Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Guardia Civil deté el director general de l'empresa Unipost i escorcolla la seu central a l'Hospitalet. Tot plegat en relació amb el referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Els agents busquen documentació i factures vinculades amb l'organització de la consulta.

A Catalunya encara hi ha més de 2 mil quilòmetres de carreteres amb alt risc que hi hagi un accident.
La Rabassada és, un any més, la via amb més possibilitats de patir-ne un. La majoria de les topades greus es produeixen als accessos a l'àrea metropolitana i en 4 de cada 10 hi ha motos involucrades.

Dues operacions antidroga a Catalunya en les darreres hores. D'una banda, al Raval, on els mossos i la guàrdia urbana han tancat 3 narcopisos i han detingut 6 persones en una operació que ha començat de matinada. I al Garraf, els mossos han detingut 10 persones relacionades amb el tràfic de cocaïna i han escorcollat 17 habitatges.

El Barça torna a la feina després de dos dies de festa per preparar la visita del Deportivo de diumenge. Abans, el club ha fet realitat el somni d'una jove refugiada siriana i aficionada culé amb paràlisi cerebral, Nujeen Mustafá. La seva història de lluita i superació ha inspirat la campanya de Nadal que el Barça ha presentat fa una estona.
 

  • Superat l'equador de la campanya de les autonómiques, el debat polític a Catalunya ha marcat també el debat en l'últim ple al Congrés dels Diputats de l'any. El president del govern ha dit que espera recuperar el diàleg civilitzat amb la Generalitat davant les recriminacions dels independentistes , que li han exigit que es comprometi a admetre els resultats de les urnes.
  • El debat ha continuat als passadissos, on alguns líders polítics han contestat preguntes dels periodistes sobre la intenció dels independentistes de continuar amb el procés i també sobre possibilitat que Puigdemont guanyi i vulgui tornar a Catalunya. Han parlat Pablo Iglesias i Albert Rivera... però els diputats del PSOE han preferit avui quedar al marge del debat electoral.
  • De la seva banda la vicepresdenta del Govern ha demanat respecte a aquells que, com ERC o l'ANC, han qüestionat l'escrutini de les eleccions del pròxim 21 de desembre. Soraya Sáenz de Santamaría els acusa de desinformar i assegura que els recomptes electorals a Espanya son nets i contrastables.
  • La situació política a Catalunya ha estat el tema més buscat a Google Espanya durant el 2017. Segons les dades que ha difós aquest cercador d'internet, "Catalunya" ha estat la paraula més teclejada, "Puigdemont", la personalitat més buscada després de Bimba Bosé i "Què és l'article 155?" la pregunta més demandada. Juntament amb "Catalunya", "Atemptat Barcelona" encapçala també el rànquing de paraules més buscades pels usuaris espanyols.
  • Les festes de Nadal són a tocar, i qui més qui menys ja té pensat el menú dels àpats d'aquests dies. Moltes families ja han avançat les compres al mercat, i els majoristes de Mercabarna preveuen vendre una mic més aquest Nadal. Concretament calculen comercialitzar més de 7.000 tones de peix fresc i 90.000 de fruites i hortalisses./ Després de 5 mesos de vaga, avui els examinadors de trànsit han desconvocat les aturades que feien tots els dilluns, dimarts i dimecres.
  • El presumpte autor de l'agressió que va acabar amb la vida d'un home la setmana passada a Saragossa és Rodrigo Lanza. El detingut és un dels condemnats per deixar tetraplègic un guardia urbà de Barcelona al 2006 durant uns incidents ocorreguts al carrer de Sant Pere Més Baix. Ara l'acusen d'homicidi.
  • El Barça torna demà als entrenaments per preparar el partit contra el Depor. Avui però, Andrés Iniesta ha atès als mitjans de comunicació. El capità del Barça diu que trobarà a faltar Mascherano i li sembla bé que el Barça pensi en reforçar-se al mercat d'hivern.
  • Són algunes de les pel·lícules candidates als premis Goya d'enguany. Entre les favorites n'hi ha dues de directoras catalanas: "Estiu de 1993", de Carla Simón, amb 8 nominacions, com ara la de millor pel.lícula i direcció novell; "La libreria", d'Isabel Coixet, amb 12, també opta a millor pel·lícula, diercció i actriu protagonista. "El autor", de Manuel Martín Cuenca en té 9. I la basca "Handia", de Jon Garaño i Aitor Arregi i basada en una història real, està nominada en 13 categories. Els premis es lliuraran a Madrid el 3 de febrer.
  • THE EXCITEMENTS, la banda barcelonina de rhythym & blues i soul, que després de 8 anys d'existència, estan ben assentats en el panorama musical català. Avui i demà actuen a la Sala Apolo

MIRANT AL 21-D: LA SITUACIÓ A CATALUNYA CENTRA EL DEBAT A L'ÚLTIM PLE DEL CONGRÉS D'AQUEST ANY

Superat l'equador de la campanya, el debat sobre Catalunya s'ha colat de ple a la última sessió de control al govern al Congrés d'aquest any. L'independentisme ha demanat a Rajoy que es comprometi a acceptar els resultats de les eleccions i ell ha dit que només espera recuperar un diàleg normal i civilitzat amb la Generalitat.

