Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El líder de Converegencia i Unió ha dicho que lo que hay que hacer es ayudar a las empresas y levantar la economía de Cataluña para generar las condiciones para que esas empresas puedan contratar.

La vicepresidenta i portaveu d'Unió Democràtica, Joana Ortega , s'ha mostrat avui escèptica davant el propòsit del president Montilla de no re-editar el tripartit i ho ha considerat un recurs electoralista. ''no només cal un punt i a part -ha dit- sinó un punt final als set anys de tripartit''. Bona part de l'entrevista que li han fet Cristina Puig i els analistes del programa ha girat al voltant del concert econòmic que reclama la federació nacionalista. ''Hem de ser curosos a l'hora de parlar de concert perquè no és això exactament. El que volem és un pacte fiscal català que ens permeti recaptar els postres propis recursos i que allò que paguem ens sigui retornat en forma de serveis''. Ortega ha afegit que aquest pacte és ''jurídicament viable i cap dins la Constitució'' i que el que cal és un acord polític que no serà fácil. ''Per això '' ha constatat- volem un govern fort'' En aquest sentit ha afirmat: ''Si Catalunya hagués tingut un govern políticament fort, segurament la sentència del Constitucional sobre l'Estatut auges estat una altra'. I ha reblat ''el debat ara no és independencia si o no, sinó que la prioritat és sortir de la crisi i combatre l'atur''.

Enmiendas a los presupuestos del PP, CiU y la izquierda sobre la congelación de las pensiones. Además los grupos parlamentarios han explicado hoy sus principales enmiendas que contemplarn desde la reducción de los cargos a dedo en el sector público a las ayudas a los empresarios que creen empleo.

Mañana se cierra el plazo de enmiendas a la totalidad, pero hoy ya se han presentado cuatro :las de Convergencia i Unió, los minoritarios de izquierda, y UPyD. En el Congreso esta Cristina Olea. Cristina habrá, al menos, una enmienda más, la del PP. Y mientras continúan las negociaciones del Gobierno con el PNV.