Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La jutge que instrueix la investigació contra Carme Forcadell per prevaricació i desobediència ha escoltat avui com a testimonis als representants a la Mesa del Parlament de Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot. Tots tres han acudit al Tribunal Superior de Justícia en el marc de la causa contra la presidenta del Parlament. Les preguntes han girat al voltant de la decisió de Forcadell de canviar l'ordre del dia del ple per permtre votar les conclucions de la comissió constituent. Tant Ciuatadans com el el PSC han explicat que van advertir Forcadell que contravenia les resolucions del Constitucional. En canvi Catalunya Sí que es Pot ha defensat l'actuació de Forcadell.
  • Doncs el Tribunal Constitucional ha iniciat els tràmits també contra els membres de la Mesa de Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot, en aquest cas per haver permès la votació de les resolucions independentistes del debat de política general. L'advocacia de l'estat vol investigar per desobediència Lluís Corominas, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet. En el cas hipotètic que tant ells com Carme Forcadell fossin inhabilitats, la presidència del Parlament recauria en Ciutadans.
  • A partir d'aquesta tarda tindrem fortes ventades, molt mala mar i pluja. Per això Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Procicat i l'Inuncat. El vent bufarà fort a les comarques de Barcelona i Girona, sobretot en zones on és poc habitual que hi bufi. Per tant precaució en la mobilitat, les pràctiques a l'aire lliure i retireu els objectes que estiguin a l'exterior. Les pluges i les grans onades poden dificultar que l'aigua dreni i per tant poden produir-se petites inundacions.
  • Ho dèiem als titulars....... L'addició a les drogues i l'alcohol continua molt present entre adults i joves..... Projecte Home ha atès aquest any a Catalunya 2.200 persones, un 20% més que al 2015. És la xifra més alta de la història d'aquesta ONG que lluita contra la drogodependència. Preocupa especialment el consum de cannabis i alcohol entre els joves.
  • Augmenta també el pes del treball autònom a Catalunya, que ja representa el 17,23% del total de l'ocupació. Una situació que els experts expliquen com una conseqüència de la crisi.
  • La màgia de Messi, ben secundat per Iniesta, va decantar el derbi a favor del Barça. Tots dos van connectar per protagnitzar la jugada més espectacular de la nit, la del segon gol. El manxec va passar a l'argentí un pilota mig perduda, Messi va sortejar cinc defenses i el seu xut, refusat malamanent pel porter Roberto, el va aprofitar Luis suárez, oportú com sempre. Al final els dos entrenadors es van treure el barret....
  • Maria del Mar Bonet celebra els 50 anys de trajectòria artística amb una excel·lent salut musical. Durant aquests anys la cantant mallorquina s'ha convertit en una referència absoluta de la música mediterrània. Aquest migdia ho ha recordat tornant a l'Ovella Negra, l'escenari on va començar i on ha reunit amics i personalitats del món de la cultura.

Monet pintó el mar en 1886.10 años más tarde, los hermanos Lumière lo filmaron. La relación entre arte y cine es más que evidente y sino ahí está el sueño surrealista de Gregory Peck en la mítica ‘Recuerda’. Alfred Hitchcock colaboró con Dalí para crear escenarios oníricos para dicha película. El objetivo de esta exposición es explicar la historia del cine para el gran público, de una forma sencilla: década a década desde 1800 hasta nuestros días.

Nou capítol en la instrucció de la causa de Carme Forcadell per haver permès les votacions de les conclusions de la comissió del Procés Constituents tot i les advertències del Constitucional. Avui han declarat al Tribunal Superior de Justícia com a testimonis els representants a la mesa de Ciutadans, PSC i Catalunya si que es pot. Els dos primers han recordat que van advertir de les conseqüències que podia tenir la votació tot i que des de Catalunya Sí que es Pot mantenen les crítiques al procés judicial.

És L'Óscar que ha aconseguit superar l'addició a les drogues. És una de les persones que ha rebut tractament a Projecte Home durant aquest 2016. Un any en que s'han incrementat un 20 per cent la xifra de persones ateses per aquesta organització que ajuda a lluitar contra la drogadicció. Preocupa especialment la xifra d'adolescents enganxats a l'alcohol i al cannabis.

El Barça guanya l'Espanyol per 4 a 1 gràcies a l'exhibició de Messi a la segona part. L'argentí va trencar el sistema defensiu blanc-i-blau amb dues accions individuals espectaculars culminades per Suárez i Jordi Alba i va arrodonir la nit amb un gol per sota de les cames del porter Roberto.

Avui volem recollir aquesta imatge a L'Informatiu. La primera és la de la Maria del Mar Bonet a L'Ovella Negra de Barcelona per celebrar que aquí va ser on va actuar en públic per primera vegada ara fa cinquanta anys. Avui hi ha tornat acompanyada d'amics disposada a celebrar-ho durant els propers dotze mesos.


