Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El ministre d'interior afirma que el govern té voluntat de dialeg i de pacte en benefici de Catalunya tot afirmant que el que és bo per Catalunya també ho és pel conjunt d'Espanya. Jorge Fernandez Díaz ha recordat que el govern farà honor al compromís de fer acomplir la Consitució i la llei. Artur Mas, de la seva banda, ha avisat que si el govern Rajoy no dona una resposta al "clam de tot un pais" pel dret a decidir, diu, buscarà una resposta de consens del Parlament que duria al Debat de politica General.

Ministeri de sanitat i consellers del ram de les comunitats autònomes treballen avui, a Barcelona, en el desenvolupament de l'anomenat "Pacte per la Salut" , que es va aprovar el juliol passat. El pacte regula la pràctica i la mobilitat dels professionals de la medicina i l'enfermeria a nivell estatal. Ara es busca l'implicació de totes les autonomies.

Unes 30.000 persones visiten el nou Centre Cultural del Born, a Barcelona, en els primer quatre dies en que s'ha obert al públic. Un èxit que fa que els organitzadors ampliïn l'oferta cultural, pensada pel públic familiar, a partir d'octubre.

Més de 9 kilòmetres de tela per vestir de vermell els arbres de tot un poble en una sorprenent creació artística!!! Es l'obra del pintor de Campdevànol Evelí Adam, que ha embolcallat amb roba més d'un centenar d'arbres per crear un impacte estètic i alhora sensibilitzar tothom de la importància de protegir la natura.

El Barça rep aquest vespre un Sevilla carregat de baixes i que encara no ha guanyat cap partit a la Lliga. No obstant això, els blaugrana no se'n refien del conjunt andalús. I al Madrigal, duel d'invictes en el Vila-real- Madrid. Un partit on es viurà l'esperat debut de Bale.

El govern espanyol es manté serè però ferm en el compliment de la Constitució i de les lleis... És el missatge rotund que donava, avui, la vicepresidenta de l'executiu. Sáenz de Santamaría també ha anunciat que Rajoy respondrà la carta de MAS, en les pròximes 48 hores... Del seu contingut, però, no n'ha avançat gaire res, però sembla clar que no permetrà la consulta... El govern aposta per un clima de lleialtat i cooperació amb Catalunya... però amb un límit clar: el marc constitucional.

Els preus dels pisos continuen a la baixa i alguns habitatges es venen a preu de cost... A Catalunya, en els últims 12 mesos, els preus han baixat d'un 13,4%.

Red Eléctrica comença a aixecar la primera de 115 torres de la línia de Molt Alta Tensió a l'Alt Empordà. Malgrat l'oposició a aquesta infraestructura, l'elèctrica assegura que ja ha signat el 95% de les expropiacions.

Cada any s'abandonen uns 30.000 animals a Catalunya... Una situació agreujada per la crisi. Famílies afectades per l'atur o els desnonaments no poden mantenir les mascotes i se'n desprenen.

Al Barça, Carles Puyol ha tornat a entrenar-se amb el grup, 6 mesos després del seu últim partit. Martino, content amb la recuperació del central, no se'n refia del rival de demà, el Sevilla.

El ministre d'Economia apel·la a la unitat d'Espanya per facilitar la sortida de la crisi. Luís de Guindos ha dit que Catalunya ja ha començat la recuperació i que aquesta ha de ser la prioritat de tots./Alguns presidents autonòmics també han parlat de què s'hauria de fer a partir d'ara.

La caiguda del preu de l'habitatge a Catalunya es modera i en l'últim any baixa un 13,4%./És la primera de les 115 torres de la polèmica línia de molt alta tensió que Red Elèctrica Espanyola ha començat a instal·lar a l'Alt Empordà. Malgrat els recels, la companyia ja ha signat els acords d'expropiació amb el 95 per cent dels propietaris afectats.

Catalunya torna a ser la comunitat autònoma més endeutada aquest segon trimestre de l'any. El deute públic català ha augmentat d'un 12% respecte a fa un any i s'enfila fins els 51 mil 700 milions d'euros./ Comprar un pis és avui una mica més barat que fa un any. Segons l'INE, els preus han baixat 3 punts a Catalunya i un 0'8% a Espanya. Alguns experts apunten que encara podrien baixar més./ I fa uns minuts que ha finalitzat la primera jornada d'aturades parcials dels treballadors de CatalunyaBanc, contra l'ERO per acomiadar 2.395 persones./I encara una altra protesta: una manifestació dels treballadors del comerç tèxtil de Barcelona, que ha recorregut els carrers de la ciutat contra les propostes de la patronal pel nou conveni col·lectiu.

