Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A manca de sorpresa en les pròximes hores de moment els treballadors de terra d'Ibèria mantenen la vaga convocada a l'aeroport del Prat per divendres i dissabte d'aquesta setmana. L'ultima reunió de mediació entre les parts va acabar anit sense acord.

Parlem de l'ultima operació policial contra els carteristes al metro de Barcelona i de la queixa dels apartaments turístics de Lloret per les plaques que els identifiquen com a tals considera que així s'anima els lladres a robar.

En clau de salut, el govern ha donat llum verda al decret que permetrà als infermers prescriure més d'un miler de medicaments que no necessiten recepta i ens aturarem a l'Hospital del Mar on investigadors han demostrar que es pot aplicar radioterapia preventiva al cervell sense que els pacients perdin memòria, protegint l'hipocamp.
 

La vaga dels treballadors de terra d'Ibèria es manté per divendres i dissabte d'aquesta setmana, les parts han apropat posicions però no han desbloquejat el conflicte. Ibèria no ha precisat quants empleats del Prat podrien estabilitzar els seus contractes. 

En clau política, el govern inicia els tràmits per portar l'Estat als tribunals per reclamar els impagaments del finançament de 2019. Un primer pas en l'estratègia de confrontació democràtica per la que advoca Quim Torra. Sembla que tant a Junts per Catalunya com a Esquerra cala la idea de que confrontació i diàleg es poden combinar.

I entre altres qüestions els parlem també del cop policial que Mossos i Policia van donar ahir contra els carteristes al metro de Barcelona. Amb fins a un centenar d'agents desplegats per les principals estacions del suburbà i 43 persones identificades, totes reincidents.

En clau cultural mor als 87 anys el fotògraf i publicista barceloní, Leopoldo Pomés.
 

Nova reunió de mediació entre els treballadors de terra d'Iberia a Barcelona i la direcció de l'empresa. Busquen evitar dues noves jornades de vaga a l'aeroport del Prat divendres i dissabte d'aquesta setmana. De seguida en parlem, d'aquesta i de la resta de vagues previstes per les properes setmanes.

Parlem dels mòduls pre-fabricats a partir de contenidors marítims reciclats i que serviran per allotjar a Barcelona de forma temporal families en situació de vulnerabilitat.

També a la capital catalana avui recupera la normalitat la platja de Sant Sebastià un cop explosionada la bomba de 1936 que es va trobar diumenge.

En plana cultural la Generalitat i l'Ajuntament de l'Escala acorden impulsar el conjunt històric. Mentre al jaciment de Capellades s'han trobat motlles de fusta de les comunitats que hi van viure fa 60mil anys.

La cantant catalana Rosalía és la primera cantant de l'Estat que guanya un premi de la MTV, de fet n'ha guanyat dos al millor video llatí i a la millor coreografia pel seu tema "Con Altura".

En clau esportiva el Barça inaugura avui a l'estadi Johan Cruyff a la ciutat esportiva Joan Gamper. Mentre l'Espanyol presenta avui el seu setè fitxatge el davanter argentí Jonatha Calleri.
 

Miles de personas pueden ver cómo se complica su vuelta de las vacaciones a finales de agosto o principios de septiembre por las diversas huelgas que hay convocadas y las que aún no lo están pero ya se han anunciado, como la de los trabajadores de tierra de Iberia en varios aeropuertos, los tripulantes de cabina de Ryanair o los de RENFE. Preguntamos a Enrique García, portavoz de la OCU, cuáles son nuestros derechos si nos vemos afectados por alguna de estas huelgas.

Las próximas semanas se esperan complicadas en los aeropuertos españoles. El personal de tierra de Iberia de los aeropuertos de Madrid, Barcelona y Bilbao han convocado paros, a los que se suman los tripulantes de cabina de Ryanair con 10 días de huelga en septiembre. Precisamente las aerolíneas de bajo coste transportan a más de la mitad de los pasajeros de los vuelos con origen o destino en España, sin embargo su crecimiento se ha frenado.

A punto de comenzar una nueva fase de operación salida, la de comienzos de agosto, la situación se complica por aire y por tierra para los viajeros, por las protestas de los trabajadores del sector ferroviario y aéreo previstas para el próximo mes. Este fin de semana hemos visto decenas de cancelaciones y retrasos de vuelos en el aeropuerto del Prat de Barcelona. Una imagen que se puede repetir el 9 de agosto porque hay paros de los trabajadores de los filtros de seguridad y a las que podrían sumarse nuevas movilizaciones de personal de tierra de Iberia.

Los vuelos operan con normalidad en el Aeropuerto de El Prat tras la huelga del personal de tierra de Iberia, pero las consecuencias se siguen notando. Este lunes muchos pasajeros no han podido volar en sus aviones por "overbooking", según ha constatado TVE. Los últimos pasajeros afectados por el paro eran recolocados esta madrugada, aunque la situación podría repetirse si en la reunión de este lunes el comité de empresa decide continuar con los paros a partir del 15 de agosto. Iberia, que fija el seguimiento de la huelga en el 14%, confía en llegar a un acuerdo. Las organizaciones de consumidores insisten en que los afectados reclamen.