ÀPATS DE NADAL: ELS SECTORS DE LA FRUITA I EL PEIX PREVEUEN VENDRE UN 2% MÉS I PREUS ESTABLES
S'ha desconvocat la vaga dels examinadors de trànsit que feia mesos que s'allargava i ens BETA passejarem pels mercats. A menys de dues setmanes per Nadal el sector de la fruita i del peix preveu que aquest any vendran un 2 per cent més i que els preus es mantindran estables.

PREMIS GOYA: "HANDIA", "LA LIBRERIA", "ESTIU 1993" I "EL AUTOR" SÓN LES PEL·LÍCULES FAVORITES EN AQUESTA EDICIÓ
La pel·lícula basca "Handia", "La libreria" d'Isabel Coixet, "El autor" de Manuel Martín i "Estiu de 1993" de Carla Simón seran les grans favorites a la propera edició dels Premis Goya. La cerimònia es farà a Madrid el 3 de febrer.

POSITIU A "LA VUELTA": CHRIS FROOME DIU QUE PRENIA SALBUTAMOL PER ALLEUGERAR ELS SÍMPTOMES DE L'ASMA
Chris Froome va donar positiu a una etapa de la última edició de la "La Vuelta", que ell mateix va guanyar. La Unió Ciclista Internacional ha confirmat la presència de SALBUTAMOL per sobre de les dosis permeses. El ciclista britànic argumenta que prenia aquesta substància per alleugar els símptomes de l'asma.

Superat l'equador de la campanya, el debat sobre Catalunya s'ha colat de ple a la última sessió de control al govern al Congrés d'aquest any. L'independentisme ha demanat a Rajoy que es comprometi a acceptar els resultats de les eleccions i ell ha dit que només espera recuperar un diàleg normal i civilitzat amb la Generalitat.
S'ha desconvocat la vaga dels examinadors de trànsit que feia mesos que s'allargava i ens BETA passejarem pels mercats. A menys de dues setmanes per Nadal el sector de la fruita i del peix preveu que aquest any vendran un 2 per cent més i que els preus es mantindran estables
La pel·lícula basca "Handia", "La libreria" d'Isabel Coixet, "El autor" de Manuel Martín i "Estiu de 1993" de Carla Simón seran les grans favorites a la propera edició dels Premis Goya. La cerimònia es farà a Madrid el 3 de febrer
Chris Froome va donar positiu a una etapa de la última edició de la "La Vuelta", que ell mateix va guanyar. La Unió Ciclista Internacional ha confirmat la presència de SALBUTAMOL per sobre de les dosis permeses. El ciclista britànic argumenta que prenia aquesta substància per alleugar els símptomes de l'asma.
 

