Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Milers de desocupats estan pendents de la prórroga del subsidi de 400 euros que avui aprova el Consell de Minnistres. El pla Prepara dona aquest ajut als desocupats sense cap prestació a canvi d'assistir a cursos de formació. Pels qui tinguin parella o fills a seu càrrec s'amplia en 50 euros. La patronal veu bé que es vinculi l'ajut a la formació.

El govern també enllesteix una reforma de la llei que regula els lloguers. L'objectiu és agilitar els tràmits de denonament en cas d'impagament i anul·la la possiblitat d'evitar-lo encara que es pagui de cop el deute pendent. L'objectiu és fomentar el lloguer d'habitatges. A Espanya només un18% de les vivendes són de lloguer.

Anders Breivik és un criminal responsable de la mort de 77 persones i no un malalt mental. Així el considera la justícia Noruega que l'ha condemnat a 21 de presó prorrogables cada 5 anys . A la pràctica, l'autor de l'atemptat d'Oslo i la matança d'Utoya d'ara fa un any pot acabar cumplint cadena perpètua.

El Barça guanya 3 a 2 al Reial Madrid a l'anada de la Supercopa al Camp Nou. Els blaugrana van ser molt superiors però una errada de Valdés a les acaballes del partit va donar vida als blancs. Tito Vilanova es va estrenar amb victòria al clàssic i Mourinho, un cop més, es va queixar de l'arbitratge.

La formació, condició indispensable per rebre l'ajut de 400 o 450 euros. PENDENTS DEL PLA PREPARA.

Fomentar el lloger. S'ACCELEREN ELS TRÀMITS DE DESNONAMENT.

Matança de Noruega. CONDEMNEN L'AUTOR A 21 ANYS DE PRESÓ.

Tot segueix igual. EL BARÇA VENÇ 3-2 AL MADRID AL CAMP NOU.

És el súmmum de la rivalitat esportiva, l'enfrontament entre Barça i Reial Madrid, que, a hores d'ara centra l'atenciò dels aficionats al futbol. Serà el primer cara a cara entre Tito Vilanova i José Mourinho....Una trobada que podreu seguir a La 1 de Televisió espanyola d'aquí poc més de dues hores.

Veïns de Tarragona denuncien que l'Ajuntament ha fet més places de pàrquing de pagament al carrer només per recaptar. El consistori diu que es per afavorir la mobilitat.

La pujada de l'IVA el més que vé pot incrementar fins a 600 eurUs la despesa anual de les families. Els economistes preveuen que el consum caurà durant mig any.

La sequera afecta la qualitat de l'aigua de boca a municipis com Calaf. Hi han detectat una pujada del nivell de nitrats. La Generalitat aconsella que nadons, embarasades o persones malaltes NO beguin aquesta aigua.

L'ocupació hotelera a Catalunya gairebé no nota la crisi. El nombre de nits d'hotel ocupades durant el mes de juliol és de més de 7 milions 300 mil. I cada visitant hi passa una mitjana de 4 nits. Dos de cada tres turistes són estrangers. La ciutat de Barcelona, Salou i Lloret són les destinacions preferides.

L'onada de calor comença a anar de baixa, tot i que a l'interior les temperatures encara superaran els 35 graus. Els efectes de la sequera passen factura a municipis com Calaf on el descens de les reserves afecta la qualitat de l'aigua de boca. La Generalitat reconeix que si no plou la situació serà peocupant a la tardor.

Les famílies gastaran uns 50 euros més cada mes per l'augment de l'IVA a partir de l'1 de setembre. Es notarà sobretot en les productes de neteja perquè passen del 8 al 21%. La major part dels productes alimentaris augmenten del 8 al 10%. Els experts creuen que els efectes negatius de la mesura duraran mig any i després es recuperarà el consum.

Barça i Madrid s'enfronten aquesta nit, i en directe per La 1 de Televisió Espanyola, en el primer clàssic de la temporada. El Camp Nou s'omplirà per a l'anada de la Supercopa d'Espanya, en l'estrena de Tito Vilanova contra un equip blanc que arriba amb la baixa de Pepe.

Els hotels Barcelona, la Costa Brava i la Daurada quasi plens al juliol. EL TURISME SE SALVA.

La calor afluixa. LA SEQUERA PASSA FACTURA.

Augment de l'IVA. LES FAMÍLIES GASTARAN 50 EUROS MÉS.

