Enlaces accesibilidad

Torna la fira nàutica de Palma amb més de 270 empreses

  • S'enceta la temporada del sector que tendrà un 28% per cent més d'expositors que altres anys
  • Es tracta d'una peça clau de l'economia de les Balears que genera anualment 840 milions d'euros

Por
Un expositor de la fira nàutica de Palma
Un expositor de la fira nàutica de Palma

La fira nàutica ha desembarcat a Palma i ho fa recuperant xifres d'abans de la pandèmia. És la segona edició des que esclatà la crisi del coronavirus i enguany hi participen un total de 276 empreses amb un 28% d'expositors més que l'any passat.

Al 100% ens hem vist afectats perquè nosaltres duim la distribució d'embarcacions grant, que són fetes totalment a Ucraïna

Molts d'ells, però, s'han vist afectats per les conseqüències de la guerra a Ucraïna com és l'elevada inflació. És el cas de Salvador Cerdà, gerent de l'empresa Multimar Alcúdia, que explica que "al 100% ens hem vist afectats perquè nosaltres duim la distribució d'embarcacions Grant, que són fetes totalment a Ucraïna".

'Iot de Batman', la joia de la corona

En total enguany hi ha més de 600 embarcacions, 264 de les quals estan amarrades al Moll Vell. Algunes són molt peculiars com per exemple un iot de luxe anomenat X1 Hanstaiger, però que popularment se'l coneix com a 'Iot de Batman'. Els disenyadors que el van crear es van inspirar en el popular batmovil i per ell demanen més de 4 milions d'euros.

Un dels seus dissenyadors, Toni Claros, detalla que és un vaixell molt diferent dels que hi ha dins el mercat per l'estètica i la tecnologia utilitzada. "Una de les zones més destacables és la sala d'estar, té 76 metres quadrats, està molt obert, diàfan i des del punt de vista de la tecnologia és complicat fer un espai tan ampli".

La tradició no perd força

"No és una barca per navegar de pressa, de fer molts de nusos, és una barca per gaudir

La tradició, però, no es deixa de banda ni perd força. És el cas dels llaüts menorquins que també tenen presència a la fira. Els de Pau Ricard, de l'empresa Camberyachts, en són un exemple. "No és una barca per navegar de pressa, de fer molts de nusos, és una barca per gaudir. Gaudir de la mar i gaudir de la companyia. Encara notam que hi ha moltíssima demanda d'aquest tipus de vaixells".

La fira marca l'inici de la temporada nàutica a la mediterrània. Es tracta d'un impuls per potenciar el sector. Una peça clau de l'economia de les Balears que genera anualment 840 milions d'euros. La fira es podrà visitar des d'aquest dijous fins al diumenge primer de maig.