Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

DADES POSITIVES. L'ATUR ES REDUEIX A NIVELLS PREVIS A LA CRISI.

PRIMER CONTACTE. EL NOU MINISTRE DE FOMENT COMPARTEIX QUE CAL MILLORAR LES INFRAESTRUTURES A CATALUNYA. EL CONSELLER RULL DEMANA FETS.

URGÈNCIES SATURADES. SINDICATS DENUNCIEN COL·LAPSE ALS HOSPITALS MENTRE LES DIRECCIONS PARLEN DE NORMALITAT.

APOSTA PER LA COPA. EL BARÇA VIATJARÀ DEMÀ A BILBAO AMB MESSI, SUÁREZ I NEYMAR.

CAVALCADA DE REIS. TVE A CATALUNYA PREPARA LA RETRANSMISSIÓ DES DE BARCELONA PER LA 1 I EN CATALÀ.

Primera reunió de Govern d'aquest any en què l'executiu català manté el compromís sobre el referèndum acordat i recorda que està treballant per fer-lo efectiu aquest 2017. La portaveu afirma que no es pot defugir la voluntat de la majoria dels cuitadans i del Parlament, que inclou, afirma, la família política d'En Comú Podem.

Crítiques a la crida de l'ANC a portar fanalets amb l'estelada a la cavalcada de Vic
Pluja de crítiques a la crida de l'ANC i Òmnium Cultural per omplir de fanalets independentistes el recorregut de la cavalcada de reis de Vic, retransmesa per televisió. PP, Ciutadans i PSC consideren inoportú barrejar la festa amb la política. En canvi l'ANC nega que es polititzi la cavalcada, i sosté que es tracta d'un acte de participació infantil. El govern català es limita a respectar la iniciativa.

L'afició demana a Messi que renovi amb el Barça en la jornada de portes obertes
deu mil aficionats han omplert avui el MiniEstadi per veure l'entrenament de portes obertes del Barça. A punt per tornar dijous a la Copa, Messi, Neymar i Súarez han estat els jugadors més aclamats per un públic molt jove. A l'argentí li han demanat sobretot que renovi i continui molts anys de blaugrana.

La ANC y Òmnium Cultural han iniciado una campaña para animar a la población a recibir a los Reyes Magos con "farolillos de la estelada" en la cabalgata del próximo día 5 de enero en Vic (Barcelona), una cabalgata que retransmitirá el canal autonómico de televisión TV3. La iniciativa ha provocado las críticas de la oposición y de la Delegación del Gobierno en Cataluña.

Primera reunió de Govern d'aquest any 2017 amb dos grans temes damunt la taula: la convocatòria del Referèndum d'Independència al setembre i l'aprovació dels pressupostos al febrer. Dues qüestions que poden portar Catalunya a unes noves eleccions autonòmiques.

Pluja de crítiques a la crida de l'ANC i Òmnium Cultural a omplir de fanalets independentistes els recorreguts de les cavalcades de Reis de tot Catalunya, sobretot la de Vic, retransmesa per televisió. Crítiques que han arribat de tots els bàndols, inclosos els independentistes, per considerar, com a poc, inoportú barrejar política i nens.

La Plana de Lleida registra avui ja 27 dies de boira i 22 dies sense poder veure el sol. A més, a Lleida ciutat s'ha registrat el desembre amb menys hores de sol des del 1942.

Deu mil aficionats han omplert el Mini Estadi per veure l'entrenament de portes obertes del Barça. Messi, Neymar i Súarez han estat els jugadors més aclamats per un públic molt jove. A l'argentí li han demanat sobretot que renovi i continui molts anys de blaugrana.

Barcelona ultima la cavalcada més màgica de l'any, la que el 5 de gener ha de dur Ses Majestats els Reis d'Orient fins les cases de tots els nens i nenes. Una cavalcada que inclou diferents cultures per mostrar que la capital catalana acull a tothom.

 

PRIMERA REUNIÓ. EL GOVERN CATALÀ COMENÇA EL 2017 PENDENT DELS PRESSUPOSTOS I EL REFERÈNDUM.

CAVALCADA POLÈMICA. CRÍTIQUES A LA CRIDA DE L'ANC PER PORTAR FANALETS AMB L'ESTELADA A LA CAVALCADA DE VIC.

LA BOIRA PERSISTEIX. HA ESTAT EL DESEMBRE AMB MENYS HORES DE SOL DES DE 1942 A LA CAPITAL DEL SEGRIÀ.

PORTES OBERTES. L'AFICIÓ DEMANA A MESSI QUE RENOVI EL SEU CONTRACTE AMB EL BARÇA.

CAVALCADA REIS. BARCELONA ULTIMA ELS DETALLS D'UNA CAVALCADA MÀGICA QUE INCLOU DIFERENTS CULTURES.

            
El 2017 arriba a Catalunya amb un calendari polític molt carregat amb el Referèndum com a protagonista, a més de l'aprovació dels pressupostos al febrer, el compromís de Junts pel Sí i la CUP d'aprovar les tres lleis de desconnexió abans del juliol i la convocatòria de la consulta que les forces independentistes situen al setembre, i que de no fer-se efectiva conduiria Catalunya a unes noves eleccions, les setenes en poc més de 5 anys.

En el pla econòmic, encetem l'any amb les dades de matriculacions de vehicles del 2016, que van pujar d'un onze per cent a tot l'Estat en relació amb l'any anterior. A Catalunya, l'increment és del 9,6 per cent amb 178 mil unitats venudes. L'associació de fabricants demana que es renovin els incentius com el pla PIVE, que va acabar al juliol.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana continuen buscant l'autor del tiroteig anit a la Meridiana de Barcelona on va morir un ciutadà dominicà de trenta anys i els seus dos acompanyants hi van resultar ferits de gravetat: una noia de 22 anys i un home que continua en estat crític. L'individu va disparar contra els 5 ocupants d'un cotxe estacionat i va fugir.

