Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tot a punt al Camp Nou on en poc més de dues hores arranca el Clàssic. Barça i Madrid s'enfronten a la Lliga. Els blaugrana saben que no es poden permetre una derrota que allunyaria encara més als blancs que ara estan a 6 punts. Luís Enrique compta amb l'equip de gala després de recuperar a Iniesta però una vegada més tot el focus d'atenció estarà en el cara a cara entre Messi i Cristiano. És la vint-i-sisena vegada que els dos cracks es veuen les cares. El món sencer viu avui pendent d'un partit que traspassa el món de l'esport.

Tot plegat en el dia que un consorci de de mitjans apunta a que Cristiano Ronaldo hauria evadit 150 milions d'euros per drets d'imatge a través d'un paradís fiscal. Molts segur que han sortit bén aviat de casa per arribar al lloc on volen passar el pont i veure el partit. Les carreteres més transitades han sigut les que ens porten a la muntanya.

Dia Internacional de les persones amb discapacitat destinat a reivindicar els seus drets i ha recordar que encara hi ha molta feina a fer per la seva integració laboral. Segons l'Institut Nacional d'Estadística la taxa d'ocupació d'aquest col.lectiu és 32 punts menys que la mitjana espanyola.

Ja està oberta la pista de gel de l'Hospitalet. Aquest matí hem vist ja a molts patinadors gaudint d'aquesta instal.lació que per segon any se situa fora de Barcelona i ho fa amb més espai i un tobogán de gel de més de 50 metres d'alçada.

Avui és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i més de 145 entitats s'han manifestat aquest matí a Barcelona per reclamar a les adminstracions que actuin de manera efectiva per garantir els seus drets. En el manifest que han fet públic han denunciat que no es compleix la normativa actual, per exemple, que obliga a les empreses de més de 50 treballadors a reservar un 2% dels llocs per a discapacitats. Segons dades de L'INE la taxa d'ocupació en aquest col·lectiu és del 25%, 32 punts menys que la de les persones sense discapacitat. Una discriminació que pateixen persones com l'Aroa. tècnica en gestió administrativa o la Vanessa, psicòloga que pateix paràlisi cerebral...

El Circ Raluy s'ha instal·lat a Barcelona i ho fa amb un nou espectacle. La carpa i els famosos carruatges de la històrica companyia catalana estaran fins al febrer al Moll de la Fusta, on hi ofereixen un show amb acròbates, pallassos, equilibristes... i, fins i tot, el campió del món de freestyle de futbol.

La Unió Europea posarà èmfasi en la promoció de la sanitat en els propers anys i especialment en el desenvolupament de la teleassistència. Avui, a l'entrevista, en parlarem amb el director general de Sanitat de la Unió, un dels catalans amb un càrrec més elevat a Brussel.les, Xavier Prats-Monné.