 


CAS FORCADELL. DECLAREN AL TSJC COM A TESTIMONIS ELS MEMBRES DE LA MESA DE CIUTADANS, PSC I CSQP.

DADES PREOCUPANTS. S'INCREMENTA UN 20% EL NOMBRE DE TRACTAMENTS QUE OFEREIX "PROJECTE HOME".

MESSI MARCA EL DERBI. EL BARÇA GOLEJA L'ESPANYOL PER 4 A 1 AMB UNA EXHIBICIÓ DE L'ARGENTÍ A LA SEGONA PART.

MARIA DEL MAR BONET. LA CANTANT CELEBRA ELS 50 ANYS DES DE LA SEVA PRIMERA ACTUACIÓ DAVANT DEL PÚBLIC A BARCELONA

El Congrés derogarà la reforma que permet al Constitucional suspendre polítics. La Cambra donarà suport la setmana vinent a una proposició de llei presentada pel PNV que preveu eliminar els canvis aprovats a finals del 2015, quan el PP tenia majoria absoluta.

Els sindicats Comissions Obreres i UGT s'han manifestat avui a Madrid. És la primera gran protesta que convoquen en aquesta segona legislatura de Mariano Rajoy. Reclamen al govern més diàleg social, salaris dignes i unes pensions suficients i sostenibles.

Psicòlegs i entitats que atenen a menors víctimes d'abusos sexuals demanen als pares que trenquin el tabú que suposa aquest tema i en parlin amb els fills. Per fer-ho, s'ha editat un conte infantil, on s'explica què és l'abús sexual.

Per primera vegada en 10 anys ha baixat el temps que dediquem a les xarxes socials. Segueixen sent molt populars i han canviat radicalment el nostre dia a dia però des de fa uns mesos hi ha usuaris que mostren cansament i es donen de baixa.

Televisió Espanyola celebra aquesta nit els seus 60 anys amb una gala que podreu veure a partior de les 10 de la nit. El programa repassarà 6 dècades de televisió pública i comptarà amb moltes actuacions musicals...Presentarà la gala un mite de la música i la televisió: Raffaella Carrá.

La gala dels 60 anys de TVE el presentarà una Raffaella Carrá que desde els anys 70 ha participat en desenes de programes de Televisió Espanyola. Justament aquesta setmana la Carrá ha anunciat que als seus 73 anys es retira de la tele. Per això hem volgut recordar-la, convençuts que serà impossible d'oblidar.

Us parlem ara d'una nova moda que córrer per internet i que segurament ja haureu vist o fins i tot practicat parlem dels mannequin challenge, o el que és el mateix, fer l'estàtua o el maniquí. Va començar com una broma entre amics, s'hi van afegir personatges famosos i ara milers de persones pengen el seu vídeo a les xarxes socials.

Els abusos sexuals a menors són encara un tabú, segons denuncien entitats, professionals i víctimes. Demanen a les administracions més eines per afrontar el problema i diuen que només explicant-ho als nens es podrà fer una bona prevenció. Amb aquest objectiu s'ha editat el conte "L'Ombra de la Clara". Està dirigit a nens a partir de tres anys i va acompanyat d'una guia per a que els pares sapiguin com explicar-lo.

Nou cop policial contra els arsenals d'ETA. Aquest vegada al sud de França. S'han confiscat armes i explosius en una operació amb 5 detinguts. Tres d'ells serien activistes que s'haurien ofert per participar en el procés de destrucció d'armes de la banda terrorista. En l'operatiu han col·laborat la Guàrdia Civil i la Direcció General de Seguretat Interior francesa.

Dissabte de molta actualitat política a Catalunya. Desde Barcelona la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria ha reiterat la voluntat d'"escoltar i acordar" però deixant fora el debat sobre la independència.

Ho exposarà a la cimera convocada pel 23 de desembre. És un dels punts de l'ordre del dia de la reunió. Puigdemont ha reiterat avui el seu compromís per fer el referèndum de manera "indefectible".

Qui també ha refermat el seu compromís ha estat el president d'Esquerra, Oriol Junqueras. Diu que el seu partit JA contempla una partida per a la campanya.

Barça i Espanyol s'enfronten demà a la nit en el derbi barceloní. Els de Luis Enrique busquen retallar distàncies amb el Madrid al capdavant de la classificació i només tenen la baixa de Mathieu. Els de Quique, de la seva banda, volen seguir escalant a la taula, ampliar la ratxa de 9 partits sense perdre però amb 3 baixes importants.