  • L'agenda que la Guardia Civil va trobar a casa de l'ex número dos d'Oriol Junqueras durant l'operació contra els preparatius el referèndum il·legal el 20 de setembre segueix donant nous detalls. Segons el que hauria escrit José Maria Jové, Puigdemont, Junqueras i Rovira consideraven mesos enrere que no tenia cap sentit fer un referèndum sense pactar-lo amb l'estat.
  • La vicepresidenta del govern Soraya Sáenz de Santamaría ha reconegut aquest matí que s'ha d'abordar un nou model de finançament autonòmic i donar un impuls a la inversió pública a Catalunya per atraure empreses.
  • Menrestant a Barcelona, aquest matí han començat a instal·lar PILONS farcides de formigó al passeig central de la Rambla que ja quedaran fixes. D'aquesta manera es barra l'accés de vehicles, per evitar que es repeteixi un atemptat com el del 17 d'agost passat.
  • A l'audiència nacional ha començat el judici a l'organitzador de la xiulada a l'himne a la final de la copa del rei al camp nou el 30 de maig del 2015 en presència de Felip Sisè.
  • La Fiscalia de Lleida demana 6 anys de presó pels pares de la Nadia per un presumpte delicte d'estafa continuada. En el seu escrit el fiscal sosté que els pares van utilitzar la nena per enriquir-se
  • Són les obres d'art de Sixena, que aquest matí ja estaven instal·lades al monestir d'Òsca. Avui les ha visitat el president aragonés, que ha considerat indigne que es qüestioni la capacitat de l'Aragó per gestinar el seu patrimoni. Lambán denuncia el maltractament que, assegura, han sofert les obres i torna a reclamar les 2 peces que es conserven al MNAC. / Ara el que busquen és la peça que falta que ahir no es van poder endur perquè s'ha perdut.
  • Els Premis Ondas s'entreguen aquest vespre, per primera vegada a Sevilla.
  • L'equip de Pablo Machín va imposar el seu joc i es va endur els tres punts gràcies a un gol de Timor tot just abans del descans. Els periquitos van ser incapaços de reaccionar plens de nervis i dubtes.
  • Bob Dylan debutarà al Gran Teatre del Liceu amb dos concerts els dies 30 i 31 de març. Avui s'han confirmat les dates dins de la gira "Never ending Tour", que el portarà a Espanya la primavera vinent.
  • L'agenda que la Guardia Civil va trobar a casa de l'ex número dos d'Oriol Junqueras durant l'operació contra els preparatius el referèndum il·legal el 20 de setembre segueix donant nous detalls. Segons el que hauria escrit José Maria Jové, Puigdemont, Junqueras i Rovira consideraven que no tenia cap sentit fer un referèndum sense pactar-lo amb l'estat.
  • La vicepresidenta del govern, que s'ha reunit amb la patronal Foment del Treball a Barcelona, ha fet una crida contra el boicot als productes catalans. És el que defensa el PP en una proposició no de llei que es debat avui al Congrés i en la que retreuen als independentistes haver perjudicat a la recuperació econòmica.
  • A l'Audiència Nacional ha començat el judici a l'organitzador de la xiulada a l'himne d'Espanya a la final de la copa del rei al camp nou el 30 de maig del 2015 en presència de Felip Sisè. / Societat Civil catalana diu que la participació el 21-D serà històrica, perquè podria superar el 81%.
  • Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 58 anys i nacionalitat italiana com a presumpte autor de l'homicidi d'una dona, de 48 anys. Tenia nacionalitat xinesa i exercia la prostitució a la zona de la Ronda de Sant Antoni de Barcelona.
  • El Govern d'Aragó denuncia la pèrdua d'una de les peces d'art sacre de Sixena que hauria d'haver arribat en el trasllat d'ahir des de Lleida. El director del museu diocesà diu que l'estan buscant i que, a canvi, han enviat una altra obra que els aragonesos no havien reclamat en el seu inventari
  • Superat l'equador de la campanya electoral, els partits continuen amb les seves propostes... avui en clau econòmica ... i també centrats en el pactes postelectorals. Això en el dia que Carles Puigdemont ha fet la seva primera roda de premsa en videoconferència des de Brussel·les
  • A Barcelona, aquest matí han començat a instal·lar PILONS farcides de formigó al passeig central de la Rambla que ja quedaran fixes. D'aquesta manera es barra l'accés de vehicles, per evitar que es repeteixi un atemptat com el del 17 d'agost passat.
  • L'exèrcit fa a Reus les seves terceres maniobres anuals conjuntes entre els seus efectius
  • El festival de la Infància desapareix tal com l'hem conegut els darrers 50 anys i es transforma en un saló que recrearà una ciutat i les seves professions . Un nou perfil pactat entre la Fira i l'Ajuntament de Barcelona que torna a participar-hi 2 anys després d'haver-se retirat de l'organització./ Els Premis Ondas s'entreguen aquest vespre, per primera vegada a Sevilla./ La setena Gala d'Operación Triunfo ha tornat a créixer en audiència, amb un share del 18 per cent a Catalunya i d'un 19'1 a tot Espanya amb gairebé dos milions i mig d'espectadors de mitjana.
  • Amb xiulets contra els jugadors i amb crits de "Quique vete ya". Així va reaccionar l'afició de l'Espanyol a la derrota contra el Girona que deixa els blanc-i-blaus a quatre punts del descens. En canvi, la plantilla i els seguidors gironins van celebrar un triomf que els situa a un punt de posicions europees./ La plantilla del Barça, mentrestant, disposa de dos dies lliures, aprofitant aquesta setmana neta, sense Copa ni Champions./ Les "guerreres" han dit adéu al Mundial d'Handbol. Com es preveia, el creuament de vuitens amb Noruega estava ple de paranys. / En bàsquet, Barça i Madrid preparen el clàssic d'eurolliga de dijous al Palacio de la Comunidad./ Falten 25 dies per l'inici del Dakar i els pilots enllesteixen els preparatius per disputar el ral·li més dur del món. Entre ells, un cop més, Isidre Esteve.
  • Joan Cardona va ser un dels il·lustradors més coneguts del París de la Belle Epoque... A Barcelona es deixava veure per l'ambient bohemi dels 4 gats... Ara una exposició a la Galeria Gothsland i un llibre vol recuperar la figura del pintor català
  • LES CLAUS DEL PROCÉS: EL DIARI DE JOVÉ DIU QUE PUIGDEMONT I JUNQUERAS NO CREIEN EN UN REFERÈNDUM UNILATERAL
  • OBRES DE SIXENA: NO TROBEN LA PEÇA QUE FALTA I EL PRESIDENT ARAGONÈS DEMANA NO POLITITZAR ELS FETS
  • MÉS SEGURETAT A LA RAMBLA: L'AJUNTAMENT INSTAL·LA PILONES PER REDUIR EL RISC D'ATEMPTATS
  • CANVI DE FORMAT: "LA CIUTAT DELS SOMNIS" SERÀ LA NOVA VERSIÓ DEL FESTIVAL DE LA INFÀNCIA I LA JOVENTUT
  • CARA I CREU: EL GIRONA S'APROPA A EUROPA EN GUANYAR UN DERBI QUE FA CRÉIXER ELS DUBTES A L'ESPANYOL

