Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El portavoz de la Generalitat catalana, Francesc Homs, cree que Cataluña tiene "necesidad" y "derecho" a solicitar un rescate al Gobierno de 5.023 millones de euros para hacer frente a su deuda, la mayor de todas las comunidades autónomas y que asciende a 42.000 millones de euros. Dice que falta conocer la letra pequeña de las condiciones económicas del préstamo, pero insiste en advertir que su gobierno no piensa aceptar condiciones políticas. "Falta saber a qué tipo de interés, a qué tipo de vencimientos, si habrá carencias o no habrá carencias... Veremos ahí qué letra pequeña tiene, pero en cualquier caso, en el contexto más político, entendemos que no va a haber condiciones extras de carácter político", afirma (29/08/12).

Catalunya demana el rescat a l'Estat espanyol. Sol·licita 5.023 milions d'euros per poder fer front als pagaments compromesos de la Generalitat, entre d'altres el remborsament dels anomenats "bons patriótics". El portaveu del govern, però, assegura que no acceptaran cap condició política ni noves exigències d'hisenda a canvi d'aquest rescat.

El PSC vol que Mas expliqui la situacio real de les finances catalanes.El PP diu que el rescat demostrarà que España no es centralista, Esquerra creu que la Generalitat perd sobirania i Iniciativa demana que el Parlament es pronuncii sobre el rescat.

Presenten a Reus un spray que permet marcar les eines i maquinària amb una mena d'ADN que n'identifica els propietaris. Sembla que és eficaç per evitar robatoris.

El dia abans de la tornada de la supercopa, José Mourinho reclama un canvi d'actitud als seus jugadors. Diu que no poden tornar a oferir la mateixa imatge que a Getafe. El Barça s'entrena a hores d'ara amb el dubte de Puyol.

La petición de ayuda es según los analistas, la única solución a corto plazo a los problemas de liquidez de la Generalitat. De aquí a finales de año el Govern deberá hacer frente al vencimiento de deuda de casi 6 mil millones de euros. Todavía no se han concretado las condiciones que deberán cumplir la comunidades autónomas para acceder al préstamo.

El Govern pedirá más de 5 mil millones de euros de ayuda al Estado, al futuro Fondo de Liquidez Autonómica que se constituirá previsiblemente en septiembre. Según los analistas la situación era insostenible y su única salida era pedir el rescate al Gobierno central.

La petición de ayuda es según los analistas, la única solución a corto plazo a los problemas de liquidez de la Generalitat. De aquí a finales de año el Govern deberá hacer frente al vencimiento de deuda de casi 6 mil millones de euros. Todavía no se han concretado las condiciones que deberán cumplir la comunidades autónomas para acceder al préstamo.

La Generalitat de Cataluña ha solicitado este martes al Gobierno español adherirse al Fondo de Liquidez Autonómico (FLA), al que pedirá prestados 5.023 millones de euros, pero ya ha advertido de que no aceptará "condiciones políticas" para disponer de esos recursos. El portavoz del gobierno catalán, Francesc Homs, ha precisado que el Govern usará estos recursos -el fondo está dotado con 18.000 millones de euros- para cumplir con el déficit público al que está obligado (el 1,5% del PIB a finales de 2012) y para refinanciar "vencimientos pendientes" de aquí a final de año. El gobierno catalán ha concretado esta solicitud de adhesión al FLA en su primera reunión después de las vacaciones de verano. La Generalitat afronta vencimientos de deuda por más de 5.700 millones en la segunda mitad del año. Cataluña es la tercera comunidad autónoma que solicita ayuda al fondo de rescate, antes lo hicieron la Comunidad Valenciana y la región de Murcia. De momento, es la que necesita un mayor importe porque Valencia baraja pedir 3.500 millones y las necesidades de financiación de Murcia oscilan entre 200 o 300 millones de euros.

La Generalitat acaba de demanar acollir-se al fons de liquiditat del govern central. Això, el mateix dia que hem sabut que Mariano Rajoy i Artur Mas parlaran de la proposta de pacte fiscal aprovada pel Parlament català el 20 de setembre. La reunió es farà a petició del president de la Generalitat, després que Rajoy s'hagi mostrat disposat a analitzar amb deteniment el text.

El descens del consum intern fa caure l'economia espanyola un 0,4% el segon trimestre d'enguany. En el que porten d'any el Producte interior brut ha baixat un 1,3%. Segons les últimes dades de L'institut nacional d'estadístca, aquest any s'han perdut 800 mil llocs de treball.

Augmenten un 70% les assistències de la Creu Roja a les platges de la ciutat de Barcelona. Aquest estiu s'han hagut de rescatar de l'aigua 27 més que l'any pasat. La major part de les assistències han estat per cops de calor, traumatismes i picades de medusa. Xifres que s'atribueixen a la gran afluència de barcelonins que no han marxat fora.