  • Amb aquest missatge, d'aquí a uns minuts el nou delegat del govern serà rebut pel president de la Generalitat en una trobada que el govern català considera de cortesia. Enmig de les continuades a pel·lacions al diàleg les posicions d'uns i altres no acaben de coincidir però la porta es manté oberta. En el discurs per commemorar la Constitució, Enric Millo ha volgut bastir ponts.
  • L'altra trobada del dia s'ha produit a la seu del PSOE on s'han trobat per primera vegada les comissions negociadores del PSOE i el PSC per negociar com ha de ser la relació entre els dos partits després de la crisi provocada per la investidura de Rajoy
  • Consell de ministres amb importants decisions macro-econòmiques.... algunes acordades amb el PSOE. Com s'esperava, el govern ha acordat la major pujada del salari mínim interprofessional en 30 anys: un 8%. El salari mínim passa ara de 655 euros bruts mensuals a 707,6. Amb l'objectiu de complir amb el 3,1% del dèficit imposat per Brussel·les , s'ha fixat un sostre de despesa per en 118.000 milions. I s'ha donat llum verda a un paquet de mesures fiscals amb el que preveu recaudar 7.500 milions d'euros addicionals, entre ells pugen l'alchol i el tabac. El portaveu del govern ha demanat diàleg als partits per impulsar mesures com aquestes que asseguren la recuperació econòmica.
  • I una altra xifra d'avui......la de l'atur del mes de novembre, que encadena quatre mesos de pujades. A Catalunya, el nombre d'inscritsBETA al Servei d'ocupació ha pujat en 4.500 persones, un u per cent més respecte a l'octubre. La xifra total de desocupats se situa en gairebé 463 mil.
  • Al conjunt d'Espanya el nombre d'aturats també ha pujat en 24 mil vuit-centes persones, i el total s'acosta als tres milions vuit-centes mil. L'augment trenca la tendència dels últims anys en què l'atur baixava el mes de novembre
  • Primeres hores de l'operació sortida pel llarg pont de desemebre....de moment amb pocs problemes de trànsit. Com sempre les vies amb més volum de cotxes seran les que van cap a les comarques de muntanya i a les pistes d'esquí. La Míriam Piñol ens en dona detalls....
  • El Barça ha fet aquest matí l'últim entrenament abans del clàssic, amb l'única baixa de Mathieu. Després de dues ensopegades seguides a la lliga els de Luis Enrique són a sis punts dels blancs, i arriben més necessitats de la victòria.
  • És el nou treball de Robbie Williams, que acaba de publicar el seu 12è disc en solitari, que compta amb col·laboracions de luxe. El cantant britànic ha participat aquests dies a Barcelona en la gala de los 40 principales i ha aprofitat per anunciar la seva pròxima gira mundial.

AQÜEDUCTE DE DESEMBRE: S'ESPERA QUE SURTIN DE BARCELONA MIG MILIÓ DE VEHICLES I EL PRAT VIU EL DIA AMB MÉS VOLS
Estem a les portes del gran aqüeducte de desembre. A les tres de la tarda s'activa l'operatiu especial del Servei Català de Trànsit que espera que fins dimarts surtin més de mig milió de cotxes de l'àrea de Barcelona. El destí majoritari serà el Pirineu on les estacions d'esquí esperen arrancar del tot la temporada amb una ocupació del 60 per cent. Són molts també els que marxen amb avió: avui és el dia amb més activitat al Prat. Els destins majoritaris: les capitals europees.

TROBADA A PALAU: MILLO DEMANARÀ A PUIGDEMONT "DIÀLEG O DIÀLEG", LA GENERALITAT PARLA DE REUNIÓ PROTOCOL·LÀRIA
A dos quarts de cinc es reuneixen BETA al Palau de la Generalitat el president i el nou delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, que avui ha dit que li demanarà a Puigdemont diàleg o diàleg dins del marc constitucional. Pel govern català es tracta d'una trobada protocol·lària.

REUNIÓ A MADRID: PRIMERA TROBADA DELS NEGOCIADORS DEL PSC I EL PSOE PER REPLANTEJAR LA RELACIÓ DELS PARTITS
L'altra trobada del dia és a la seu del PSOE on s'han trobat per primera vegada les comissions negociadores del PSOE i el PSC per començar a negociar com ha de ser la relació entre els dos partits després de la crisi provocada per la investidura de Rajoy.

CONSELL DE MINISTRES: APROVA L'INCREMENT DEL SOU MÍNIM, EL SOSTRE DE DESPESA I UN PAQUET DE MESURES FISCALS
L'atur al novembre va pujar per quarta mes consecutiu, ara us en donarem les dades. Tot plegat en el dia que BETA el Consell de Ministres ha aprovat l'increment del Sou Mínim Interprofessional. A partir del gener quedarà en els 707 euros, un 8% més. Avui també s'ha donat llum verd al sostre de despesa i als canvis fiscals que afecte especialment a les empreses i permeten complir amb l'objectiu de dèficit.

EL CLÀSSIC: LUIS ENRIQUE NO CREU QUE SIGUI DECISIU I ZIDANE DIU QUE ANIRAN A TOTES
A poc més de 24 hores del clàssic, Andrés Iniesta ha rebut l'alta mèdica i estarà a disposició de Luis Enrique. Els tècnics de Barça i Madrid han fet la seva valoració del partit fa només una estona.

