Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El responsable de comunicación de ERCSergi Sabrià, reconoce que el simple hecho de permitir a Cataluña hacer un referéndum ya sería "una victoria" para ellos e "incluso para el Estado", y asegura que "encajarian la derrota con naturalidad y con la sensación de tener los deberes hechos".

  • El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment les resolucions de Junts pel Sí i la CUP sobre el referèndum i les eleccions constituents. L'Alt Tribunal considera que els textos deriven de la declaració ja anul·lada del 9-N. El Constitucional també adverteix als membres de la mesa i al propi govern que tenen el deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que vagi contra l'anul.lació de la resolució del 9N.
  • La decisió es produeix dos dies abans que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, declari davant el Tribunal Superior de Justícia , i a una setmana que se celebri la cimera proreferèndum convocada pel dia 23. La suspensió és per almenys 5 mesos i ara hi ha 20 dies per recórrer-la./ Al Parlament ja s'han produit les primeres reaccions a la decisió del Constitucional.
  • Junts pel Si i la CUP creuen que amb aquesta decisió del Tribunal el diàleg que ofereix el govern queda en paper mullat. Catalunya Sí que esPot reclama a Puigdemont que aposti per la via del referèndum acordat. Per contra el PP afirma que la suspensió és una oportunitat per al diàleg.
  • Precisament aquest matí els tres expresidents del Parlament, Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert han mostrat el seu suport a Carme Forcadell, que haurà de declarar davant del TSJC divendres. Ho han fet en un acte conjunt a les portes del Parlament amb els presidents de l'AMI, l'ANC, Òmnium i l'Associació catalana de municipis. Han denunciat la judicialització constant, diuen, de la política catalana, i la persecució a la llibertat d'expressió.
  • El conseller d'Interior ha parlat avui de la polèmica per la detenció per part dels mossos dels investigats per la crema de les fotos del Rei. Jordi Jané ha rebutjat dimitir com li demana la CUP i ha defensat que la policia autonòmica actui com a policia judicial. Malgrat que no li agradi, diu, que es consideri delicte cremar a trencar fotos, Jané ha inisistit que cal aplicar la llei i ha acusat de mentir els que diuen que els mossos van obrir diligències d'ofici .
  • Avui han començat el judici al matrimoni desnonat el 2011 al barri del Clot de Barcelona i a 3 acusats més pels que la Generalitat demana més de 2 anys de presó. Els acusen de desordres públics, lesions i atemptat l'autoritat per haverse resistit als mossos.
  • Les famílies que atèn Caritas necessiten més ajuda i per més temps, i tenen dificutats per abasteir-se i poder menjar de forma equilibrada... Enguany l'entitat diocesana de Barcelona ha destinat dos milions euros per alimentacio. Són quatre vegades MÉS que el 2007 a l'inici de la crisi... 2.300 persones usuàries , com la Melodie, ja utilitzen la targeta solidària de prepagament, un recurs que permet comprar a supermercats i botigues del barri i no estigmatitza. L'entitat vol que sigui un recurs temporal a l'espera de la renda bàsica de ciutadania.....
  • El primer capítol del cas Neymar ja està tancat. El Barça, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat han signat aquest matí a l'Audiència de Barcelona el pacte per resoldre el procediment obert en relació amb el fitxatge del brasiler. El club haurà de pagar 6 milions d'euros per dos delictes fiscals i Bartomeu i Rosell quedaran exonerats de tota responsabilitat. Mentrestant l'equip ja ha tornat de Qatar./ De la seva banda, l'Espanyol s'entrena de cara a un derbi que afronten en la millor posició dels últims anys. Piatti i Baptistao han fet treball de recuperació al marge del grup i continuen sent dubte per diumenge. En canvi, Hernán Pérez està pràcticament descartat perquè segueix sense saltar al camp després del cop a les costelles contra l'Sporting.
  • Aquest mati s'han fet públics els nominats als premis Goya del cinema espanyol. La gran favorita és la pel·lícula "Un monstruo viene a verme" del director barceloní Juan Antonio Bayona, amb 12 nominacions. Els nominats han estat anunciats pels actors Javier Cámara i Natalia de Molina.