Ahir era el primer dia de classe a les escoles. I avui és el torn dels alumnes dels instituts. Més de 287.700 joves cursaran l'ESO, 2 mil més que l'any passat. 8 de cada deu centres comencen el curs amb horari compactat./ La línia de molt alta tensió comença a prendre cos a les comarques de Girona. Aquesta setmana Red Eléctrica ha començat a aixecar la primera torre. Treballen amb la previsió que tota la línia, que va de Setmenat fins a la localitat francesa de Baixàs-, entri en servei a principis del 2015./Avui és el dia Mundial de la SEPSIS, una reacció greu del cos davant d'una infecció que pot acabar en mort si no es detecta i es tracta a temps. De fet, és una de les principals causes de mort en pacients ingressats a l'hospital. A Catalunya cada any moren 4 mil persones per aquest motiu.

Les biblioteques de l'Hospitalet allarguen una setmana més la campanya solidària "Llibres per menjar", que fan en col.laboració amb la Creu Roja. Els qui porten menjar envasat per distribuir a gent que el necessita, s'emporten un llibre a casa./ La difícil situació econòmica que viuen moltes famílies afecta les protectores catalanes, que reben cada vegada més animals. El cost que suposa mantenir-los, amb menjar i vacunacions és per moltes persones, un luxe que no es poden permetre.

Gareth Bale és la gran novetat en la llista de convocats del Reial Madrid pel partit de demà a Vila-real. Qui segurament no jugarà diumenge a Granada és l'últim dels fitxatges de l'Espanyol, Jhon Córdoba. I, a hores d'ara s'està jugant el primer partit de l'eliminatòria per la permanència al Grup Mundial de la Copa Davis de Tenis, entre Espanya i Ucraïna./ Segona desfeta de la selecció espanyola de bàsquet al Campionat d'Europa./ Barcelona vol tornar a ser olímpica i dilluns que ve una comissió tècnica es reunirà amb el Comitè Olímpic Espanyol per presentar la seva candidatura als Jocs d'Hivern de 2022./ Josep Maria Flotats torna al Teatre Nacional de Catalunya 15 anys després de la seva polèmica destitució com a director./ El mercat de música viva de vic està d'aniversari. Fa 25 anys, i per celebrar-ho anit es va organitzar un concert en què van actuar Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, tots 3 molt vinculats al mercat.

SEGUEIX EL DEBAT POSTDIADA

De Guindos diu que la unitat facilita sortir

de la crisi, Duran nega una negociació

Es modera la caiguda

L'HABITATGE BAIXA UN 13,4% EN UN ANY

La MAT avança a l'Empordà

S'INSTAL·LA LA PRIMERA DE LES 115 TORRES

Crisi i animals de companyia

30.000 MASCOTES ABANDONADES CADA ANY

Puyol, gairebé llest

HA COMENÇAT A ENTRENAR AMB EL GRUP

FLOTATS TORNA AL TNC

Dirigirà "El joc de l'amor i de l'atzar"

15 anys després de la seva destitució

El dia després de la Diada i de la cadena humana per la independència els governs espanyol i català mantenen les posicions. L'executiu d'Artur Mas considera que en surt reforçat el seu full de ruta i insisteix que abans de finals d'any hi haurà data i pregunta per celebrar una consulta al 2014...La vicepresidenta del govern espanyol ha dit que s'escoltarà als que van sortir al carrer però també tenen l'obligació d'escoltar a la que defineix com a "majoria silenciosa que es va quedar a casa"./Més d'un milió i mig d'alumnes tornen a l'escola. N'hi ha 20 mil més que l'any passat però la xifra de mestres és la mateixa./Aquest és el taller que la Mariona ha pogut crear gràcies a un dels microcrèdits concedits per l'Ajuntament de Lleida amb els què es pretén facilitar la iniciativa de nous emprenedors. S'hi han destinat 150 mil euros

La policia ha detingut sis persones, cinc homes i una dona, en relació amb l'agressió d'un grup d'extrema dreta que ahir va irrompre a la celebració de la Diada a Madrid./El fiscal anticorrupció del TS demana al jutge que acabi la investigació i enviï a judici a l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el regidor d'espai públic, el diputat de PSC Daniel Fernández i l'alcaldessa de Montcada./ La puja de la benzina ha estat inferior al previst. I això s'ha notat en l'IPC de l'agost./Fins d'aquí dues hores, es manté la vaga parcial al servei d'autobús de Barcelona.