Aquest superpont arrenca amb un divendres marcat per elements molt anticiclònics: sol a la majoria de comarques; boira espessa i una mica més persistent avui a les planes interiors; i una fredor matinal de ple hivern a tot arreu. Les gelades s'han repetit al Pirineu i s'han estés per tot l'interior i prelitoral. I és que aquesta matinada les temperatures mínimes han baixat per sota dels zero graus a bona part del territori i a la costa s'han mantingut entre els 5 i 10º. Ha estat una nit, en general, gèlida. A aquesta hora, amb el permís dels llocs emboirats, fa sol i les temperatures són bastant més suaus. Les imatges del Meteosat ens mostren com Catalunya continua dins el radi d'acció de l'anticicló que s'estén per centreeuropa i bloqueja l'arribada de qualsevol pertorbació. Només al sud hi arriben bandes de núvols alts i mitjans. Aquesta tranquil·litat anticiclònica ens acompanyarà també demà però s'acabarà diumenge. L'anticicló es debilita i això permetrà que aquesta borrasca de l'oest de la península ens enviï diferents línies frontals acompanyades de vent humit de component est. Elements que afavoriran que entre diumenge i dilluns tinguem un temps més insegur i unes temperatures més altes.La segona meitat del superpont... tornarien a guanyar terreny les altes pressions i amb elles tornaria la dualitat del sol i la boira; del fred matinal i de la bonança de temperatures.

AQÜEDUCTE DE DESEMBRE: S'ESPERA QUE SURTIN DE BARCELONA MIG MILIÓ DE VEHICLES I EL PRAT VIU EL DIA AMB MÉS VOLS
Estem a les portes del gran aqüeducte de desembre. A les tres de la tarda s'activa l'operatiu especial del Servei Català de Trànsit que espera que fins dimarts surtin més de mig milió de cotxes de l'àrea de Barcelona. El destí majoritari serà el Pirineu on les estacions d'esquí esperen arrancar del tot la temporada amb una ocupació del 60 per cent. Són molts també els que marxen amb avió: avui és el dia amb més activitat al Prat. Els destins majoritaris: les capitals europees.

TROBADA A PALAU: MILLO DEMANARÀ A PUIGDEMONT "DIÀLEG O DIÀLEG", LA GENERALITAT PARLA DE REUNIÓ PROTOCOL·LÀRIA
A dos quarts de cinc es reuneixen BETA al Palau de la Generalitat el president i el nou delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, que avui ha dit que li demanarà a Puigdemont diàleg o diàleg dins del marc constitucional. Pel govern català es tracta d'una trobada protocol·lària.

REUNIÓ A MADRID: PRIMERA TROBADA DELS NEGOCIADORS DEL PSC I EL PSOE PER REPLANTEJAR LA RELACIÓ DELS PARTITS
L'altra trobada del dia és a la seu del PSOE on s'han trobat per primera vegada les comissions negociadores del PSOE i el PSC per començar a negociar com ha de ser la relació entre els dos partits després de la crisi provocada per la investidura de Rajoy.

CONSELL DE MINISTRES: APROVA L'INCREMENT DEL SOU MÍNIM, EL SOSTRE DE DESPESA I UN PAQUET DE MESURES FISCALS
L'atur al novembre va pujar per quarta mes consecutiu, ara us en donarem les dades. Tot plegat en el dia que BETA el Consell de Ministres ha aprovat l'increment del Sou Mínim Interprofessional. A partir del gener quedarà en els 707 euros, un 8% més. Avui també s'ha donat llum verd al sostre de despesa i als canvis fiscals que afecte especialment a les empreses i permeten complir amb l'objectiu de dèficit.

EL CLÀSSIC: LUIS ENRIQUE NO CREU QUE SIGUI DECISIU I ZIDANE DIU QUE ANIRAN A TOTES
A poc més de 24 hores del clàssic, Andrés Iniesta ha rebut l'alta mèdica i estarà a disposició de Luis Enrique. Els tècnics de Barça i Madrid han fet la seva valoració del partit fa només una estona.