El Constitucional suspèn cautelarment la resolució que Junts pel sí i la CUP van aprovar al debat de política general i que aposta per la convocatòria d'un referèndum sobre la independència la tardor de l'any vinent. El Tribunal admet el recurs que va presentar el govern i adverteix a la presidenta del Parlament, a la mesa i a tot el govern de les conseqüències penals que pot tenir si contravenen la suspensió del Constitucional.

El conseller d'interior, Jordi Jané, ha negat avui, rotundament, que ordenés als Mossos la identificació de les persones que van cremar fotos del Rei durant la celebració de la passada diada. La CUP manté que n'és el responsable i que ha de deixar el càrrec.
 

També us parlarem del judici que avui ha començat, a un matrimoni i tres activistes acusats d'haver agredit i lesionat a diversos agents dels mossos d'esquadra que els anaven a desnonar al Barri del Clot.  La Generalitat els acusa d'haver intentat tombar l'escala per la que els agents intentaven entrar. S'enfronten a penes d'entre dos i cinc anys de presó.

Pel que fa als esports, el Barça signa a l'Audiència de Barcelona el pacte per tancar el primer capítol del cas Neymar. El club blaugrana assumeix dos delictes fiscals en el fitxatge del brasiler i pagarà 6 milions d'euros mentre que Bartomeu i Rosell queden exonerats.

Els àpats no pujaran gaire de preu, Mercabarna ens ha explicat que les bones captures de peix i marisc permeten que, en general, els preus es mantinguin o fins i tot baixin en el producte congelat. Les fruites i verdures també mantenen preus, tret del raïm blanc, que puja lleugerament. Les més exitoses són la pinya i el meló, però els fruits vermells cada cop tenen més demanda.

TRIBUNAL CONSTITUCIONAL. SUSPÈN LA RESOLUCIÓ DE JXS I LA CUP QUE FIXA LA CELEBRACIÓ DEL REFERÈNDUM LA TARDOR DE 2017.

MÉS POLÈMICA. EL CONSELLER D'INTERIOR ES NEGA A DIMITIR I ACUSA LA CUP DE MENTIR SOBRE L'ACTUACIÓ DELS MOSSOS.

DESNONAMENT AL CLOT. JUTGEN UN MATRIMONI I TRES ACTIVISTES ACUSATS D'AGREDIR I LESIONAR ELS MOSSOS.

PACTE SIGNAT. EL BARÇA TANCA EL PRIMER CAPÍTOL DEL CAS NEYMAR AMB UNA MULTA DE 6 MILIONS D'EUROS.

ÀPATS DE NADAL. ELS MAJORISTES ESPEREN VENDRE MÉS EN UNA TEMPORADA AMB ABUNDANT PRODUCTE FRESC.

El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha respondido a las críticas de la Fundación Faes que dirige el expresidente José María Aznar a la vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría y ha asegurado este miércoles que aunque "se merece todos los respetos" por ser quien es, no necesariametne "se tiene que coincidir 100% con él".

En una entrevista en Los Desayunos de TVE, Albiol ha defendido la actuación del Gobierno actual y ha asegurado que las discrepancias que pueda haber en el seno de su partido se han de "mantener de manera interna".

Aún así, ha señalado que hablar de hechos de hace diez años "a toro pasado" puede resultar fácil ahora en referencia a las palabras de la vicepresidenta que dijo fue un error no pactar una postura común con el PSOE sobre el Estatut catalán.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha pedido este martes al Gobierno catalán que dirige Carles Puigdemont que "huya de los "extremistas" de la CUP, que están buscando el "enfrentamiento", y acepte la oferta de diálogo que ha lanzado su Ejecutivo para hablar de asuntos "concretos" e "importantes" que afectan a los ciudadanos.

En llibertat els 5 detinguts de La CUP després de negar-se a declarar
Llibertat amb càrrecs per als 5 detinguts per cremar fotografies del rei. El jutge ha pres aquesta decisió ja que la fiscalia no havia demanat mesures cautelars. Dos dels detinguts ho han estat aquest matí mentre anaven en autocar a Madrid i la resta ho van ser ahir. Les detencions han obert una bretxa entre el govern i la CUP. El president Puigdemont ha defensat el conseller d'Interior... i el delegat del govern ha informat a la Fiscalia de l'acció dels diputats de la CUP.