El Barça prepara la visita del Sevilla de dissabte, en la represa de la lliga, ja amb tota la plantila./L'Espanyol pot comptar des d'avui amb els seus dos últims fitxatges: l'extrem romanès Gabriel Torje el presenten a les 4./ Madrid no optarà als JJOO de 2024. Ho ha fet saber aquest matí l'alcaldessa Ana Botella./I demà a Madrid l'equip espanyol de Copa Davis es juga davant Ucraïna la permanència al grup mundial./ La selecció espanyola de bàsquet comença aquesta tarda la segona fase de l'Europeu enfrontant-se a Grècia./ Aquest és el guanyador del setè Premi RBA de Novela Negra. Es l'escriptor islandés Arnaldur Indridason, autor de la novela "El Paisatge de les Ombres"./ I avui s'estrena al Teatre Lliure, 'Un trozo invisible de este mundo': Cinc monòlegs escrits i interpretats per Juan Diego Botto que, amb ironia i humor, reflecteixen el drama de l'exili i la immigració./I aquestes són imatges dels nous capítols de la temporada d'Aguila Roja. La sèrie líder, amb més de 5 milions d'espectadors de mitjana, comença a dos quarts d'onze a La 1. David Janer ens n'explica algun secret...

EL DIA DESPRÉS DE LA DIADA

El govern català manté el full de ruta i

l'espanyol apel·la a la "majoria silenciosa"

EL DIA DESPRÉS DE LA DIADA

La resta de partits insisteixen

en les seves posicions

Tornada a l'escola

NORMALITAT EL PRIMER DIA DE CLASSE

Petits crèdits, grans idees

LLEIDA PROMOU ELS EMPRENEDORS

El Barça ja treballa al complet

BUSQUETS I ALVES S'ENTRENEN AMB EL GRUP

TORNA "ÁGUILA ROJA "

Nous capítols de la cinquena

temporada, a les 22:30 a La 1

CADENA HUMANA HISTÒRICA

Centenars de milers de persones uneixen Catalunya de nord a sud

La Via Catalana - la cadena humana organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana - ha recorregut, aquesta tarda, tot el litoral català, sense cap interrupció... Centenars de milers de persones - la majoria amb samarretes grogues - s'han donat les mans en un recorregut de 400 quilòmetres sota el lema "Via Catalana cap a la Independència". En molts trams, l'afluència de persones ha obligat a doblar o triplicar les fileres... I a Barcelona, a la plaça Catalunya i a la de Sant Jaume, la concentració era tan gran que era gairebé impossible moure's.

VIA CATALANA

S'han omplert els 400 quilòmetres

La Via Catalana ha omplert 400 quilòmetres de recorregut, entre el Pertús i Alcanar;

complint l'objectiu que s'havia marcat l'Assemblea Nacional Catalana, que calcula que hi han participat més d'un milió i mig de persones; convertint-se així, diuen, en la mobilització més multitudinària de la història de Catalunya. La cadena humana que ha començat a les 17:14 i, en alguns punts s'ha desdoblat i, fins i tot, desbordat... Centenars de milers de persones - la majoria vestides de groc - s'han donat les mans a favor de la independència de Catalunya.

BARCELONA, AQUESTA TARDA

Milers de persones encerclen la seu central de "La Caixa"

Aquesta tarda també hi ha hagut altres actes reivindicatius. Un d'ells, una cadena humana que ha encerclat la seu central de la Caixa a Barcelona. i ha connectat amb la via catalana.

Milers de persones han reclamat el dret a "decidir-ho tot": la independència nacional i social... L'acte ha estat convocat pel Procés Constituent d'Arcadi Oliveres i Teresa Forcades, i amb el suport, entre d'altres, d'Iniciativa per Catalunya... Demanen un repartiment més just de la riquesa i que els drets socials prevalguin per damunt de l'economia de Mercat.

