Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El expresidente catalán está en Bruselas con Comín, Ponsatí, Puig y Serret
  • El fiscal pide a la juez que dicte sendas ordenes europeas de detención
  • Los cinco estaban citados como imputados para declarar en la Audiencia
  • El fiscal: han hecho "caso omiso" a los intentos de comunicarles la citación
  • La magistrada aplaza la decisión al estar de guardia y tener otros casos
  • Lamela sí decreta prisión sin fianza para Junqueras y siete exconsellers

Pau Molins, abogado del exconseller Santi Vila, considera "inverosímil" y un "gravísimo error" que se pueda equiparar un acto inconstitucional o ilegal con la consumación de un delito de rebelión ni de sedición, porque "no se da el elemento nuclear del tipo, que es que se haya producido un alzamiento público y violento", porque el proceso independentista se ha caracterizado por sus "manifestaciones pacíficas" y sin violencia por parte de la Generalitat. 

El abogado cree que en el caso de Santi Vila, para el que ha decretado prisión preventiva eludible bajo fianza de 50.000 euros, era "imposible" que se pudiera reunir tal cantidad en efectivo en tan poco plazo de tiempo desde que fue citado y mediando un día festivo.

La Fiscalia demana presó sense fiança per a vuit dels nou consellers cessats que aquest matí han declarat a l'Audiència Nacional. Pel novè, Santi Vila, la fiscalia ha demanat presó eludible amb fiança de 50 mil euros. Queda, doncs, en mans de la jutge Carmen Lamela enviar a la presó el gruix del govern cessat de la Generalitat.

Mentrestant al Tribunal Suprem han quedat ajornades fins dijous vinent les declaracions de Carme Forcadell i cinc membres de la Mesa del Parlament investigats per rebel·lió sedició i malversació de fons. L'ajornament l'han demanat les defenses al·legant manca de temps per preparar-se. El Tribunal ha acordat, a petició de la Fiscalia, que se'ls posi vigilància policial.

És l'ultima imatge que tenim de Carles Puigdemont, feta avui mateix a Brussel·les El president cessat continua a la capital europea pendent de si la jutgessa n'ordena la detenció. El seu advocat Paul Beckaert ha assegurat que intentarà evitar-la i  ha afegit que si el detenen el convertiran en un màrtir.

Al Putxet de Barcelona, els veïns dels 18 pisos desallotjats arran de l'incendi d'ahir a la Ronda General Mitre entren a casa seva a recollir pertinences. Els bombers asseguren que no hi ha risc d'esfondrament i continuen investigant les causes del foc, que va causar la mort d'un home i va deixar un jove en estat crític.

El Reial Madrid no se'n va sortir a la seva estrena al mític estadi de Wembley. Els madridistes van caure derrotats per 3 a 1 davant un Tottenham molt més efectiu. Per primer cop a l'etapa Zidane, els blancs encadenen dues derrotes consecutives. La classificació per a vuitens de final no perilla, però, el Madrid té molt difícil acabar primer la fase de grups de la Champions.

MESURES CAUTELARS. LA FISCALIA HA DEMANAT PRESÓ SENSE FIANÇA PELS CONSELLERS CESSATS, TRET DE SANTI VILA.

TRIBUNAL SUPREM. AJORNADA FINS DIJOUS LA DECLARACIÓ DE FORCADELL I ELS MEMBRES DE LA MESA.

CONTINUA A BÈLGICA. PUIGDEMONT FOTOGRAFIAT A BRUSSEL·LES MENTRE LA JUTGESSA DECIDEIX EL SEU FUTUR.

INCENDI DEL PUTXET. ELS BOMBERS INVESTIGUEN LA CAUSA DEL FOC ON VA MORIR UN VEÍ.

SEGONA DERROTA SEGUIDA. EL R. MADRID DECEP EN LA SEVA ESTRENA A WEMBLEY EN CAURE DAVANT EL TOTTENHAM HOTSPUR (3-1).

A la misma hora que sus exconsejeros acudían a la Audiencia Nacional, el expresidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, desayunaba en una cafetería de Bruselas cercana a las instituciones europeas. Le acompañaba Josep María Matamala, exconcejal del Ayuntamiento de Girona.

Pendientes de la Audiencia Nacional, con motivo de la declaración de los exconsellers del Govern, y del Tribunal Supremo donde acuden a declarar la presidenta del Parlament de Cataluña, Carme Forcadell, y otros cinco miembros de la Mesa de la Cámara catalana.

El vicepresidente primero de la Diputación Permanente del Parlamento catalán, José María Espejo-Saavedra, de Ciudadanos, ha criticado en Las mañanas de RNE la negativa del expresidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, y cuatro de los que fueron sus consejeros a ir a declarar a la Audiencia Nacional, una ausencia que ha calificado de "fuga" para evitar responsabilidades.