Primer clàssic. SUPERCOPA, BARÇA-MADRID A LA1 DE TVE

15 ferits aquest migdia en un accident entre el tramvia blau del Tibidado i un camió. Dos dels ferits estan greus. Transports metropolitans de Barcelona investiga què ha passat. L'any 2009 el tramvia blau no va poder frenar a temps i va causar 9 ferits.

Augmenten els venedors il·legals que operen als voltans del mercat dels Encants de Barcelona. La majoria dels productes que ofereixen provenen de les escombraries.

La sequera obliga a alguns municipis d'Osona i la Segarra a abastir-se d'aigua mitjançat camions cisterna. Els ajuntaments demanen un consum resposable i els pagesos temen les conseqüències de la sequera als camps.

Barça i Madrid s'enfronten demà a l'anada de la Supercopa d'Espanya. A l'espera de saber què dirà Tito Vilanova, Mourinho creu que és el títol menys important de la temporada, i que tant li fa perdre'l si guanya la Lliga.

En Cataluña, la falta de lluvia está obligando a algunos municipios a recurrir a camiones cisterna para proveerse de agua. Son sobre todo, pueblos del interior que se abastecen de pozos y que ya han pasado por esta situación de sequía otros años. Para no tener que restringir el suministro de agua si sigue sin llover, piden un consumo responsable.

La sequera obliga a alguns municipis de la Segarra i Osona a recòrrer als camions cisterna per proveïr-se d'aigua. En alguns casos ho fan des de fa un mes. De moment no ha calgut fer restriccions però els ajuntaments demanen els veïns un consum responsable. És un dels efectes de la tercera onada de calor que s'allargarà fins divendres. Segons el balanç de la generalitat 134 persones han rebut fins avui atenció mèdica.

Catalunya bat rècord de turistes estrangers. El mes passat més de dos milions van triar aquest destí per passar les vacances, la major part són francesos i alemanys, però cada cop venen més turistes dels Estats Units i del Països Nòrdics. La quarta part dels que venen a Espanya opten per Catalunya.

Els exàmens de setembre beneficien les academies de repàs, que en alguns casos han multiplicat per 4 el nombre d'alumnes. Matemàtiques i llengües són les assignatures més demandades per fer repàs, unes classes que costen 200 euros al mes de mitjana.

José Mourinho comença a mostrar el to irònic que el caracteritza. Diu que firmaria perdre la Supercopa i guanyar la Lliga, i pel que fa al Barça assegura que l'equip de Guardiola no va ser hegemònic perquè no va ser capaç de guanyar dues Lligues de Campions seguides.

La sequera obliga a portar aigua en camions per garantir el subministrament. EFECTES DE L'ONADA DE CALOR.

Més turistes que mai. EL JULIOL VAN AUGMENTAR UN 9%.

L'agost de les acadèmies. MÉS DEMANDA PELS EXÀMENS DE SETEMBRE.

Mourinho s'entona. DIU QUE EL BARÇA NO HA ESTAT HEGEMÒNIC

Fins divendres haurem de suportar l'onada de calor que ens afecta. És el que diuen les previsions... pertant...paciència, per superar autèntiques nits tropicals, amb calor i humitat; i fins a 40 graus de temperatura durant el dia. Una norantena de persones han hagut de ser ateses per cops de calor des de dijous.

El lehendakari Patxi López avança 5 mesos les eleccions al País Basc . Seran el 21 d'Octubre i en un context històric inédit: sense ETA i amb l'opciò política dels atberzales legalitzada.

El govern anuncia que prorroga i puja a 450 euros l'ajut als aturats de llarga durada. La mesura s'aprovarà divendres i beneficiarà als aturats que tinguin 2 familiars al seu càrrec.

La pujada de l'IVA al setembre centra algunes campanyes publicitàries als comerços. En alguns casos les vendes han pujat fins el 50%.

El Barça presenta Alex Song com a nou jugador. El migcampista diu que no ve a treure-li el lloc a Sergio Busquets. L'equip comença a preparar demà el partit de Supercopa de dijous contra el Madrid.

La reserva hidráulica ha disminuido esta semana y se encuentra al 51 % de su capacidad, según los últimos datos del Ministerio de Medio Ambiente. En el Ebro, la confederación hidrográfica va a reducir su desembalse y la del Duero dice que la campaña de riego del próximo año no está garantizada.