Aquests dies les empreses que encarreguen lots de Nadal ho poden fer, a més, donant als treballadors l'opció d'escollir què hi volen incloure...és la proposta del Christmas Market Experience, que celebra la seva primera edició. Aquest any hi participen 10 empreses, i durarà fins el diumenge.

Avui acabarem recordant que aquesta setmana ha fet 50 anys de la mort de Walt Disney. D'ell s'ha dit que era visionari, tímid i molt conservador. Però al marge d'això va deixar un llegat de grans títols del cinema d'animació. Un total de 81 películes amb les que va aconseguir 22 premis Oscar i 59 nominacions. Amb ell ens acomiadem fins demà, que passeu una bona tarda

El cuiner Ferran Adrià no para ni un moment. Acaba de publicar el darrer volum de la Història del Bulli, ha presentat una App per cuinar en família i exposa al Cosmocaixa el seu mètode per estimular la creativitat. A més, prepara l'obertura de la nova fundació del Bulli per a l'any que ve. Aquesta setmana hem parlat amb ell a l'entrevista de l'informatiu.

  • Denuncia ataques a su partido para "atacar la fortaleza de Cataluña"
  • Lo ha dicho en un acto en Barcelona del Partit Demòcrata Europeu Català
  • Munté asegura que no hay alternativa al referéndum y contradice a Conesa
  • Sáenz de Santamaría dice que no es el mandato del Gobierno ni de la CUP

Poc més de mitja hora ha durat la declaració aquest matí de Carme Forcadell davant la jutge que instrueix la causa que té oberta per prevaricació i desobediència. La presidenta del Parlament ha hagut de donar explicacions sobre per què va permetre la votació de les conclusions de la comissió del Procés Constituent, que aposten per la via unilateral cap a la independència , tot i les advertències del Constitucional. En resposta al seu advocat, l'únic a qui ha contestat, Forcadell ha insistit que va actuar en tot moment d'acord amb la llei, i ha denunciat que el poder utilitza els tribunals per intentar censurar els debats parlamentaris.

Durant tota la jornada Carme Forcadell ha rebut el suport del bloc sobiranista i de centenars de ciuatadans. Des de la seva sortida del despatx al Parlament, acompanyada per pel President Puigdemont i el vicepresident, fins a l'arribada al Palau de Justícia, Forcadell ha executat una posada en escena ben estudiada. Abans d'entrar, ha rebut també el suport d'alcaldes i de les entitats sobiranistes, amb símbols i pancartes. Després del cant dels Segadors, Forcadell ha entrat amb el seu marit i, mitja hora després, refeia el camí cap al Parlament on ha agraït els suports rebuts.

Des del govern, també dues reaccions a la declaració de Forcadell. La primera, la del delegat a Catalunya. Enric Millo diu que se l'investiga per desobeir una sentència del Constitucional i no per defensar idees, com assegura la presidenta. L'altra, la que acaba de fer el portaveu al consell de ministres. Méndez de Vigo defensa la independència de la justícia i diu que les sentències obliguen a tots els ciutadans, i en especial els càrrecs públics

És el moment en què Luis Suárez firmar la seva renovació amb el Barça fins al 2021. L'acord inclou l'opció d'ampliar el contracte un any més i poder pràcticament acabar la seva carrera al Barcelona amb 35 anys. El davanter uruguaià cobrarà uns 25 milions bruts per temporada amb una clàusula de 200 milions d'euros.

Després de les renovacions de Neymar y Luis Suárez, el club té pendent començar les negociacions amb Leo Messi. L'oblectiu és asegurar-se la continuïtat del trident... i la renovació de Suárez pot afavorir l'acord amb el crack argentí.

A l'Espanyol, el president Chen YanshenG ha aprofitat el brindis nadalenc del club per mostrar el seu optimisme pel futur i diu que espera que l'equip faci un bon paper diumenge. Els jugadors s'han tornat a entrenar avui i esperen poder correspondre el suport que reben dels seus seguidors, plantant-li cara al Barça. Piatti, Baptistao i Hernán Pérez encara fan treball al marge. El porter Diego López sap que serà complicat aturar la davantera blauugrana.

El gran ballarí argentí JULIO BOCCA torna avui al Liceu, el mateix escenari on va penjar les sabatilles fa 10 anys. Torna però com a director de la companyia Sodre de l'Uruguai que està mirant de convertir en referència del ballet sudamericà.

La presidenta del Parlament catalán, Carme Forcadell, ha declarado este viernes como investigada ante el TSJC por permitir la votación del proceso constituyente porque era un "acto político". Durante su declaración, Forcadell ha dicho que dio luz verde a esa votación porque era un "acto político", asegurando además que no se puede prohibir al Parlament hablar de la independencia porque es un debate que está en la calle.