Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

JOSÉ MARÍA ROMERO DE TEJADA. MOR EL FISCAL SUPERIOR DE CATALUNYA AL CAPDAVANT DEL MINISTERI FISCAL DES DEL 2013.

PRECAMPANYA 21-D. ERC NO VEU EL REFERÈNDUM SOBRE  LA UE I PUIGDEMONT NO DESCARTA LA VIA UNILATERAL.

SANT PERE DE RIBES. ELS MOSSOS DETENEN DOS HOMES ACUSATS D'ENALTIMENT DEL TERRORISME GIHADISTA.

CONTAMINACIÓ I SALUT. ELS DIES DE MÉS POL·LUCIÓ HI HA  MÉS ATACS DE COR GREUS.

UN ALTRE GOL FANTASMA. EL BARÇA ES MANTÉ INVICTE A MESTALLA, EN UN GRAN PARTIT MARCAT NOVAMENT PER LA POLÈMICA.

  • José María Romero de Tejada ha mort com a conseqüència d'una insuficiència cardíaca. Estava al capdavant de la fiscalia des de el 2013, quan ava ocupar el lloc de Martín Rodríguez Sol que va dimitir després de defensar la celebració d'una consulta sobra la independència de Catalunya.
  • Falta una setmana per l'inici de la campanya oficial. Des de Brussel·les Carles Puigdemont segueix marcant el seu perfil. Avui ha afirmat que no renuncia a la via unilateral per arribar a la independència. Mentrestant, Esquerra rebutja la proposta que l'expresident de fer referèndum sobre si Catalunya ha de continuar dins la Unió Europea.
  • I avui el Cercle d'Economia ha demanat als partits que es compromeitn a actuar en el marc de la llei i reclamen que prevalgui la voluntat d'entesa i diàleg després del 21 de desembre.
  • Operació antigihadista a Sant Pere de Ribes. Els mossos han detingut dos homes acusats d'enaltiment i de fer difusió de material que incitava a cometre accions violentes. L'ANNA FORMENT ens en dóna els detalls
  • Minut 30 de partit al València- Barça. Amb el marcador empatat a 0 els balugrana roben una pilota que arriba a Leo Messi. L'argentí xuta i marca. Pero ni l'àrbitre, Iglesias Villanueva, ni el línier veuen com la pilota traspassa la lína de gol./ L'Espanyol tanca la 13ena. jornada a Cornellà-El Prat amb la visita del Getafe a les nou de la nit
  • DESTROYER és sinònim del pop-rock sense complicacions. El seu últim disc inclou canços senzilles i melodies encomanadisses... que, no obstant, no amaguen la creativitat del seu cap de files: el cantant i compositor canadenc DAN BEJAR.

Catalunya porta ja un mes en el nou escenari polític obert arran de la declaració d'independència i l'aplicació del 155. Des de llavors, s'han convocat eleccions, 8 exconsellers estan en presó preventiva i Puigdemont segueix a Brusel·les. Des d'allà ha proposat que Catalunya voti si ha de continuar a la Unió Europea.

la cursa electoral ja està en marxa. Ciutadans ha presentat avui la seva campanya amb un acte a l'Hospitalet de Llobregat. Allà Inés Arrimadas ha demanat a Miquel Iceta un compromís clar per facilitar un canvi de Govern a la Generalitat.

El PSC ha mostrat avui el suport de 200 personalitats de diversos àmbits. Entre els noms que firmen el manifest hi ha Rosa Maria Sardà, Javier Cercas o Isabel Coixet.

El contacte amb la natura millora la salut física però també la mental. Els estudis que ho certifiquen proposen el bany de bosc com a teràpia per a combatre l'estrés, la fatiga i l'ansietat. Avui compartirem una d'aquestes sessions d'un al bosc de Collserola.

Als esports, aquest vespre s'enfronten a Mestalla el primer contra el segon classificat: Barça i València. BETA Els blaugrana han viatjat amb el recentment renovat Leo Messi, però sense Piqué, sancionat, ni Mascherano, lesionat. Valverde ha convocat Vermaelen, que podria debutar a la lliga aquesta temporada.

I a la segona meitat de l'Informatiu escoltarem una banda de referència del pop britànic. Els Texas van actuar anit a Barcelona. Ahir van presentar el seu darrer treball i van interpretar alguns dels seus grans èxits de finals dels 90.