Carrers deserts i platges i piscines a vessar. Són imatges recurrents per tota la geografia catalana. La nit passada domir ha estat molt dificil perquè les temperatures mínimes han batut rècords. 26 graus a tocar de mar a Barcelona i 25 a bona part de part de les comarques d'interior. A hores d'ara els termòmetres ja tornen a fregar els 40 graus. Tot Catalunya està en alerta i els serveis d'emergència ja han atés 80 persones per afeccions relacionades amb la calor.

Patxi López ha convocat eleccions anticipades al País Basc. Seran el 21 d'octubre, cinc mesos abans d'esgotar la legislatura. El lehendakari diu que ha aconseguit els objectius que es va proposar: assolir la pau i lluitar contra la crisi.

Estalvia't l' IVA , mes sense IVA, resta-l'hi l'IVA. Molts comerços es promocionen així abans que l'1 de setembre entri en vigor la pujada d'aquest impost. Més enllà de l'estalvi puntual pel consumidor, els publicistes ho tracten com un nou reclam amb força capacitat de persuassió.

El Barça ha presentat Àlex Song aquest migdia com a nou jugador del club. El migcampista camerunès, que lluïrà el dorsal 25, ha dit que quan va rebre l'oferta blaugrana NO s'ho va pensar dues vegades. Diu que és diferen a Touré Yayá i que també pot jugar a la defensa.

Tot Catalunya està en alerta per màximes que freguen els 40 graus. CALOR SOFOCANT.

Eleccions al Pais Basc. LÓPEZ LES CONVOCA PEL 21 D'OCTUBRE.

Les ofertes sense IVA. UNA PUBLICITAT FORÇA EFECTIVA.

Song, presentat. EL CAMERUNÈS SERÀ L'ÚLTIM FITXATGE.

La utilización de animales para ayudar a tratar enfermedades datan del siglo XVIII con personas con problemas de salud mental, y hace 50 años se empezaron a realizar investigaciones para demostrar el beneficio terapeútico que los animales proporcionan al ser humano.

Actualmente es un hecho constatado cientificamente, en España uno de los centros que más apuestan por estas terapias es el complejo Benito Menni de San Boi de Llobregat en Barcelona especializado en salud mental y psicogeriatría.

Passada la segona quinzena d'agost, les reivindicacions del proper onze de setembre comencen a polaritzar l'actualitat política catalana. A la Diada s'ha de reivindicar la Indepèndencia, com reclamen alguns, o, com reclamen altres és més convenient centrar-se en el pacte fiscal?

L'onada de calor dispara la venda de ventiladors. Des de dijous els serveis sanitaris han atès una vuitantena de persones per patologies relacionades amb les altes temperatures.

Els incendis de juliol no afecten la producció de la majoria de vinyes de l'Alt Empordà, on ja veremen. Els pagesos reivindiquen la funció de tallafoc que fan les vinyes.

Alex Song ja és jugador del Barça per a les pròximes 5 temporades. El migcampista ha signat el contracte desprès de passar la revisió mèdica. Aquesta nit es presenta davant l'afició a la Festa del Gamper.

Mariano Rajoy torna a la Moncloa la mateixa setmana que el consell de Minsitres ha d'aprovar importants mesures, com ara la pròrroga dels 400 euros pels aturats sense cap prestació. A Catalunya continuen les crides de membres del govern per fer de l'11 de setembre una diada reivindicativa.

Protecció civil amplia a 36 les comarques que estan en alerta per l'onda de calor i que durarà al menys fins divendres. La catalunya central, les comarques de Lleida i les terres de l'ebre registraran temperatures extremes que poden arribar als 40 graus. Des de dijous els serveis d'emergències han atés 52 persones per patologies relacionades amb la calor.

La major part de les vinyes de la Denominació d'Orígen Empordà s'han salvat dels efectes dels incendis que el mes passat van arrassar 13 mil hectàries de terreny. Els viticultors aprofiten l'inici de la verema per reivindicar la funció de tallafoc que fan els ceps.

El Barça de Tito Vilanova s'estrena a la Lliga golejant per 5 a un a la Reial Societat, amb doblet de Messi i el retorn somiat de David Villa, que va fer l'últim gol de la nit. Avui se celebra la Festa del Gamper contra la Sampdoria on els culers podran veure el nou fitxatge Alex Song, que ja ha passat la revisió mèdica.