Enlaces accesibilidad

'Chico y Rita', 'Eva', Coronado y Jenner triomfen als Premis Sant Jordi

  • Aquests premis, els més antics que atorga un mitjà, compleixen la seva 56a edició
  • El jurat està presidit per Conxita Casanovas, de RNE

Per
Eva la pel·lícula

Les pel·lícules Chico y Rita i Eva han estat escollides pel jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia com a millor pel · lícula i millor opera prima espanyoles, mentre que José Coronado i Michelle Jenner s'han imposat en les categories de millor actor i actriu, respectivament .

Chico i Rita, de Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando, ha estat nominada als Oscars i als Goya en la categoria d'animació, mentre que Eva, de Kike Maíllo, és-gràcies a la seva factura tècnica-la tercera pel · lícula amb més candidatures als premis de l'Acadèmia de Cinema, amb dotze.

José Coronado va confirmar la seva condició de favorit en ser guardonat com a millor actor pel seu paper protagonista a No habrá paz para los malvados, d'Enrique Urbizu.

El jurat dels premis ha considerat a la barcelonina Michelle Jenner millor actriu pel seu treball a No tengas miedo, després d'una renyida votació en la qual es va imposar a Elena Anaya (La piel que habito).

The Artist, millor pel·lícula estrangera

La cinta muda en blanc i negre The Artist, dirigida pel francès Michel Hazanavicius, s'ha emportat el premi a la millor pel · lícula estrangera a un sol vot de Drive, de Nicolas Winding.

L'actor alemany Michael Fassbender ha estat el guanyador en la categoria de millor actor estranger pels seus treballs en Un método peligroso, Jane Eyre i X-Men.

La protagonista del film Malenconia, Kirsten Dunst, ha estat designada com a millor actriu estrangera a un sol vot de Jessica Chastain (L'arbre de la vida).

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia han complert la seva 56a edició, no estan dotats econòmicament i s'atorguen després del vot d'un jurat de crítics de cinema i informadors culturals de diversos mitjans de comunicació.

Els més antics atorgats per un mitjà

Són dels més antics d'Espanya atorgats per un mitjà de comunicació, amb seu a Catalunya, i el seu jurat està presidit per la periodista Conxita Casanovas, directora del programa de RNE Va de cine.

A més dels 7 premis fallats, RNE a Catalunya convoca tres guardons més en categories no atorgades per un jurat com el Premi Especial RNE a la trajectòria, el Premi a la Indústria i dos Premis Rosa de Sant Jordi a la millor pel · lícula espanyola ia la millor pel · lícula estrangera atorgats aquests dos últims per votació dels oients de l'emissora.

Els deu premis es lliuren a l'abril, al voltant de la festivitat de Sant Jordi, patró de Catalunya.

Radio

anterior siguiente