Enlaces accesibilidad

L'estrena del Circuit de Catalunya a Montmeló

Per
ARxiu TVE Catalunya - 'Història del circuit de Montmeló de Barcelona'

El 10 de setembre de 1991 es va inaugurar el Circuit de Catalunya a Montmeló i cinc dies més tard es va fer la primera carrera oficial del campionat d'Espanya de Turismes. Abans les carreres es feien al circuit de Pedralbes i al de Montjuïc. És el 31 de maig de 1992 quan té lloc el primer GP d'Europa després de 16 anys d'absència a Catalunya que canvià el nom pel de Gran Premi de Catalunya. En aquesta carrera de MotoGP guanya el pilot Wayne Rainey i el segueixen al pòdium Michael Doohan i Kevin Schwantz. El motorista català Àlex Crivillé també disputa aquesta carrera però es retira perquè la seva moto no funciona correctament.

Ara, després de 18 anys d'aquest moment històric, els amants de la velocitat a dues rodes tenen una cita obligada al GP de Catalunya que es disputarà a Montmeló el 14 de juny.

Després de tants anys, les cares dels protagonistes d'aquest espectacle de soroll i velocitat ja no són les mateixes i ara es pot seguir gaudint amb esportistes de casa com Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa o internacionals com Valentino Rossi i Casey Stoner, entre d'altres.