  • D'aquí a mitja hora comença a Madrid la reunió amb les comunitats autònomes per fixar l'objectiu del dèficit que hauran de complir al 2017. Un límit que, segons va avançar el ministre Montoro, podria estar en el 0,6% del PIB. En declaracions a TVE, Oriol Junqueras, confirma que participarà a la trobada, conscient que el límit que es fixarà està lluny del que voldria Catalunya./ Hores abans, davant la comissió constitucional del Congrés, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha reiterat la disposició del Govern a tenir més diàleg amb les autonomies reforçant les conferències sectorials, com ara la Conferència de Presidents./ Les paraules de la vicepresidenta no han convençut a l'oposició, que no es creu les crides al diàleg del govern. Els partits independentistes, ERC i PDECAT, atrubueixen al govern la persecució judicial i l'ofec econòmic de catalunya. El Comú Podem retreu a l'executiu que no afronti la realitat plurinacional. Mentre que el PSOE insta a buscar solucions que no augmentin el xoc de trens amb Catalunya, diu. Ciutadans ha apostat per la reforma constitucional.
  • Tensió aquest matí a les portes de Ciutat de la Justícia, on s'havia de celebrar el judici per coaccions lleus contra el regidor de la CUP a Barcelona, Josep Garganté. Per una banda, els partidaris del regidor i, per l'altra, representants de la Guàrdia Urbana, que s'han enfrontat amb crits i empentes./ Això abans de l'inici del judici contra el regidor del que només s'han fet les qüestions prèvies. I és que el metge al que suposadament va coacionar per canviar un informe mèdic a favor d'un manter, no ha volgut tirar endavant la denúncia. En no haver acusació , el judici s'ha acabat amb l'absolució de Garganté, que ha denunciat el que qualifica com un muntatge policial./ Al març, el facultatiu va atendre un manter ferit. En aquest video, s'escolta a Garganté demanar-li que faci constar que l'ha empès un policia però el metge es nega perquè el manter li hauria dit que va caure sol. Avui ha mantingut la versió però NO que volgués denunciar
  • Catalunya se suma avui a la conmemoració del Dia Mundial contra la Sida. Ho ha fet desde primera hora del matí... És el tapís memorial que s'he desplegat a l'ajuntament de Barcelona. Enguany amb el lema "aixequem les mans per la prevenció del VIH". Per segon any consecutiu, els actes han vingut marcats pel debat sobre la necessitat de que es permeti ja l'administració de la píndola preventiva PREP
  • Després de la jornada de Copa, Barça i Madrid han començat aquest matí a preparar el partit de dissabte. Luis Enrique ha recuperat Piqué i Jordi Alba, que han tornat a entrenar-se amb el grup després de les molèsties que van patir a Anoeta. Iniesta també sembla a punt per ajudar Messi, Suárez i Neymar contra els blancs. Ni ells ni la majoria de titulars van jugar el partit contra l'Hèrcules, que va acabar amb un trist empat./ Una situació que va evitar el Madrid, amb una nova golejada a la Cultural Leonesa, que ja havia encaixat 7 gols a l'anada.
  • Després de sorprendre aquest estiu al Festival Grec, la cantant britànica ALA.NI torna a Barcelona per interpretar les cançons del seu disc "You & I". I ho fa amb una proposta insòlita que uneix la seva música amb la gastronomia de la mà del xef Albert Ventura. Primer el sopar i després l'actuació.

DÈFICIT DE LES AUTONOMIES: ORIOL JUNQUERAS CONSIDERA INSUFICIENT EL 0,6% QUE ESTAN NEGOCIANT EL GOVERN I EL PSOE

Govern i comunitats autònomes acordaran aquesta tarda el límit de dèficit que podran gastar l'any vinent. L'acord que estarien tancant PP i socialistes l'incrementaria fins el 0,6. Oriol Junqueras, que assistirà a la trobada, ha dit aquest matí a Televisió Espanyola que no està d'acord amb aquesta xifra i que a les autonomies els tocaria un 1,18 del total permès per Brussel·les A canvi, el PSOE demana un increment del 0,8 per cent del sou mínim.

