Enlaces accesibilidad

25è aniversari de l'atemptat d'Hipercor

Por
Arxiu TVE Catalunya - Panorama - Hipercor, in memoriam

Les víctimes de l'atemptat d'Hipercor afronten el 25è aniversari de la massacre d'ETA, el primer després de l'anunci de l'abandonament de les armes, amb certa sensació d'alleujament pel cessament de la violència. Però d'altra banda, sense donar per tancada la seva lluita, ja que 33 dels afectats encara no han cobrat les indemnitzacions.

Diversos actes oficials recordaran aquesta setmana la major matança d'ETA, la del centre comercial Hipercor de Barcelona, el 19 de juny de 1987, que es va saldar amb 21 morts i 45 ferits.

El cessament de la violència anunciat per ETA el passat octubre marca la commemoració del 25 aniversari de la massacre.

Els supervivents de l'atemptat i els seus familiars tampoc donen per tancada la seva lluita per rescabalar les víctimes d'Hipercor, atès que encara queden 33 persones que no han cobrat la indemnització que els tribunals sí van concedir a 13 dels afectats pel mal funcionament de les forces de seguretat, que no van detectar els explosius al centre comercial.

L'Audiència Nacional i el Suprem van desestimar les demandes d'aquesta trentena de persones, al·legant que les van presentar fora de termini, però l'Associació Catalana de Víctimes d'Associació Terroristes (ACVOT) segueix reclamant al Govern central aquestes indemnitzacions.

TVE Catalunya ha recuperat en ocasió del record d'aquell tràgic esdeveniment, diversos documents històrics del seu arxiu.