Els sindicats dels treballadors de terra d'Ibèria a l'aeroport del Prat es reuneixe avui per valorar les dues jornades de vaga del cap de setmana i decidir noves mesures per forçar que la direcció s'assegui a negociar. Els sindicats xifren el seguiment en un 80%, l'aerolínea en només el 15%. Amb tot, es van haver de cancel.lar més de 140 vols afectant a milers de passatgers.

A Barcelona el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, demana una reunió urgent amb els Mossos d'Esquadra per tractar sobre la seguretat a la zona del Port Olímpic. La matinada d'ahir va morir una persona després d'una baralla a les portes d'un local. Amb aquesta són cinc les morts violentes a Barcelona durant el mes de juliol.

El conseller de Territori, Damià Calvet, es reuneix amb representants de diferents administracions de per abordar la decisió de la Comissió Europea de denunciar a Espanya pels elevats índex de contaminació de nuclis urbans com Barcelona i parts de la seva àrea metropolitana.

I en el Dia Mundial de l'Hepatits, el pacients hepàtics a implantar un cribat poblacional que permetir detectar els casos ocults a Espanya. Calculen que n'hi ha més de 70.000.
 

Avui es reuneix el comitè d'empresa dels treballadors de terra d'Iberia a Barcelona. Analitzarà com ha anat la vaga del cap de setmana que ha provocat la cancel.lació d'uns 140 vols i ha afectat milers de passatgers. El comitè es planteja convocar noves mobilitzacions si la direcció d'Iberia no s'avé a estudiar mesures que permetin reduir la temporalitat de la plantilla actual i contractar més personal.

L'Ajuntament de Barcelona demana una reunió d'urgència als Mossos d'Esquadra per tractar sobre la manca de seguretat al Port Olímpic, on en els últims mesos s'hi han registrat diversos incidents greus, l'últim la matinada de diumenge quan un home moria arran d'una baralla davant d'un local d'oci.

El debat polític encara centrat en la investidura fallida de Pedro Sánchez la nova líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, diu que no facilitaran la investidura del líder socialista.

De les últimes hores parlem també de la mort de dos banyistes al litoral català i en clau de previsions, el conseller de Territori, Damià Calvet reuneix avui diferents administracions per tractar sobre la decisió de la Comissió Europea de denunciar a Espanya pels elevats índex de contaminació de nuclis urbans com Barcelona i parts de la seva àrea metropolitana.
 

Miles de viajeros se han visto afectados por la segunda y última jornada de huelga del personal de tierra de Iberia en el Aeropuerto de Barcelona-El Prat, que solo este domingo ha provocado más de ochenta cancelaciones y retrasos generalizados. Para este domingo estaba prevista la suspensión de 73 de vuelos de Vueling, a los que se han sumado otros ocho anunciados hoy mismo por British Airways. El presidente del comité de empresa de Iberia Tierra, José Ramírez (UGT), ha explicado que los sindicatos se reunirán mañana lunes para valorar las dos jornadas de huelga y decidir las siguientes medidas a tomar con el objetivo de que la dirección se siente a negociar. 28/07/19

La huelga de los trabajadores de tierra de Iberia del aeropuerto barcelonés de El Prat convocada para este fin de semana ha provocado la cancelación de 73 vuelos este domingo. En total, 135 vuelos se han visto afectados entre sábado y domingo. Los servicios mínimos en esta segunda jornada de huelga se cumplen con normalidad, y el seguimiento es de un 11,11 %, según la compañía; un porcentaje que los sindicatos elevan hasta el 80%.

El presidente del comité de empresa de Iberia Tierra, José Ramírez (UGT), ha explicado que los sindicatos se reunirán este lunes para valorar las dos jornadas de huelga en el aeropuerto de Barcelona-El Prat y decidir las siguientes medidas a tomar con el objetivo de que la dirección se siente a negociar. "Le plantearemos a la compañía la necesidad de sentarnos a negociar", ha dicho Ramírez en declaraciones a los medios. El presidente del comité ha advertido de que los sindicatos no descartan "ningún escenario" para conseguir tener "una solución definitiva" y que la buscarán "de cualquiera manera". En ese sentido, no rechazan la idea de nuevas movilizaciones, aunque, aclaran, "no es el objetivo". 28/07/19

El Aeropuerto de El Prat ha vivido este sábado una jornada complicada, con retrasos generalizados y decenas de cancelaciones a causa de la huelga del personal de tierra de Iberia, agravada por las fuertes lluvias registradas en Barcelona, que han obligado a cerrar temporalmente las pistas. Los mayores problemas se han registrado este mediodía, cuando una fuerte tormenta acompañada de rayos y rachas de viento, que ha dejado más de 40 litros por metro cuadrados en media hora en Barcelona, ha paralizado completamente la actividad del aeropuerto entre las 12.53 y las 13.30 horas. 27/07/19