El Barça buscarà demà aixecar la seva onzena Supercopa al santiago Bernabéu, on fa més de 4 anys que no perd cap partit. Carles Puyol podria jugar amb una màscara ja que pateix una fractura al pòmul. Mourinho recupera Pepe i podria convocar el nou fitxatge Luka Modric.

La trobada entre Rajoy i Mas serà el 20 de setembre. PACTE FISCAL.

El consum no aixeca cap. EL PIB CAU UN 0,4% EL SEGON TRIMESTRE.

Més incidents a la platja. HAN RESCATAT 58 PERSONES A BARCELONA.

Objectiu Supercopa. PUYOL PODRIA JUGAR AMB MÀSCARA.

Mariano Rajoy analitzarà la petició de pacte fiscal d'Artur Mas i, en una data que encara es desconeix en parlaran en una trobada a Madrid. Així ho diu Rajoy en una carta que ha enviat al president català. Mentrestant, de cara l'11 de setembre, l'actualitat política se centra en saber saber si membres del govern aniran a la manifestació independentista.... Algún conseller, com Josep María Pelegrí, ja ha dit que no ho creu oportú. Altres callen i , potser de cara demà, durant la reunió de l'executiu català, se'n sapiga algun detall més.

El PP diu que l'avançament de les eleccions gallegues, que coïncidiran amb les d'Euskadi, és una mostra de responsabilitat política. El PSOE, en canvi, diu que les avancen per evitar els efectes negatius de les noves retallades que planeja Rajoy.

Els aturats de llarga durada sense prestació ja poden demanar l'ajut dels 400 euros. A les oficines de treball ja hi ha persones que en volen conèixer els nous requisits.

El Madrid presenta Luka Modrich l'endemà de la derrota a Getafe, que deixa els blancs a 5 punts del Barça. El croat vol estrenar-se dimecres a la tornada de la Supercopa... Un partit que podría jugar també Carles Puyol tot i la fractura al pòmul.

El president Artur Mas es reincopora al seu despatx en ple debat polític sobre el caire que cal donar enguany a la Diada. Mentre alguns consellers han demanat un 11 de setembre reivindicatiu i unitàri, avui el Conseller d'Agricultura, d'Unió Democràtica ha dit que el govern s'hauria de mantenir al marge de la manifestació independentista. La líder del PP català demana a Artur Mas que no alimenti la confrontació.

Cues a les oficines de Treball per demanar informació sobre les noves condicions del Pla Prepara que avui entren en vigor. Els aturats hauran d'acreditar, per exemple, que busquen feina de manera activa. La poden solicitar els desocupats que no cobrin cap prestació des del 16 d'agost.

El president gallec, Alberto Núñez Feijóo convoca eleccions anticipades i les fa coincidir amb les basques. Seran el 21 d'octubre, cinc mesos abans d'esgotar la legislatura. Feijoo ho justifica per garantir l'estabilitat política a l'hora de fer els pressupostors de l'any que ve.

El Barça es col·loca 5 punts del Reial Madrid amb la seva suada victòria a Pamplona i la derrota dels blancs al camp del Getafe. Mourinho va carregar contra els seus jugadors. AVui el club madridista ha fet oficial el fitxatge del migcampista croat Luka Modric.

La celebració de la Diada i el possible rescat de Catalunya damunt la taula. NOU CURS POLÍTIC.

Pla Prepara. PRIMER DIA PER DEMANAR L'AJUT.

Galícia també. ELECCIONS EL 21 D'OCTUBRE.

El Madrid, a 5 punts. PERD A GETAFE I FITXA MODRIC.

Los incendios en Madremanya, en Girona, y Estepona, en Málaga se encuentran controlados y los vecinos desalojados han podido regresar a sus casas. El millar de vecinos que fueron desalojados en Bédar, en Almería, después de quemar 350 hectáreas, después de que el fuego haya sido controlado.

Anoche Cervera se llenó de magia, brujas y esoterismo. Esta localidad de Lleida celebró su 35 aquelarre un ritual que tiene su origen en las acusaciones de brujería que hubo allí hace cinco siglos.

El consell de ministres aprova la prórroga de l'ajut de 400 euros als aturats que no tenen cap prestació. Els aturats que tenen dues persones o més al seu càrrec cobraran 50 euros més.... En canvi, els qui visquin amb pares o avis que ingressin el 75% del salari mínim no cobraran res.

El govern flexibilitza els desnonaments per impagament per revitalitzar el mercat del lloguer d'habitatges. Els llogaters que es retardin en les mensualitats podran ser desallotjats en 10 dies.

Es declaren cinc incendis a diferents punts de Catalunya. Els més importants són a a Aiguamúrcia, a l'Alt Camp,que ja està estabilitzat i a Madremanya, al Gironès on el foc encara està actiu.

L'endemà del primer Barça-Madrid de la temporada, els blaugrana estan satisfets amb el resultat. Tot i l'errada de Valdés i el 3 a 2 final, l'equip afronta amb confiança la tornada dimecres vinent al Bernabéu. Diumenge els espera l'Osasuna a la lliga.