 

Leo Messi renova amb el Barça. El davanter argentí i el club han signat avui un nou contracte per 4 anys més. L'acord preveu una clàusula de rescisió de 700 milions d'euros i permetrà que el jugador es quedi fins l'any 2021.

Junts per Catalunya ha presentat aquest matí a Bèlgica la candidatura BETAper a les eleccions al Parlament. A l'acte hi han participat Carles Puigdemont i 90 candidats desplaçats fins a territori belga. L'expresident ha demanat que el dia 21 surti derrotat el tripartit del 155.

Des de Catalunya Xavier Garcia Albiol emplaça a Puigdemont a fer un debat la setmana que ve. I li demana que no posi com a excusa fer el debat a Barcelona.

Concentracions arreu de Catalunya en el dia Internacional per acabar amb la violència masclista. Els manifestants han exigit més compromisos per acabar amb el problema i han recordat a les 45 dones mortes aquest any arreu de l'Estat.

Avui ens fixarem en una iniciativa destinada a trobar feina per als venedors ambulants de Barcelona. S'anomena precisament TOP MANTA i és una marca de roba creada pel Sindicat Manter. Des de fa uns dies es pot comprar en aquesta botiga del Raval.

I avui recordarem una de les millors pel·lícules de la història...estrenada fa 75 anys. Casablanca continua emocionant com el primer dia. Per la seva història d'amor entre Ingrid Bergman i Humphrey Bogart, per la seva banda sonora i per un guió farcit de moments memorables.

 

 

 

L'estrés, l'ansietat o els problemes d'insomni...alteren el nostre dia a dia. Una manera de posar-hi remei és el contacte directe amb la natura...per exemple amb els anomenats banys de bosc...hem acompanyat a un grup de persones que n'ha fet un a Collserola.

Repassem ara el més destacat dels darrers dies, en què el Suprem ha assumit la causa judicial contra els membres cessats del govern. La setmana, però, començava amb la decepció per l'eliminació de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament.

Dimarts que vé s'estrena el plat fort de la temporada del Liceu, Tristan i Isolde. Una espectacular producció dirigida per Àlex Ollé de la Fura del Baus. Es tracta d'òpera de Wagner en que els protagonistes viuen un història d'amor on no hi falta la traïció, odi , venjaça i mort. La soprano wagneriana Irene Theorin torna a trepitjar els escenaris després de 3 mesos de baixa per un accident a la cara.

El Barça ha fet oficial aquest migdia una de les noticies de l'any en clau blaugrana: la renovació de Messi fins al 2021. D'aquesta manera acaben mesos de rumors i incertesa per la falta d'una fotografia que finalment ha arribat avui.

Vuit són les dones mortes a mans de les seves parelles a Catalunya aquest 2017 i les denúncies han augmentat un 3,5 per cent, segons dades dels Mossos. Amb la campanya "no estàs sola", la policia catalana anima a denunciar la violència masclista. Avui a l'entrevista de l'informatiu en parlem amb la caporala, Andrea García, cap del Grup Central d'atenció a les víctimes.

Avui acabem recordant una de les pel·lícules més importants de la història: Casablanca, estrenada fa justament 75 anys. Va guanyar 3 Òscars. I narra podríem dir tres històries en una, la d'amor dels protagonistes, Rick, Ilsa i el convidat de pedra, Víctor Laszlo. La de la lluita de la resistència contra els nazis i la de l'amistat entre dos presumptes enemics com Rick i el comissari Renault. El personatge central, no estava destinat per l'actor que el va fer etern, Humprey Bogart si no per Ronald Reagan i Sam, el pianista del Ricks Cafè, havia de ser Ella Fitzgerald. En definitiva que res no va sortir com estava previst però potser per això Casablanca és el que és.