Sobre los miembros de la Mesa citados a declarar ante el Tribunal Supremo, ha asegurado que sabían a lo que se enfrentaban. "Yo se lo he dicho, se lo dijeron los letrados de la cámara y ellos aun así decidieron tomar esas decisiones, admitir todas esas iniciativas parlamentarias a trámite, por lo tanto, entiendo que sabían a lo que se enfrentaban y a las responsabilidades a las que se estaban enfrentando", ha explicado.

Carles Puigdemont no anirà a declarar demà a l'Audiència Nacional, però podria demanar fer-ho a Bèlgica. Si més no així ho ha assegurat el seu advocat belga. Aquest matí el president cessat no s'ha deixat veure a Brussel.les, on ahir va fer una conferència de premsa. Qui també està citat a declarar són els exconsellers del govern cessat. Anit varem veure Joaquim Forn i Dolors Bassa, arribar a Barcelona procedents de Brussel.les. Demà i divendres també estan citats a declarar Carme Forcadell i 5 dels exmembres de la mesa del Parlament que aquest matí han rebut la citació a la cambra catalana.

Una persona ha mort, una altra ha quedat ferida greu i 6 més lleus en un incendi que s'ha declarat aquest matí en un edifici del carrer Saragossa de Barcelona. A hores d'ara els bombers encara treballen en l'extinció del foc que s'ha iniciat a la sisena planta per causes que encara es desconeixen. L'incendi ha obligat a tallar el trànsit de la Ronda General Mitre des de la plaça de Lesseps.

Cementiris de tot Catalunya s'omplen de persones que hi van a recordar els seus difunts. La majoria amplien els horaris i a Barcelona es reforça el transport públic. Les incineracions superen ja el 40% del total dels enterraments, per això els cementiris ofereixen nous espais on dipositar-les.

El Barça no va poder passar de l'empat a zero al camp de l'Olympiacós però en fa prou amb un empat al proper partit al camp de la Juventus per passar a vuitens de final com a primer de grup. Luis Suárez segueix en crisi golejadora mentre Sergi Roberto ha tornat lesionat de Grècia.

Cementiris de tot Catalunya s'omplen de persones que hi van a recordar els seus difunts. La majoria amplien els horaris i a Barcelona es reforça el transport públic. Les incineracions superen ja el 40% del total dels enterraments, per això els cementiris ofereixen nous espais on dipositar-les.


 

Puigdemont accepta les eleccions convocades per Rajoy....És una de les poques qüestions que han quedat resoltes desprès de la compareixença... que ha deixat certa confusió. Per exemple, Puigdemont assegura que no ha demanat asil però no ha aclarit si pensa tornar a Catalunya quan la justicia el citi...i la citació ja té data. La maquinaria judicial prem l'accelerador. L'audiencia nacional ha citat per dijous i divendres a Puigdemont i 13 exconsellers que hauran de declarar per rebelió.

L'acció de la justicia pot ser un dels elements que interfereixin en la campanya electoral cap al 21 de desembre...encara no està clara quina estrategia utilitzarà l'independentisme, per presentar-se als comicis però ja apareixen veus que rebutgen una llista unitària... Analitzarem el que ha donat de si la compareixença de Puigdemont i el camí cap al 21 de desembre des de la nostra taula de debat amb Esther Vivas, Xavi Fina i Rafa Lopez.

Doncs paral·lelament, la part del Govern (el vicepresident i 4 consellers) que s'ha quedat a Barcelona s'ha reunit avui al Parlament... i han fet una petita escenificació. Després de seguir per televisió la roda de premsa de Puigdemont, els consellers cessats han destacat la importància de la internacionalització de la situació a Catalunya.

El PP defensa que el Govern espanyol sempre ha respectat els resultats i titlla la intervenció de Puigdemont d'irresponsabilitat. El PSC acusa a l'expresident de carregar el seu discurs de falsedats.

Junts pel sí tornaria a Guanyar les eleccions i aconseguiria la majorai absoluta amb la CUP, amb 68 o 72 diputats. però només amb un 45,9 % dels vots. Ciutadans seguiria sent 2 força, podria pujar un diputat més. La millora més clara seria per PSC i catalunya si que es pot que podrien pujar entre 1 i 2 o entre 2 i 3...Una altra dada significativa que dona el barometre és que creix 7 punts el suport a la independència respecte el juny. Un 48,7% de catalans la vol i el 43,6 la rebutja.

La secretaria primera del Parlament catalán, Anna Simó (ERC), y el secretario tercero de la MesaJoan Josep Nuet (Catalunya sí que es Pot), viajan a Madrid para declarar este jueves ante el Tribunal Supremo como investigados por rebelión y han sido despedidos en la estación de Sants de Barcelona por independentistas entre gritos de "no estáis solos". A su llegada a la estación de Atocha, la Policía Nacional ha intervenido para que pudieran subir a los coches y abandonar la estación.