MENYS LITIGIS: SÁENZ DE SANTAMARÍA DISPOSADA A REDUIR LA CONFLICTIVITAT AMB LES AUTONOMIES

En la línia del ministre, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha tornat a oferir avui diàleg a les comunitats autònomes, i rebaixar la tensió judicial entre administracions. Afegeix, però, que cal lleialtat institucional, en clara referència a Catalunya, sense citar-la. La majoria de grups catalans han reclamat a la vicepresidenta el referèndum, mentre el govern s'obre a reformar la constitució.

GARGANTÉ, ABSOLT: TENSIÓ EN ELS MOMENTS PREVIS AL JUDICI CONTRA EL REGIDOR DE LA CUP A BARCELONA

És l'enfrontament que hi hagut a primera hora del matí a la Ciutat de la Justícia on s'havia de celebrar el judici contra el regidor de la CUP a Barcelona, Josep Garganté, per un delicte lleu de coaccions a un metge a qui hauria pressionat per canviar un informe mèdic. El metge ha renunciat a la via penal i el regidor ha resultat absolt.

DIA MUNDIAL DE LA SIDA: CATALUNYA PARTICIPARÀ AMB ALTRES CCAA EN UN ESTUDI DE LA PROFILAXI PREEXPOSICIÓ

Aquest matí s'ha confirmat que Catalunya participarà l'any vinent amb altres comunitats a un estudi per conèixer les conseqüències d'aquest medicament que s'administra abans de tenir relacions sexuals. Algunes plataformes reclamen que es pugui prendre ja per evitar part dels 8 contagis diaris a Catalunya

ARA TOCA CLÀSSIC: EL BARÇA, FARCIT DE SUPLENTS, EMPATA AMB L'HÉRCULES EN EL DEBUT A LA COPA

Als esports, el Barça ja se centra en el clàssic després d'empatar a un contra l'Hèrcules en l'anada dels setzens de final de la Copa. Els suplents blaugrana van oferir una imatge força discreta i van necessitar l'ajut del jove del filial Carles Aleñá per igualar el gol alacantí.

El desembre ha començat amb molta calma. Amb boires a l'interior i amb bastant de fred a primera hora a tot arreu. Ara tenim sol i les temperatures són força suaus. Divendres i dissabte seran dos dies típicament anticiclònic: boires, sol i accentuat contrast tèrmic. A partir de diumenge i fins dimarts el temps serà insegur i tornarem a necessitar el paraigua.

DÈFICIT DE LES AUTONOMIES: ORIOL JUNQUERAS CONSIDERA INSUFICIENT EL 0,6% QUE ESTAN NEGOCIANT EL GOVERN I EL PSOE

Govern i comunitats autònomes acordaran aquesta tarda el límit de dèficit que podran gastar l'any vinent. L'acord que estarien tancant PP i socialistes l'incrementaria fins el 0,6. Oriol Junqueras, que assistirà a la trobada, ha dit aquest matí a Televisió Espanyola que no està d'acord amb aquesta xifra i que a les autonomies els tocaria un 1,18 del total permès per Brussel·les A canvi, el PSOE demana un increment del 0,8 per cent del sou mínim.

MENYS LITIGIS: SÁENZ DE SANTAMARÍA DISPOSADA A REDUIR LA CONFLICTIVITAT AMB LES AUTONOMIES

En la línia del ministre, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha tornat a oferir avui diàleg a les comunitats autònomes, i rebaixar la tensió judicial entre administracions. Afegeix, però, que cal lleialtat institucional, en clara referència a Catalunya, sense citar-la. La majoria de grups catalans han reclamat a la vicepresidenta el referèndum, mentre el govern s'obre a reformar la constitució.

