifa del gas, que, de mitjana, augmenta un 4% per l'encariment de les matèries primeres.

Transport públic més barat.Es rebaixa un 5% per fomentar-nel'ús i estalviar energia.

Mor un vigilant. Un jove de 20 anys hauria agredit el vigilant de l'estació de Castelldefels.

Desaparició a Els Pallaresos.El detingut passa a disposició judicial.Els fets estan sota secret de sumari.

Guardiola renya a Rosell. El tècnic diu que el president es podria haver estalviat la seva agosarada porra.

El mateix dia que ha entrat en vigor la rebaixa d'un 5% en el preu dels bitllets de transport ferroviari, a l'estació de Castelldefels s'ha produit un fet luctuós. Un vigilant de seguretat ha mort quan intentava fer fora de l'andana un passatger que estava molestant altres ciutadans. Segons els Mossos d'Esquadra, el detingut té antecedents policials per lesions. Mentrestant, el PSC i Iniciativa han denunciat que el Govern està utilitzant l'enfrontament amb l'Estat pel dèficit com a cortina de fum per tapar les retallades.

La escritora Janne Teller ha presentado 'Nada' (Seix Barral) en Barcelona, una novela que se plantea el sentido de la vida y los límites de la tolerancia, que ha causado mucha controversia y ha suscitado encendidos debates en diversos países de Europa por las dudas existenciales que plantea.

Un vigilante del servicio de seguridad de la estación de Renfe de Castelldefels (pueblo) de Barcelona ha muerto este viernes tras ser agredido por un joven que estaba provocando desórdenes en ella, según han informado fuentes de los Mossos d'Esquadra a RTVE.es. Los hechos ocurrieron sobre las 06.30 (hora peninsular), cuando un hombre de entre 20 y 21 años estaba provocando un incidente en la estación. El vigilante acudió al lugar donde se encontraba el joven para reclamarle que depusiera su actitud. Entonces, y por causas que se desconocen, el atacante ha agredido al agente de seguridad a golpes que, supuestamente, le han provocado la muerte. Poco después, agentes de la Policía Local de Castelldefels han detenido al joven, que se encuentra arrestado en las dependencias de los Mossos d'Esquadra en Gavà (Barcelona).

El Departament de Salut de la Generalitat ha de tenir enllestit en pocs dies el plà de xoc que eviti una retallada de plantilles en el món sanitari. L'objectiu que es plantegen, de moment, és reduir la depesa d'un 10%. Això crea incertesa entre metges i usuaris. Uns i altres temen una pèrdua en la qualitat de l'atenció sanitària. I també els treballadors, com el col·lectiu d'infermeria, temen el resultat de la tisorada pressupostària. Aquesta tarda, precisament, el conseller de salut es reunia amb aquests treballadors.

El Govern català diu que Madrid li exigeix ara una retallada del 20% i assegura que pensa plantar-se. El socialista Joaquim Nadal ho nega i diu que és una invenció de la Generalitat.

El pressumpte autor de la mort d'una caixera a Cambrils i altres 4 membres de la banda d'atracadors detinguda dimarts s'han negat a declarar davant el jutge de Reus. El magistrat decidirà demà la situació dels detinguts.

Joves ex-membres de bandes llatines expliquen a companys de l'institut els perills d'integrar-se en aquests grups. L'experiència ha merescut un premi "Ciutat de Barcelona" al centre que l'ha engegat..

El president del Barcelona, Sandro Rosell, ja ha fet el seu pronòstic per a la final de Copa del Rei contra el Reial Madrid. I no s'ha estat de res... 5 a 0. Això ja ha aixecat polseguera a Madrid. Més calmat està el tema de Messi. Es descarta cap lesió, però és dubte pel partit davant el Vila-real.

El rock ya tiene museo en España. Abre sus puertas mañana en Barcelona con más de 500 piezas, la mayoría de ellas inéditas, que recorren la historia del rock desde sus inicios.