ACTE ALTERNATIU

El PPC no ha assistit als actes oficials a la Ciutadella

Un any més, el PARTIT POPULAR no ha participat a l'ofrena a RAFAEL CASANOVA.

A més, per primera vegada, tampoc NO han assistit a l'acte institucional de la Ciutadella... El que han fet és organitzar un acte propi a la Plaça del Rei de Barcelona... La líder del PP català, Alícia Sànchez-Camacho, ha acusat MAS de fer servir la Diada per trencar - ha dit - la convivència i la democràcia.

ACTE DE CIUTADANS

Celebren la Diada amb una enlairada de globus

CIUTADANS també ha celebrat la Diada de forma paral·lela als actes oficials i amb presència a les 4 províncies catalanes... A Barcelona, al matí, militants i simpatitzants del partit han enlairat 2mil globus amb el cor de 3 banderes: la catalana, l'espanyola i l'europea... CIUTADANS tampoc no ha participat a la Via Catalana perquè consdieren que NO ha estat una convocatòria unitària ni al servei fels catalans.

Significat de la Diada 2013

MAS I SAENZ DE SANTAMARÍA DISCREPEN

Després de l'acte institucional del Parc de la Ciutadella, el president Mas ha encoratjat a obrir els ulls del món amb la mobilització de la via catalana... La vicepresidenta del Govern - desde Madrid - replica que el pitjor que pot fer un polític és obligar la gent a dividir-se i separar-se.

Acte Institucional

EL PP NO HI HA ASSISTIT

Per primera vegada el PP NO ha assitit a l'acte institucional celebrat al Parc de la Ciutadella i n'ha celebrat un de propi. Alicia Sánchez Camacho acusa Artur Mas de dividir els catalans entre bons i dolents, en donar suport a la Via Catalana.

La via a Castelló

EL TSJCV HO HA AUTORITZAT

Finalment la Via Catalana s'ha pogut fer, també, en un tram de la N-340 entre Alcanar i Vinaròs. Això després que Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana rectifiqués, aquest migdia, la prohibició decretada per la Subdelegació del govern.

COMPRAVENDA D'HABITATGES

Al juliol va caure d'un 5%, fins a les 25.700 operacions

La compravenda d'habitatges va baixar al juliol d'un 5%, respecte al mateix període de l'any passat.

Es van fer 25.700 operacions. Així, ja s'acomulen 3 mesos de caiguda... Augmenten les vendes d'habitatge de segona mà, que ja suposen més de la meitat. En canvi, baixa la d'obra nova. Tot i així, a Catalunya la tasa interanual presenta un augment a la compravenda del 6,1% respecte l'any anterior.

Messi, al Mundial

NEYMAR ES LLUEIX AMB EL BRASIL

Argentina serà al Mundial de l'any vinent després de guanyar a Paraguai, per 5 a 2, amb un doblet de Messi des del punt de penal. L'altra figura blaugrana, Neymar continua lluint-se amb el Brasil, marcant un gran gol en la victòria davant Portugal per 3 a 1

NADAL, A PUNT PER LA DAVIS

El campió de l'US Open prepara ja a Madrid l'eliminatòria davant Ucraïna

Mentre, Rafa Nadal ja s'enterna a la CAJA MÁGICA de Madrid on, a partir de divendres, l'equip espanyol de COPA DAVIS es juga la permanència al grup mundial, davant UCRAÏNA.

NADAL ha arribat aquesta matinada dels Estats Units on ha guanyat l'Obert de Tennis... Aquesta tarda i fins fa molt poca estona ha entrenat per adaptar-se a la pista de terra batuda... El capità de COPA DAVIS, ÀLEX CORRETJA, espera que divendres estigui disponible per jugar un dels partits individuals.

VUELTA A ESPANYA

L'holandès Mollema guanya a Burgos i l'italià Nibali segueix líder

A la Vuelta a Espanya, l'holandès BAUKE MÓLLEMA ha guanyat la dissetena etapa amb arribada a Burgos.

Mollema ha sorprès el pilot amb un atac a l'últim quilòmetre i ha aconseguit una victòria que maquilla la seva discreta participació en aquesta edició de la Vuelta. El líder, Vicenzo Níbali, i els seus tres grans rivals Horner, Valverde i Joaquim Rodríguez han superat els talls que el vent ha provocat en el pilot i es jugaran el maillot vermell en les tres properes etapes de muntanya.