Xoc amb la CUP
Puigdemont defensa el conseller Jané I LA CUP insisteix que plegui

Els universitaris menors de 30 anys guanyen 446 euros menys que les generacions anteriors
El model laboral dels joves es fa cada vegada més precari. Un estudi constata que els joves universitaris menors de trenta anys cobren, de mitjana, quatre-cents euros menys al mes que les generacions anteriors. La taxa d'atur entre els joves duplica la general, i la contractació temporal entre els universitaris s'acosta al 46%.

El Barça, a Qatar
Els de Luis Enrique juguen un amistós Abans de preparar el partit contra l'Espanyol

Espanyol
El president del club agraeix a l'afició El suport en la remuntada de l'equip

Ràdio 4 compleix 40 anys i ho celebra Amb una programació especial
I avui celebrem els 40 anys de Ràdio 4. Ho fem emetent tota la programació de la que va ser la primera ràdio en català. Per allà hi hem vist passar representants institucionals, artistes i moltes de les que han estat les veus de la ràdio. Aquesta tarda, a les 7, repassarem la història amb un documental que podreu veure a La 2

Els cinc detinguts per no haver anat a declarar com investigats per haver cremat fotos del rei la passada Diada ja estan en llibertat. Aquest mateix matí la Policia ha fet els dos últims arrestos a Alcalà d'Henares després de retenir l'autocar en el que viatjaven per donar suport als altres tres detinguts pels Mossos. Precisament l'actuació dels mossos ha provocat una forta crisi entre la CUP i el govern al que dona suport.

Enric Millo ha avançat que insten a la fiscalia a que investigui si hi ha delicte en l'actuació dels diputats de la CUP que van estripar una foto de rei al Parlament i a la nit en van cremar.

Els joves universitaris menors de trenta anys cobren, de mitjana, quatre-cents euros menys al mes que les generacions anteriors. És una de les conclusions d'un estudi sobre la precarietat juvenil, que també revela que la taxa d'atur entre els joves duplica la general, i que la contractació temporal entre els universitaris s'acosta al 46%.

El Barça és a Doha, on aquesta tarda jugarà un amistós contra l'Al-Ahli de l'Aràbia Saudita. L'equip de Luis Enrique ha viatjat amb totes les figures, obligat pel contracte amb Qatar Airways, i el partit ha aixecat força expectació en un país entregat al món de l'esport.

I avui estem de celebració. Celebrem els 40 anys de Ràdio 4. Ho fem emetent tota la programació de la que va ser la primera ràdio en català. Per allà hi hem vist passar representants institucionals, artistes i moltes de les que han estat les veus de la ràdio. Aquesta tarda, a les 7, repassarem la història amb un documental que podreu veure a La 2.

Ràdio 4, la primera emissora en català després del franquisme, celebra els seus 40 anys fent la seva programació al Gran Teatre del Liceu. Representants institucionals, personalitats del món de la cultura i molts dels professionals de la ràdio han passat avui pels seus micròfons. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recordat que Ràdio 4 va ser part de la seva escola de periodisme. El Delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha desitjat que Ràdio 4 continuï sent una emissora de referència avui, demà i en el futur.

El cuiner Joan Roca, el cantant Dyango o l'actor Berto Romero també hi han compartit la celebració.

La programació especial té un dels seus punts culminants amb l'emissió a La 2 de TVE del documental "Radiografia de Ràdio 4". Un treball de Lurdes Cortès i Manel Muñoz que recorda, entre motls altres, la primera salutació de la ràdio en català, la que va fer el 13 de desembre de l'any 1973 el locutor Joan Albert Argerich.

TOTS DETINGUTS. DECLAREN A MADRID ELS 5 INVESTIGATS PER HAVER CREMAT FOTOS DEL REI LA DIADA.

MANTENEN POSICIONS. PUIGDEMONT DESCARTA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER D'INTERIOR TOT I LES DEMANDES DE LA CUP.

PRECARIETAT JUVENIL. ELS UNIVERSITARIS MENORS DE 30 ANYS GUANYEN 446 EUROS MENYS QUE LES GENERACIONS ANTERIORS.

EXPECTACIÓ A DOHA. EL BARÇA JUGA CONTRA L'AL-AHLI AMB LES FIGURES PER EXIGÈNCIA DEL CONTRACTE AMB QATAR.

40 ANYS RÀDIO 4. LA PRIMERA EMISSORA EN CATALÀ CELEBRA AQUEST ANIVERSARI AMB LA PROGRAMACIÓ AL LICEU.