  • Finalment el Suprem ha decidit quedar-se amb la investigació contra els membres de l'últim govern de la Generalitat i també contra els presidents de l'ANC i Omnium. Ho justifica en un aute en què defensa la connexió innescindible, de les causes amb els fets. En canvi, el tribunal deixa a l'Audiència Nacional la investigació contra l'excap dels Mossos, Josep Lluís Trapero./ També avui hem sabut que el magistrat del Tribunal Suprem, Julián Sánchez Melgar substituirà Maza
  • El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha ofert una reunió a Rajoy a la capital belga. Diu que hi ha converses pendents i manté que ell segueix sent president de la Generalitat.
  • Doncs el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, li acaba de respondre recordant-li que ara mateix és un candidat i que, per tant, ha de debatre amb la resta de cap de llista./ Mentrestant a Barcelona, el primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha proposat un Govern de reconciliació per recuperar l'estabilitat política a Catalunya
  • Demà es conmemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Creu Roja a Catalunya alerta d'un augment d'agressions, un 4,1% més que l'any anterior./ Divendres i dissabte vinents, dies 1 i 2 de desembre, se celebra el Gran Recapte d'Aliments./ Una imatge que contrasta amb la festa del consum del Black Friday, una jornada de grans descomptes que ha de servir als comerciants per obrir la campanya de Nadal
  • Leo Messi ha rebut aquest migdia de mans de LUIS SUAREZ la seva quarta bota d'or./ El Girona, que visita demà al Betis amb moltes absències. Sense Espinosa, sancionat, ni Pedro Alcalà, lesionat...els gironins volen ampliar la ratxa de 4 partits seguits sense perdre.
  • Els grecs de l'antiguitat rivalitzaven amb els enemics i entre ells en tots els àmbits: a la guerra o a l'esport. Guerrers o atletes...però també poetes i filòsofs. D'això parla l'exposició AGON, rivalitat honesta, que des d'avui es pot veure al CaixaFòrum.

Catalunya se suma a l'eufòria consumista del Black Friday. Els centres comercials estan des de primera hora plens de gent buscant la millor oferta d'aquesta jornada de grans descomptes que serveix de tret de sortida a la campanya de Nadal. També força moviment als carrers de les ciutats on el petit comerç es mostra optimista amb l'avançament de les compres de Nadal.

El Suprem assumeix la causa contra els exconsellers i els Jordis que fins ara estava a l'Audiència Nacional que es queda el cas contra l'ex cap dels Mossos Trapero. A més,
Julián Sánchez Melgar serà el nou fiscal General de l'Estat. El fins ara magistrat del Tribunal Suprem ha estat proposat avui pel Consell de Ministres per substituir a José Manuel Maza, mort la setmana passada.

A la precampanya, Carles Puigdemont proposa una trobada a Brussel·les a Mariano Rajoy per parlar de la situació a Catalunya. Mentrestant, Iceta es mostra disposat a liderar un govern de reconciliació a Catalunya. Ciutadans li demana que no avanci vetos i el PP li recorden que primer cal que guanyi el bloc constitucionalista.

També assistirem al taller de la Creu Roja per a víctimes de la violència de gènere. És un curs de tècniques de defensa i autoprotecció amb l'objectiu que guanyin seguretat i confiança. El 2017 l'entitat ha atès 2.728 dones, un 4% més que l'any anterior. Demà és el dia internacional de l'eliminació de la violència de gènere.

I als esports, Leo Messi ha rebut fa una estona la seva quarta bota d'or com a màxim golejador europeu de la temporada passada. L'argentí ha evitat parlar de la seva renovació.

ARRIBA EL "BLACK FRIDAY". CENTRES I EIXOS COMERCIALS S'OMPLEN DE GENT BUSCANT LES MILLORS OFERTES DEL DIA.

CONSELL DE MINISTRES. PROPOSA AL MAGISTRAT JULIÁN SÁNCHEZ MELGAR COM A NOU FISCAL GENERAL DE L'ESTAT.

PRECAMPANYA 21-D. PUIGDEMONT VOL REUNIR-SE AMB RAJOY A BRUSSEL·LES I ICETA PROPOSA UN GOVERN DE CONCENTRACIÓ.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE. UN TALLER D'AUTODEFENSA PER A VÍCTIMES ELS PERMET GUANYAR SEGURETAT I CONFIANÇA.

MÀXIM GOLEJADOR EUROPEU. MESSI REP LA SEVA QUARTA BOTA D'OR I EVITA PARLAR DE LA SEVA RENOVACIÓ AMB EL BARÇA.