EUROPEU DE BÀSQUET

Espanya arrenca demà la segona fase davant Grècia

I en bàsquet, la selecció espanyola ja és a LJUB-LIANA on, demà, comença la segona fase de l'Europeu d'Eslovènia... Els d'ORENGA avui han visitat l'ambaixada espanyola i, demà, jugaran contra la GRÈCIA d'ES-PA-NOU-LIS el primer dels 3 partits que els han de classificar pels quarts de final... Dissabte, els vigents campions d'Europa se les hauran amb FINLÀNDIA, la ventafocs del grup... Dilluns jugaran amb ITÀLIA, l'única selecció que arriba invicta a aquesta segona fase.

EL MATÍ DE LA DIADA 2013

Debats sobre la consulta i la participació a la cadena humana

El compromís del govern català de celebrar una consulta l'any vinent i el debat sobre la participació a la cadena independentista han marcat els actes del matí de la Diada: l'acte institucional de la Ciutadella, que homenatjat, entre d'altres, Salvador Espriu, i l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova. El president Mas ha demanat al govern espanyol que escolti el que es diu desde Catalunya i permeti fer una consulta. El PP i Ciutadans NO han participat en cap d'aquests actes i n'han fet un de propi on han apel.lat a la unitat. El govern espanyol insisteix que la ruptura no és la solució i recorda el valor de la Constitució.

DIADA 2013

Actes institucionals marcats per la pluja

A primera hora institucions i partits polítics han fet la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova... La consulta, les negociacions dels governs central i català, i la cadena humana d'aquesta tarda han centrat els discursos.

ACTE DE CIUTADANS

Celebren la Diada amb una enlairada de globus

Ciutadans també ha celebrat la Diada de manera paralela als actes oficials i simultània a les quatre províncies catalanes. A Barcelona, aquest matí, militants i simpatitzants del partit han enlairat 2 mil globus amb el cor de tres banderes: la catalana, l'espanyola i l'europea. Ciutadans no participarà en la cadena humana d'aquesta tarda perquè consideren que no és una convocatòria unitària ni al servei de catalunya ni dels catalans.

GOTERES AL CONGRÉS

La pluja, el cas Bárcenas i la Diada marquen la sessió del matí

La pluja no només ha retardat els actes de la diada. També ha marcat la represa del curs polític al Congrés dels Diputats...

El Congrés està en obres, i hi ha hagut filtracions d'aigua a l'hemicicle que han obligat a desallotjar la tribuna de premsa i han afectat els escons d'alguns grups parlamentaris... La primera sessió de control al govern d'aquest període de sessions ha començat amb dues hores de retard i ha estat marcada pel cas Bárcenas. Als passadissos, els membres de l'executiu han insistit que el projecte del govern català no porta enlloc.

DIADA 2013

El president Mas rep un grup de periodistes estrangers

Aquesta és la trobada que ha mantingut el president Mas amb periodistes estrangers... Un contacte que s'emmarca dins l'objectiu del govern català d'explicar el seu projecte polític a la comunitat internacional. Són molts els mitjans internacionals que estan pendents del que passa avui a Catalunya.

DIADA 2013

Últims preparatius de la cadena humana

La diada ha començat aviat per la quarentena de voluntaris de l'Assemblea Nacional Catalana de Sant Julià de Ramis, al Gironès. A primera hora del matí han carregat tot el material necessari per senyalitzar els trams de la via catalana que passa pel seu municipi.

La via catalana afectarà a la circulació perquè passa per carreteres amb un gran volum de trànsit com ara l'ene dos al nord o l'ene 340 al sud. Des de fa uns minuts, tots els peatges de l'AP-7 i la C-32 estan oberts per facilitar la movilitat. El departament d'Interior destinarà més de 2 mil 400 mossos a vetllar per la seguretat de la via, 343 són de trànsit.

FUTBOL. AMISTÓS

Espanya 2 - Xile 2

a Ginebra la selecció espanyola va empatar a 2 davant la Xile d'Alexis. Vicente del Bosque va donar minuts als homes que no van jugar a Helsinki.. descans per Casillas i sota pals Reina i Valdés que no va poder aturar aquest xut de Vargas al minut 5.

