Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
XIFRA RÈCORD: LA VALL D'HEBRON FA 10 TRASPLANTAMENTS EN 24 HORES, 4 DELS QUALS VAN SER PEDIÀTRICS JOAN COMA: EN LLIBERTAT AMB CÀRRECS EL REGIDOR DE VIC DE LA CUP INVESTIGAT PER INCITACIÓ A LA SEDICIÓ JA ESTÀ DETINGUDA: ELS MOSSOS CREUEN QUE HA FET ALMENYS 3 ROBATORIS DESPRÉS DE DROGAR HOMES D'EDAT AVANÇADA EUROMILLONES A BADALONA: ES DESCONEIX LA IDENTITAT DEL GUANYADOR DELS 25 MILIONS D'EUROS AVUI A GIRONA: XAVI I SERGIO GARCÍA SÓN LES GRANS ATRACCIONS DEL CATALUNYA-TUNÍSIA
la detenció del regidor de la CUP de Vic Joan Coma, per negar-se a declarar davant el jutge, posa a proba les relacions entre el Govern i els cupaires en plena tramitació dels pressupostos...La CUP ha tornat a criticar els mossos. i L'independentisme ha carregat contra la judicailització de la política La Generalitat defensa la llibertat d'expressió i acusa el govern de judicialitzar el procés. En canvi, desde Ciutadans critiquen que el govern es solidaritzi amb el regidor i alhora els mossos n'executin la detenció per ordre judicial. Carlos Carrizosa defensa que tothom ha d'atendre a la justícia quan se'l cita. Acord entre Ajuntament i Generalitat per fer arribar el metro als barris de la Marina. El Saló de la infància se celebra sense participació de militars ni de policies. El ministeri de sanitat prepara una creudada contra el consum d'alchol entre els joves...sobretot contra el botellón. La ministra, Dolors Montserrat, ha donat alguns detalls de la nova llei que preveu, per exemple, multar als pares si els fills es salten els cursos de sensibilització quan els han enganxat fent botellón L'espanyol torna a la feina amb l'objectiu de recuperar la dinàmica positiva. Laia Sanz vol acabar entre els 15 primers en el seu setè Dakar. Els Castellers de Vilafranca, millor vídeo de 2016 pel New York Times.
  • Els Mossos d'Esquadra han detingut a l'Ajuntament de Vic al regidor de la CUP, Joan Coma, per negar-se a declarar a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. Coma està sent traslladat a la caserna de Sant Andreu de la Barca d'on el portaran, Isabel Palacios, cap a Madrid...
  • Una detenció que ha coincidit en el temps amb l'última reunió de l'any del Govern al Palau de la Generalitat. La portaveu Neus Munté ha recordat que l'executiu espanyol va començar l'any 2016 amb accions judicials i l'acaba, diu, de la mateixa manera. Munté ha assegurat que aquesta nova detenció no altera per res l'acord amb la CUP, ni el full de ruta acordat a la cimera del 23 de desembre. També ha manifestat el seu suport a que tothom es pugui expressar lliurement. /Ciutadans troba ridícul que el govern se solidaritzi amb el regidor i alhora els mossos n'executin l'ordre judicial. I defensen que tothom ha d'atendre a la justícia quan se'l cita.
  • Recollim ara l'acord de finançament entre la Generalitat i l'Ajuntament per fer arribar el metro als barris de La Marina-Zona Franca. Un acord que han presentat l'alcaldessa, Ada Colau, i el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras. El consistori comprarà a l'administració catalana dues naus de Can Batlló, l'antiga Llotja i part de les antigues cotxeres de Borbó per 40 milions d'euros. A canvi, la Generalitat invertirà aquests diners en la Línia 10 sud del metro i posarà en funcionament les estacions de la Foneria i Foc Cisell. El vicepresident de la Generalitat destacava l'esforç que s'ha hagut de fer per tirar endavant el projecte.
  • Avui s'ha inaugurat a Barcelona el Festival de la Infància, el primer sense uniformes: ni militars ni policials.
  • El Barça, que és de vacances fins al 30 de desembre, farà, el 3 de gener, el tradicional entrenament de portes obertes al Mini Estadi.
  • I avui acabem amb un vídeo en 360 graus que ocupa la primera posició del rànquing del New York Times. Són els castellers de Vilafranca en plena acció, carregant un quatre de deu a la plaça de la Vila. El prestigiós diari nordamericà l'ha titulat: "Com construir una torre humana". I acompanya el vídeo d'un text on explica alguns detalls de la tradició castellera.