És el moment en que sortien de Lleida43 obres d'art Sixena quee fins ara al Museu de Lleida per traslladar-les al monestir d'Osca complint l'ordre judicial. El final d'un matí amb molta tensió en que els Mossos han actuat per evitar que les persones concentrades a l'exterior se saltessin el cordó de seguretat.
Protecció Civil manté activats els plans VENTCAT per fort vent i el PROCICAT per mala mar a Barcelona i Girona...El 112 ha rebut una cinquantena de trucades, la majoria al Barcelonès i l'aeroport del Prat ha hagut de canecl·lar un vintena de vols , sobretot al Regne Unit i als Països Baixos. La bona notícia és la pluja que ha caigut de manera generalitzada.
El Barça s'enfrontarà al CHELSEA de Cesc i Pedro als vuitens de final de la Champions. Era el rival més probable pels condicionants del sorteig. Pitjor sort ha tingut el Madrid, que s'enfrontarà amb el PSG de Neymar. Tampoc no ho tindrà fàcil el Sevilla, contra el Manchester United de Mourinho. Els partits d'anada es jugaran a mitjans de febrer i els de tornada al març.

  • A aquesta hora molt pendents de la sortida del Museu de Lleida de les 44 peces del monestir de Sixena que una ordre judicial obliga a retornar a l'Aragó. L'operació ha començat de matinada i s'estaría a punt d'acabar, LOURDES BALLARÍN./ També s'ha referit a la situació de Sixena el president del govern que en un esmorzar informatiu ha defensat l'apliació de l'article 155 i ha criticat la via unilateral.
  • Oriol Junqueras ha presentat un recurs al Suprem perquè el deixi en llibertat provisional per participar en la campanya electoral./ El trasllat de les obres de Sixena i el debat sobre la recuperació de la via unilateral per part de l'independentisme han marcat els actes d'aquest matí de campanya electoral.
  • Protecció civil ha activat les alertes per fort vent i per mala mar, sobretot al litoral de Girona i Barcelona. El 112 ha rebut una quarantena de trucades, sobretot per avisos relacionats amb la ventada. A mar, la imatge també és força espectacular, Marta Martín.
  • La pluja que cau avui beneficia el medi ambient com ho fa també la iniciativa que us expliquem tot seguit: un grup de cavalls abandonats provinents del Pirineu que passaran l'hivern al Parc del Garraf gràcies a la recuperació d'una via de transhumància.
  • Era un dels rivals més temuts però l'estadística, aquesta vegada, no ha estat per trencar-la. Hi havia un 43,7 per cent de possibilitats que el Barça quedés emparellat amb el Chelsea, un rival amb el qual s'ha enfrontat 6 vegades a Europa. De records n'hi ha de ben dolços i de molt amargs./ Amb la Champions aparcada fins al febrer, el Barça continua centrat en la lliga. Anit, nova prova de foc superada pels de Valverde, que van guanyar al sempre complicat camp del Vila-real, gràcies als gols de SUÁREZ i MESSI i una nova destacada actuació de TER STEGEN./ Espanyol i Girona tanquen avui la quinzena jornada de la lliga amb un partit inèdit pel futbol de casa nostra./ La selecció espanyola d'handbol s'enfronta avui a Noruega, la gran favorita, als vuitens de final del Mundial Femení.
  • A PUNT DE SORTIR DE LLEIDA: les obres de Sixena marxen de Lleida
  • ALERTA PER VENT I MALA MAR: EL 112 REP 40 TRUCADES PER INCIDÈNCIES PEL VENT
  • CHAMPIONS, VUITENS: EL BARÇA ES TORNA A TROBAR AMB EL CHELSEA I LA BOMBA DEL SORTEIG ÉS EL R. MADRID-PSG
  • AVUI, DERBI INÈDIT: EL BARÇA CONSOLIDA EL LIDERATGE GRÀCIES A UN VALUÓS TRIOMF A VILA-REAL, AMB GOLS DE SUÁREZ I MESSI