EN UN VOL REGULAR

Nadal arriba a Madrid per jugar la Copa Davis contra Ucraïna

en tennis, Rafa Nadal ha arribat aquesta matinada a Madrid després de guanyar l'Obert dels Estats Units.

El manacorí reconeix que està vivint l'any més emocionant de la seva carrera i que ara el seu principal objectiu és recuperar el número 1 del món. Nadal començarà a entrenar-se aquesta tarda amb l'equip espanyol de Copa Davis, que aquest cap de setmana es juga la permanència contra Ucraïna. Per cert que Nadal, ha declinat tornar en un avió privat que li pagava la federació.

FUTBOL SALA

El Barça guanya l'únic títol que li faltava, la Supercopa d'Espanya

El Barça de futbol sala va conquerir anit al Palau blaugrana l'únic títol que li faltava al palmarès, la Supercopa d'Espanya.

L'equip de Marc Carmona va empatar a 5 davant el Pozo de Múrcia i va aixecar la Copa gràcies a la victòria per un a zero a l'anada. Els blaugrana van arribar a guanyar per 5 a 1 liderats per Sergio Lozano, que va marcar tres gols, però van acabar patint ja que els murcians es van quedar a un gol d'igualar l'eliminatòria. El tècnic del Pozo no va encaixar bé la derrota i va intentar agredir un àrbitre.

Som a les hores prèvies a la celebració de la Diada de Catalunya.... Aquest vespre, a les 9, el president Mas farà el discurs institucional, però aquest matí ha remès una carta a tots els alcaldes catalans. En el text manté el seu compromís amb la celebració d'una consulta dialogada i pactada basada, diu, en un mandat parlamentari inequívoc. De la Diada també n'ha parlat el portaveu del govern, després de la reunió habitual dels dimarts. Homs ha criticat la falta de predisposició al diàleg del govern espanyol.

ACTE INSTITUCIONAL DIADA

El podreu seguir en directe pel Canal 24 Horas a partir de les 11:15h

NOUS IMPOSTOS

El Govern dona llum verda a tres nous tributs medioambientals

EL BARÇA RECUPERA EFECTIUS

Martino torna a dirigir la sessió i Alves ja s'entrena amb el grup

ÉS DUBTE PER GRANADA

L'Espanyol, pendent de l'espatlla de Kiko Casilla

"L'AUCA DEL BORN"

Un espectacle coral estrena el nou centre cultural al jaciment

A poques hores de la Diada es reafirmen els posicionaments polítics sobre COM ha de ser el futur de Catalunya. El president Mas ha enviat una carta als alcaldes on ratifica el seu compromís de convocar una consulta dialogada i pactada. Des del govern espanyol s'ha descartat una consulta acordada i es planteja una reforma del model territoral..... Els socialistes mantenen la proposta federalista i aposten pel diàleg entre totes les parts, un diàleg que sigui públic i no secret.

Aquest matí el parc de la Ciutadella acollia l'últim assaig de l'acte convocat pel govern i el Parlament. També serem a la seu de l'Assemblea Nacional Catalana on s'enllesteixen els preparatius de la cadena humana independentista. Tot plegat ho podreu seguir a través de Televisió Espanyola que farà un ampli desplegament per ser a tots els actes de la Diada.

El govern català dóna llum verda a la tramitació de nous impostos ecològics amb els quals pretén recapdar fins a 50 milions d'euros. Entre els nous tributs destaca el que s'aplicarà a les emissions contaminants dels avions o als residus nuclears.

La xifra de reutilització de llibres de text ha crescut en un 9 per cent en l'últim any ja que cada vegada hi ha més les escoles o grups de pares que fan intercanvis per estalviar. D'aquesta manera ja es reaprofiten gairebé la meitat dels llibres.

Rafa Nadal guanya per segona vegada l'Obert dels Estats Units en superar a la final el serbi Novak Djokovic en quatre sets. Després de set mesos lesionat, el manacorí suma ja 10 títols aquesta temporada i es converteix en el tercer jugador amb més tornejos grans al seu palmarès.

Mas es reafirma en la consulta i el govern espanyol ofereix una reforma territorial. LA VIGÍLIA DE LA DIADA.

Últims preparatius per la Diada. TVE ESTARÀ A TOTS EL ACTES DE LA JORNADA.