Salvador Dalí vio aumentar su interés por la ciencia, hasta crear en los 70 ‘pinturas estereoscópicas’, es decir, con distintos efectos ópticos. Ahora, en el Museo de Figueres, ofrecen nuevos puntos de vista, gracias al teléfono móvil y a gafas de realidad virtual.

Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau seran jutjats per desobediència i prevaricació del 6 al 10 de febrer. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha posat data avui al judici que estudiarà si van delinquir al tirar endavant la consulta del 9N tot i l'anul·lació que havia dictat el Constitucional. La fiscalia demana fins a 10 anys d'inhabilitació per l'expresident i 9 per les exconselleres.

També el Constitucional ha anul·lat les tres ponències que Junts pel sí i la CUP van crear per fer les lleis que han de servir per avançar cap a la independència. Tot plegat a unes hores de que el Parlament aculli la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que ha de buscar el consens sobre com aconseguir celebrar un referèndum sobre la independència entre el partits i les organitzacions econòmiques i socials sobiranistes. Entre les novetats destaca la presència d'Ada Colau.

Salut preveu que l'epidèmia de grip arriba d'aquí un parell de setmanes a Catalunya, una grip podria ser més complicada que la dels últims anys. Tot i els col.lapses dels últims dies, la Generalitat diu que des del novembre s'han activat els plans espeicals per evitar-los. A més, recorden que la meitat dels malalts que van a urgències podrien ser tractats al CAPS.

El jutge ha acordat llibertat provisional pel conductor acusat d'atropellar ahir dos joves a la carretera nacional 340, a l'altura d'Amposta, i que van morir. L'home, però, està acusat d'homicidi per imprudència i d'un delicte contra la seguretat vial per conducció sota els efectes de la cocaïna. El conductor va atropellar els joves, un noi de 18 anys i una noia de 15, quan viatjaven amb moto i després de creuar el carril contrari.

Athletic de Bilbao-Barça serà una de les eliminatòries estrella del vuitens de la Copa del Rei. El sorteig també ens ha deixat un Reial Madrid-Sevilla. Al bombo no hi era l'Espanyol que va caure eliminat al a tanda de penals per un segona, l'Alcorcón.

Detingut el regidor de Vic de la CUP, Joan Coma, per negar-se a declarar a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'incitació a la sedició El vicepresident Junqueras i l'alcaldessa Colau signen el conveni per finançar part de les obres que falten per enllestir la línia 10 sud del metro S'inaugura el Festival de la Infància, el primer sense uniformes: ni militars ni policials. Aquests dies de Festes Nadalenques es pot intensificar un problema que ja pateix el 7 per cent de la població: la compra compulsiva. Les renovacions de Messi, Iniesta i Luis Enrique són els primers grans objectius del Barça per al 2017.
  • Los partidos políticos valoran el discurso de Navidad de Felipe VI
  • Casado (PP): Un "mensaje claro" a "populistas y secesionistas"
  • Hernando (PSPE) coincide en una convivencia basada "en el respeto de la ley"
  • Echenique (Podemos): "Un discurso que podría haber firmado Mariano Rajoy"
  • Villegas (C's): "Nadie puede saltarse las leyes"
  • Forcadell que los catalanes "puedan expresarse" como lo hace el rey
  • Aitor Esteban: "Contradictorio en lo político y en lo territorial negacionista"

Es refreden les possibilitats d'un referèndum unilateral sobre la independència. La unitat assolida ahir a la reunió del pacte nacional només contempla una consulta pactada. ERC i la CUP, però, insisteixen en fer la votació encara que la rebutgi l'Estat.

Cap de setmana de Nadal, aquest matí als mercats encara hi hem vist gent comprant. S'han trobat amb preus més alts. Sobretot, els del peix i el marisc.

Tot i això cada any creixen les reserves als restaurants i les comandes de plats preparats. Opcions pels que no tenen ganes de passar-se hores i hores a la cuina.

El Barça guanya al Palau Blaugrana al Milà i trenca una mala ratxa de 3 derrotes consecutives a l'Eurolliga. Un dels homes més destacats de la victòria blaugrana va ser Juan Carlos Navarro. L'actuació del jugador de Sant Feliu de Llobregat va ser fonamental en el triomf dels catalans.

 

A Catalunya reciclem al voltant d'un 40 per cent de les deixalles que es generen. Entre els usos que els hi podem donar n'hi de destinats a l'art i el disseny. Des de fa 20 anys en tenim una mostra al certamen Drap Art que reivindica a través de l'art l'ús del reciclatge. Ara ho fan també amb una exposició al CCCB on hi ha artistes consagrats i d'altres d'emergents.