Mica en mica els partits van prenent posicions de cara al 21 de desembre. Esquerra Republicana aparca definitivament la via unilateral per assolir la independència de Catalunya. A la presentació de la seva candidatura, Marta Rovira, la secretària general i número 2 de la llista, ha dit que aposten per la multilateralitat i la transversalitat. / Des del Pdecat, la seva coordinadora, Marta Pascal també deixa totalment de banda la unilateralitat. Creu que és hora de centrar-se en una independència negociada per la que assegura, es necessita més temps i més suport social.

I fa tot just uns minuts, el president del govern ha defensat en un acte a Galicia l'aplicació de l'article 155 i el paper del Tribunal Constitucional i la resta de les institucions per fer front al que ha definit com l'atac més gran que ha rebut la Constitució

El petit comerç mira d'adaptar-se a aquesta campanya importada de l'estranger per no perdre clients però alguns experts reconeixen que pot perjudicar les tradicionals vendes de Nadal i Reis./ A tot això Catalunya entra en prealerta de sequera perquè les reserves d'aigua als embassaments han baixat del 50%.

El Barça ja és als vuitens de final de la Champions i com a primer de grup. Sense brillantor, però amb eficàcia, els de Valverde van aconseguir l'empat que necessitaven al camp de la Juve...I sense Messi, suplent per primer cop des de fa 13 mesos.

El cuiner Jordi Cruz, el xef del restaurant Abac, es consolida com un dels cuiners catalans més ben valorats, i és que anit va guanyar la tercera estrella Michelin./ I el Festival Castell de Peralada 2018 ja va prenent forma.Oferirà per primera vegada l'òpera Thaïs de Jules Massenet en versió concert amb el tenor Placido Domingo

 

Esquerra Republicana i PDECAT reforcen la seva aposta per deixar al marge la via unilateral per arribar a la independència. Aquesta matí tant Marta Rovira com Marta Pascal han dit que la seva preferència és ara el diàleg i la multilateralitat. A l'altre front preelectoral del dia, el socialistes anuncien que no faran presidenta a Arrimadas i ella respon que si pot formar una majoria, demanarà el suport del PSC .

Les reserves dels embassaments estant per sota del 50% de la seva capacitat. Uns nivells que no es registraven des del 2008. Les pluges d'enguany, en alguns llocs, no arriben  ni a la meitat del què és habitual. Per això es manté la prealerta del Pla de Sequera que estableix, entre d'altres mesures, un augment del rendiment de les dessalinitzadores.

Catalunya es consolida com a destí gastronòmic gràcies a les noves estrelles aconseguides pels seus restaurants, en especial els de Barcelona. 3 locals s'estrenen a la llista amb una estrella, 2 n'aconsegueixen una més i un obté la màxima distinció: 3 estrelles... És l'Àbac, del xef Jordi Cruz.

El comerç es prepera per donar demà el tret de sortida a la campanya de nadal amb les ofertes del Black Friday. Una jornada de grans descomptes a centres comercials, internet i també el comerç tradicional que intenta adaptar aquetes promocions per no perdre pistonada. El seu objetiu és ser més competititu.

Als esports, el Barça es classifica pels vuitens de final de la Champions com a primer de grup, gràcies a l'empat sense gols al camp de la Juve, amb Ter Stegen novament estel·lar. I Messi inicialment a la banqueta per primer cop des de fa 13 mesos. Valverde prioritza l'important partit de lliga de diumenge a València

PRECAMPANYA 21D. ERC I PDCAT LLUNY DE LA VIA UNILATERAL I EL PSC DESCARTA DONAR SUPORT A CIUTADANS.

SEQUERA A CATALUNYA. ACTIVADA LA PREALERTA JA QUE ELS EMBASSAMENTS ESTAN AL 50 PER CENT DE CAPACITAT.

NOU TRIESTRELLAT. EL RESTAURANT L'ÀBAC DE JORDI CRUZ OBTÉ 3 ESTRELLES MICHELIN.

BLACK FRIDAY. EL COMERÇ PETIT FA SEVA AQUESTA JORNADA DE GRANS DESCOMPTES PER SER MÉS COMPETITIU.

L'EFICÀCIA DE VALVERDE. EL BARÇA, JA PRIMER DE GRUP A LA CHAMPIONS,ES POT CENTRAR EN LA LLIGA FINS AL FEBRER