Nous impostos ecològics. RECAPTARAN 50 MILIONS ANUALS.

Reaprofitar els llibres de text. HA CRESCUT UN 9% EN L'ÚLTIM ANY.

Nadal triomfa a Nova York. SUPERA DJOKOVIC EN QUATRE SETS.

Les restes de la Barcelona del 1714, museitzades a l'antic mercat del Born, inicien, aquest vespre, la celebració de l'11 de setembre d'aquest any... Una celebració que culminarà, dimecres a la tarda, amb la Cadena Humana per la Independència... Políticament, falta saber si el Partit Popular assistirà als actes institucionals al Parc de la Ciutadella... Mentre, des de la Generalitat, insisteixen en parlar de contactes - discrets però constants - amb el govern de Mariano Rajoy.

La mobilitat a Barcelona estarà severament restringida entre les 4 i les 7 de la tarda i es recomana no desplaçar-se en cotxe. També hi haurà afectacions a la N-2 i a la N-340. Els mossos d'Esquadra faran un desplegament de seguretat extraordinari mobilitzant 6.800 agents.

Les urgències i els trasllats per fer quimioteràpia o diàlisi han estat els únics serveis garantits, avui, per les ambulàncies concertades. Els seus treballadors fan vaga contra la reducció de més del 9% del seu sou.

L'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet marca el mobiliari urbà per dificultar que el robin. Utilitzen un producte que indica qui es el propietari de l'objecte i, per tant, el fa més fàcil de rastrejar.

El Barça recuperà tots els internacionals amb compromisos de seleccio, dimecres. Mentre el president blaugrana ha aprofitat per passar revista. Segons Rosell, el Barça no hagués pagat els 100 milions que el Reial Madrid ha pagat per Bale.

Som a la setmana de la Diada... Més enllà dels actes oficials i de la Via Catalana, les executives dels partits han centrat el debat en els contactes entre els governs català i espanyol. Unes trobades confirmades avui per la vicepresidenta Joana Ortega, que ha reconegut que són constants però discretes.

SEGURETAT DE LA DIADA

Només a Barcelona 782 agents vetllaran per garantir-la

URGÈNCIES GARANTIDES

Les ambulàncies concertades estaran de vaga fins dijous

Sandro Rosell ha aprofitat l'aturada de la lliga per repassar l'actualitat del Barça. El president blaugrana assegura que el Madrid va mirar de torpedinar el fitxatge de Neymar fins i tot quan estaven signant el contracte i ha parlat de Bale, de Valdés i d'Abidal...

13 EN TRIAL I 2 EN ENDURO

Laia Sanz ja suma 15 títols mundial al palmarès

EL BORN CENTRE CULTURAL

Avui s'inaugura la rehabilitació després d'onze anys d'obres

Quan falten dos dies per la Diada es confirma el diàleg entre els governs espanyol i català. Avui ha estat la mateixa vicepresidenta catalana que, a banda de dir que anirà a la cadena humana independentista, ha assegurat que els contactes són molts i discrets. Des d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha dit que confia en el compromís del president Mas de celebrar una consulta l'any vinent. I el PP català demana a l'executiu claredat i que digui al mateix a Mariano Rajoy i a Esquerra Republicana.

Primera de les quatre jornades de vaga del sector de les ambulàncies concertades. Els serveis mínims garanteixen les urgències i els trasllats per fer quimioteràpia o diàlisi. Els sindicats asseguren que el seguiment és del 90%..Protesten per la reducció d'un 9,2 per cent del sou que se'ls aplica des del juliol.

Els sindicats del sector educatiu critiquen l'optimisme de la conselleria d'Ensenyament i anuncien un nou curs marcat per les retallades i demanen a mestres i pares que el primer dia de classe mostrin el seu malestar.

Aquest esprai és el nou ADN del mobiliari urbà de Santa Coloma de Gramanet. És un producte que permet identificar d'on és i, si hi ha un robatori, poder-lo recuperar. En l'últim any el municipi ha patit tres grans robatoris amb un cost de 100 mil euros.

El president del Barça Sandro Rosell assegura que ell no hauria pagat mai 100 milions d'euros per Bale i que el Madrid va intentar torpedinar el fitxatge de Neymar fins l'últim moment. Rosell també diu que no deuen res a Abidal i que no veu Casillas com el substitut de Valdés.