GARGANTÉ, ABSOLT: TENSIÓ EN ELS MOMENTS PREVIS AL JUDICI CONTRA EL REGIDOR DE LA CUP A BARCELONA

És l'enfrontament que hi hagut a primera hora del matí a la Ciutat de la Justícia on s'havia de celebrar el judici contra el regidor de la CUP a Barcelona, Josep Garganté, per un delicte lleu de coaccions a un metge a qui hauria pressionat per canviar un informe mèdic. El metge ha renunciat a la via penal i el regidor ha resultat absolt.

DIA MUNDIAL DE LA SIDA: CATALUNYA PARTICIPARÀ AMB ALTRES CCAA EN UN ESTUDI DE LA PROFILAXI PREEXPOSICIÓ

Aquest matí s'ha confirmat que Catalunya participarà l'any vinent amb altres comunitats a un estudi per conèixer les conseqüències d'aquest medicament que s'administra abans de tenir relacions sexuals. Algunes plataformes reclamen que es pugui prendre ja per evitar part dels 8 contagis diaris a Catalunya

ARA TOCA CLÀSSIC: EL BARÇA, FARCIT DE SUPLENTS, EMPATA AMB L'HÉRCULES EN EL DEBUT A LA COPA

Als esports, el Barça ja se centra en el clàssic després d'empatar a un contra l'Hèrcules en l'anada dels setzens de final de la Copa. Els suplents blaugrana van oferir una imatge força discreta i van necessitar l'ajut del jove del filial Carles Aleñá per igualar el gol alacantí.

El ministro de Justicia, Rafael Catalá, afirma que el Gobierno tiene otras alternativas antes de impugnar los presupuestos aprobados por la Generalitat de Cataluña, que incluyen 5,8 millones para un referéndum independentista. "Todavía no, yo creo que no hay tampoco que tomar medidas precautorias porque no tiene efectos, insisto, hasta que en su caso se apruebe la ley, se pongan en marcha los mecanismos de colaboración y si fracasasen, que ya es mucho decir, ahí es donde entonces surgirían las posibles impugnaciones", explica (01/12/16).

El líder del PP de Cataluña, Xavier García Albiol, ha dicho, en una entrevista en La noche en 24 horas, que en el Parlamento de Cataluña hay "un gobierno que está instalado en la radicalidad, que solo quiere acordar y solo quiere hablar con los radicales antisistema de la CUP". Además, ha añadido que "cada dos por tres están presentando propuestas o resoluciones que están al margen del Estado de Derecho, de la legalidad, de la Constitución y del Estatut".

  • Govern i Generalitat no s'acaben de posar d'acord en com ha de ser el diàleg al que uns i altres diuen estar disposats. Tot i així continuen les apel·lacions mutues sobre la nova etapa de relacions entre els dos executius.
  • Gairebé a la mateixa hora , el president Puigdemont mostrava al Parlament la seva desconfiança sobre les ofertes de diàleg que arriben de l'executi de Rajoy. Puigdemont ha tornat a demanar parlar de tot, sense condicions ni línies vermelles, inclós el referèndum. I ha exigit que la relació amb Catalunya sigui bilateral i no en un règim comú amb les altres autonomies./ Un dels marcs de diàleg entre els dos governs es produirà demà mateix en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.
  • Investigadors de l'hospital Clínic expliquen com han desenvolupat un nou test per a les pacients amb càncer de mama en què no està clar si cal la quimioteràpia o no.
  • Nova macroperació policial contra la droga al barri de la Mina de Sant Adrià de Besós.
  • El Barça ha arribat fa una estona a Alacant on aquest vespre s'enfrontarà a l'Hércules en l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei./ I l'Espanyol es va salvar de la derrota ahir a Alcorcón gràcies a un gol de Reyes a les acaballes del partit.
  • És l'escriptor barceloní Eduardo Mendoza, que avui ha estat reconegut amb el Premi Cervantes, el guardó més important de les lletres hispanes.
  • El Primavera Sound ja escalfa motors... i avui s'ha conegut el cartell de l'edició de l'any que ve que se celebrarà el juny al Parc del Fòrum. Dificilment es pot trobar una col·lecció de grups i solistes de pop-rock tant de primer nivell com els que actuen al Festival barceloní.