Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Los chinos son los únicos trabajadores autónomos que suben en número en España. Y en Comunidades como Madrid o Canarias, no baja la cantidad de afiliaciones a la Seguridad Social. Hemos buscado respuesta al por qué ellos sobrellevan mejor la crisis que el resto. Dentro de poco les veremos en inversiones de gran envergadura.

Tercer Congreso del PP de Uruguay que marca una renovación del partido según la secretaria general del PP, Mª Dolores de Cospedal. En él también se ha hablado del voto del emigrante.
Les cuines dels nous catalans

Costa Rica: tamales de peix

Dir 'pura vida' a Costa Rica és desitjar el millor. Aquesta expressió tan arrelada entre la seva gent és sinònim d'alegria, serveix per demostrar els millors desitjos o per definir un moment feliç. Amb aquest reportatge ens acostem a aquest país centreamericà a través d'un plat de la seva gastronomia, els tamales de fulla de plàtan amb peix, tot un exemple de pura vida. Ho fem de la mà de Tatiana Mora, una economista de San José que va arribar a Barcelona fa sis anys, des d'on treballa en projectes educatius per a Europa, Àfrica i Llatinoamèrica.

La Zydre va venir de la ciutat lituana de Kaunas a Barcelona per fer d'au-pair una temporada i ja fa vuit anys que viu aquí.Amb ella hem parlat dels canvis que ha experimentat Lituània des que és un país independent i, tot cuinant plats típics del seu país, hem conegut algunes particularitats que el distingeixen de les altres repúbliques bàltiques.Fidel a la gastronomia lituana, la Zydre ens ha cuinat una sopa freda de remolatxa i un pastís de patata, uns tubercles, el conreu dels quals té una importància cabdal en l'agricultura d'aquell país.

Quarta emissió de la sèrie sobre immigració: a l'Amina, una dona immigrant del Marroc, se li va acudir fer una obra de teatre sobre tot el que havia patit ella i la seva família. Així va sortir el projecte de teatre en família desenvolupat al Forn de Teatre Pa¿tothom de Barcelona, on un dels seus fills estudia interpretació.

Després de 4 mesos d¿assaig, l¿obra la van presentar en sessions de teatre-fòrum, per provocar el debat per incidir socialment.

Un documental de Marisol Soto.

Tercera emissió de la sèrie sobre imigració, aquest treball de Marta Hincapié. Des de Vic, on conviuen 78 nacionalitats diferents, diversos immigrants es posen davant la càmera per parlar amb els seus. Són de Colòmbia, d'Equador, d'Estats Units, de l'Índia, d'Alemanya, del Marroc... El documental recull fragments de missatges que han enviat amb videocartes, a molts racons del planeta. "Cartres des de la boira" va ser guardonat amb el premi "Mercat Audiovisual de Catalunya 2006" en el festival DOC's Barcelona.

Hoy se ha presentado un informe, elaborado por juristas, que denuncian irregularidades en la aplicación de la ley de extranjería. Al parecer se está siendo demasiado extricto en algunas cuestiones como la identificación y detención de inmigrantes sin papeles. En La Tarde en Vivo le preguntamos por este informe a José María Benito, secretario de Comunicación del Sindicato unificado de Policía. (02/03/10).

En estos momentos se trata de localizar a un turista español que habría estado en la isla de Juan Fernández, donde un tsunami causó ayer al menos 3 muertos. En Chile residen casi casi 50mil españoles, muchos de ellos estudiantes universitarios. Todos están bien. Hemos podido hablar con el grupo de estudiantes andaluces que están en Concepción, una de las zonas más castigadas por el temblor...