Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

Sicília: simfonia d'albergínies

La Laetitia Barbera és una siciliana que necessita tant de la música com del menjar... Afortunadament per a nosaltres, ens ha fet una bona demostració de les seves dues debilitats, la musical i la gastronòmica. Instrumentista de mandolina des dels 9 anys a la seva Taormina natal, ara viu a Barcelona on forma part de l'orquestra Ars Tunae, un grup musical especialitzat en fer concerts per a causes solidaries. Amb ells la veurem actuar al Liceu, al Palau de la Música o als seus assaigs... I a la seva cuina ens prepararà una parmigiana d'alberginies, amb secret de l'avia i tot.

Per
Les cuines dels nous catalans - Simfonia siciliana

La recepta:

PARMIGIANA DI MELANZANE

Ingredients

Albergínies, formatges parmesà i mozzarela, pa ratllat amb una mica de julivert, salsa de tomàquet, all, ceba, pastanaga i alfàbrega

Elaboració

Pelem les albergínies i les tallem a làmines d'un dit de gruix .

Les salem i les deixem escórrer en un colador durant un parell d'hores perquè perdin l'aigua i l'amargor i quedin més toves. Les fregim amb oli d'oliva. Tot seguit prepararem una salsa de tomàquet enriquida amb diversos ingredients. Tallem la ceba, els alls i l'alfàfrega a trocets petits, i la pastanaga a rodantxes ben fines. Posem la ceba i la pastanaga en aigua calenta fins que s'estovin. Quan s'ha evaporat l'aigua, ho sofregim amb oli d'oliva, els alls i l'alfàbrega. I que es cogui molt lentament fins que quedin amalgamats. Unes gotes de vinagre de Mòdena i hi afegim el tomàquet, sal i pebre i ho deixem fer uns 15 minuts a foc lent.

En un recipient posem un fons de salsa de tomàquet, una capa d'albergínies, una capa de formatge mozzarela i parmesà ratllat.

I repetim, una altra capa de salsa de tomàquet i una mica de pa ratllat amb julivert perquè absorbeixi l'aigua que encara hi pugui haver. I continuem fent tantes capes com puguem. L'última ha de ser de tomàquet i formatge ratllat. Ho posem al forn uns 15 minuts a 180 graus. Quan el formatge estigui gratinat ens indica que el plat està llest.