Augmenten els tractaments de transtorn de conducta de joves adoptats que ja havien viscut experiències traumàtiques abans d'arribar a Catalunya. Ingressar-los en centres especialitzats és, moltes vegades, l'última opció de moltes families adoptants per recuperar la relació amb els seus fills.

El Barça i l'Espanyol estrenaran l'any aquesta tarda amb la tornada als entrenaments. El que ja està en marxa és el Dakar 2017. Els 316 participants han près la sortida aquest migdia des d' Asunción per recórrer 9 mil quilòmetres dividits en 12 etapes. Nani Roma i Laia Sanz encapçalen la representació catalana.

CALENDARI POLÍTIC. REFERÈNDUM, PRESSUPOSTOS I PROCESSOS JUDICIALS MARQUEN ELS PROPERS 12 MESOS.

VENDES DE COTXES. EL 2016 VAN AUGMENTAR UN 9,6% A CATALUNYA, UN 10,9% A TOT ESPANYA.

TIROTEIG A BCN. UN MORT I DOS FERITS GREUS ANIT A LA MERIDIANA DE BARCELONA.

EXPERIÈNCIES TRAUMÀTIQUES. AUGMENTEN ELS TRASTORNS DE CONDUCTA DE JOVES ADOPTATS EN ARRIBAR A ADOLESCENTS.

JA ESTÀ EN MARXA. EL DAKAR 2017 COMENÇA AL PARAGUAI AMB EL RECORREGUT MÉS DUR A SUDAMÈRICA.

Compte enrere per acomiadar el 2016. Restaurants i hotels preparen per aquesta nit tot tipus de sopars i revetlles. A Barcelona, l'avinguda Maria Cristina acollirà una gran festa amb pirotècnia, música i campanades amb sorpresa.

Queden 10 hores per donar la benvinguda al 2017. Encara hi ha temps per decidir com passar-lo i amb propostes ben diferents.

El nou any començarà amb tarifes d'energia a l'alça i amb les del transport congelades. Augmenta el preu dels carburants i el rebut de la llum i el gas, però es mantindran les tarifes més utilitzades al transport públic de Barcelona.

Carles Puigdemont referma el seu compromís per fer un referèndum legal durant el 2017. Ho va dir anit en el seu primer discurs de cap d'any com a president de la Generalitat.

Ciutadans, PP i PSC s'han mostrat convençuts que NO hi haurà referèndum i han acusat el president de prometre l'impossible.

Als esports, el protagonista avui és Rafa Nadal. Amb els problemes físics ja superats, ha tornat a la pista de tennis. Després de derrotar a Tomas BERDYCH i Milos RAONIC, Nadal juga avui la final del Torneig d'Abu Dhabi contra el belga David Goffán. Després l'objectiu del manacorí serà l'Open d'Austràlia que comença el pròxim mes de gener.

I a la part final de l'Informatiu recordarem a grans músics que ens han deixat els darrers mesos: David Bowie, Prince, Leonard Cohen o, la setmana passada George Michael...la mort de tots ells ha fet d'aquest 2016 un any tràgic per al món de la música.

El president del govern adverteix la Generalitat que el diàleg està limitat pel compliment de la llei. Ho ha fet a Moncloa, en la seva compareixença de final d'any, on fa balanç de l'any que es tanca. Rajoy ha insistit a dir que el seu govern s'esforçarà per recuperar el diàleg, però que la lleialtat ha de ser recíproca.
El president també ha qualificat el 2016 com un any d'inestabilitat política tot i que ha destacat el pacte i el diàleg amb els partits per superar l'incertesa i assegurar la recuperació econòmica
L'índex de preus al consum continua a l'alça aquest desembre i puja un 0,6% respecte el mes anterior. En termes interanuals, l'IPC s'eleva 8 dècimes i tanca l'any amb un augment de l'1,5%. Una pujada motivada, sobretot, per l'encariment dels carburants. Amb aquest increment, els preus acumulen quatre mesos consecutius a l'alça i suposa el major augment de l'IPC en un mes de desembre des del 2010.
Catalunya es manté com la comunitat autònoma que més turistes estrangers ha rebut fins al novembre. En total,  més de 17 milions, un 3,8 per cent més que l'any passat, el que apunta a un nou rècord de visitants. De tota manera, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, al mes passat, Canàries va superar Catalunya com a principal receptor. A tot Espanya, els primers 11 mesos de l'any ens han visitat 71,6 milions de turistes estrangers
El dispositiu de seguretat per Cap d'any a Barcelona s'intensifica. La festa a l'avinguda Maria Cristina tindrà enguany novetats: més restriccions de pas per tal que no hi puguin accedir vehicles pesants....
 


EL BALANÇ DE RAJOY: RAJOY DEFINEIX EL 2016 COM L'ANY DE LA INCERTESA I DEFENSA LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA D'ESPANYA
INFLACIÓ 2016: L'IPC TANCAT L'ANY AMB UN INCREMENT DE L'1'5% PROVOCAT PER L'ENCARIMENT DE LA BENZINA
CENTRALS NUCLEARS: JA TENEN A PUNT EL CENTRE ALTERNATIU PER LA GESTIÓ D'EMERGÈNCIES EN CAS D'ACCIDENT
CAP D'ANY SEGUR: LA GUARDIA URBANA FA UNA NORANTENA D'INSPECCIONS ALS LOCALS ON ES FARAN FESTES
RESUM DE L'ANY: EL BARÇA, ELS JOCS DE RIO, MÁRQUEZ I CHEN ENTRE EL MÉS DESTACAT DEL 2016