Aquesta mitjanit expira el termini del jutge d'Osca que autoritza les forces de seguretat a endur-se les 44 obres d'art sacre de Sixena del Museu de Lleida, fins i tot per la força. Mentre avancen les hores continua l'interrogant sobre si el Govern podria demorar la intervenció per donar temps al jutge perquè es pronunciï sobre el recurs presentat per la Generalitat. El director del museu ha assegurat que demà a les 8 del matí estaran operatius per fer efectiu el mandat judicial, informant, això sí, sobre l'estat de fragilitat de cada peça.

Dispositiu especial a la xarxa viària catalana amb motiu de l'operació retorn d'aquest llarg pont que es preveu densa a partir d'aquest migdia. És previst que 300 mil vehicles tornin a l'àrea metropolitana. Les vies més conflictives són les provinents de les estacions d'esquí i zones de muntanya.

A l'informatiu d'avui us parlarem de dues iniciatives solidàries. D'una banda la trobada Ayudar Jugando, organitzada per aficionats als jocs de Rol i de Taula, que recapta diners per a diverses entitats que treballen amb infants. I de l'altra, aquest còmic fet per una seixantena d'autors destinat a programes de l'ONG Save the Children per ajudar els refugiats Sirians.

Als esports, el Barça ja ha arribat a Castelló on a tres quarts de nou del vespre juga contra el Vila-Real. BETA amb l'obligació de guanyar després de les victòries ahir del Reial Madrid i el València. Els blaugrana s'enfrontaran als de La Plana, amb importants baixes a la defensa i amb l'absència d'Iniesta, que no s'ha recuperat de la seva lesió.

Al final de L'Informatiu ens endinsarem en el so de Nova Orleans de la mà de Troy Andrews. Anit va portar a Barcelona la seva barreja d'estils que, com ell diu, vol portar alegria a qui l'escolta. Després de l'Huracà Katrina va crear una fundació per ajudar músics joves de la seva ciutat.

 

 

 

Un altra forma d'ajudar és el còmic solidari amb els refugitats sirians en què hi participen més d'una seixantena d'autors espanyols, dos dels quals catalans amb qui ha parlat un equip de L'Informatiu. Els beneficis es destinaran als programes d'ajut al Refugiat de l'ONG Save The Children.

Primer cap de setmana de campanya electoral per als comicis del 21 de Desembre. Junts per Catalunya ha centrat el matí en el món local. Inés Arrimadas ha comptat un cop més amb el suport d'Albert Rivera. Esquerra s'ha desplaçat fins a Vilanova i la Geltrú per fer el seu míting. A Tarragona, acte del PSC amb la presència del líder del PSOE, Pedro Sánchez. Suport també de dirigents de Madrid a la candidatura de Xavier Domènech. El PP català s'ha fet acompanyar de la ministra de Sanitat en un acte al Penedès. I la CUP ha estat a Blanes en aquest primer dissabte de campanya.

Recta final del Saló Ocasió a Fira de Barcelona que amb més de 3.500 vehicles seminous exposats espera superar les xifres de venda de l'any passat. L'augment de visitants i els més de dos mil cotxes venuts fins ara són indicatiu, per al sector, del bon moment que travessa el segment d'ocasió.

Al voltant d'un 11 per cent de les llars catalanes pateixen pobresa energètica. L'ONG Fuel Poverty Group dona consells a aquestes persones per millorar l'eficiència energètica de casa seva i les ajuda en els tràmits amb les companyies elèctriques. Com en el cas de l'Amparo González que rebia factures astronòmiques.

Als esports, el Barça fa aquesta tarda l'últim entrenament abans de jugar demà al camp del Vila-Real. Un partit que els blaugrana afronten amb les baixes a la defensa d'Umititi i Mascherano, amb qui, per cert, es negocia la sortida del Club al mercat d'hivern.