Enlaces accesibilidad

Tomàs Garcia Arnalot

Per
Arxiu TVE Catalunya - Tomàs Garcia Arnalot

Fa poc ha mort una de les persones clau en la construcció i posada en marxa de TVE Catalunya, Tomàs Garcia Arnalot. Tenia 69 anys i bona part de la seva vida professional la va dedicar a la televisió pública

El 1964 va crear la secció de Circuits Internacionals del Departament d'Eurovisió de TVE. Cinc anys després va ser Cap de Divisió d'Eurovisió i el 1969 Cap del Departament d'Eurovisió i Satèlits.

El 1967 va ser nomenat Administrador del grup operacional de la "Unión Europea de Radiodifusión" pels Jocs Olímpics de Mèxic, Director d'aquest grup el 1969 pels Campionats del Món de Futbol de Mèxic i, de nou, Director del grup operacional pels Jocs Olímpics d'Hivern de Sapporo de 1972.

També va ser el creador i responsable del Departament de Programes Esportius de TVE, Secretari General de RTVE i Cap dels Serveis de TVE Catalunya.

El 1978 va deixar RTVE per passar al sector privat però hi va tornar el 1981 com a Director del Centre de Producció de Programes de TVE Catalunya.

Més tard va ser Delegat per a Catalunya de la Direcció Comercial de RTVE.

La seva última tasca abans de jubilar-se va ser la de Director del canal d'esports Teledeporte.

J.M Martín de Blas , ex director de programes de TVE Catalunya des de 1974 a 1979, publicava a "La Vanguardia" un article on destacava la tasca que havia realitzat Tomás García Arnalot a TVE Catalunya en uns temps difícils però alhora molt creatius. Martín de Blas deia textualment: "Fue una de las aventuras profesionales más hermosas que pudimos vivir. Naturalmente no faltaron las contradicciones y las marchas atrás, porque, aunque muerto el dictador, los gerifaltes de Madrid y Barcelona que ocupaban el poder, tenían una nostalgia viva del franquismo y su dictadura. Como testigo de primera fila de aquel tiempo, puedo afirmar con rotundidad que todo aquello fue posible gracias a Tomás García Arnalot. Su prestigio dentro de la Casa, su autoridad, talento y bonhomía avalaron aquel proyecto que sólo levantaba ampollas entre los guardianes de las esencias patrias".