Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A Catalalunya membres del govern demanen una Diada reivindicativa. RAJOY TORNA A LA MONCLOA.

36 comarques en alerta. FREGANT 40 GRAUS TOTA LA SETMANA.

Comença la verema a l'Empordà. LES VINYES SE SALVEN DEL FOC.

Golejada per començar. 5 A 1 A LA R. SOCIETAT I ARRIBA SONG.

Ja és oficial la llista de medicaments que la sanitat pública no pagarà a partir del setembre. Avui l'han publicada al Butlletí oficial de l'estat. Productes farmacèutics tan coneguts com l'Almax, un antiàcid; o el fortasec, un antidiarreïc, deixen d'estar subvencionats i els haurem de pagar de manera íntegra.

Alerta per perill d'incendi a 26 comarques i tancat l'accés a 11 massisos forestals. L'onada de calor s'allarga el cap de setmana. Les temperatures poden enfilar-se fins els 40 graus.

Endureixen les sancions contra la prostitució als carrers de Barcelona. Tan prostitutes com clients poden ser sancionats amb multes de fins a 3 mil euros.

La Lliga comença demà mentre els equips negocien els darrers fitxatges. El Barça de Tito Vilanova s'entrena avui amb la plantilla al complert mentre el club negocia la incorporació d'Alex Song. l'Espanyol, ha fet oficial el fitxatge de Simao per 2 anys.

La vicepresidenta de la Generalitat de Cataluña ha anunciado esta que el día 28 de agosto seguramente pedirá ayuda al Fondo de Liquidez Autonómico. Joana Ortega reconoce que Cataluña puede tener problemas de tesorería en otoño. Así que en el primer Consejo de Gobierno después de las vacaciones podría formalizarse la petición al fondo autonómico de rescate.

Lloret de Mar fue noticia hace un año por estas imágenes. Grupos de turistas se enfrentaban a la policia en pleno centro de la ciudad. Desde hace dos meses se aplica una ordenanza municipal que sanciona orinar en la calle o dormir en el coche... Pero la gran tarea, dicen desde el ayuntamiento, está en atajar el problema de raíz. Pero reality shows como este de una televisión alemana, ambientado en Lloret... siguen alimentando esta mala imagen. El Ayuntamiento y la Generalitat ya se han quejado oficialmente.

A partir de hoy se endurecen las sanciones por prostitución en las calles de Barcelona, prohibida desde 2006. Pueden llegar a los 3000 euros si se mantienen relaciones sexuales en la vía pública. En el caso de las prostitutas, la multa puede sustituirse por cursos de reinserción laboral.

226 municipis d'una vintena de comarques estan en alerta per la nova onada de calor que enfilarà els termometres fins els 40 graus entre avui i dimecres. Interior crida a l'atenció als conductors i reconama evitar els desplaçaments per carretres a les hores de més sol.

Antiàcids com l'Almax, antidiarreics com el Fortasec o laxants con el Duphalac són alguns dels fàrmacs que s'hauran de pagar íntegrament a partir del mes que ve. A Catalunya alguns usuaris opten per comprar el medicament sense recepta per estalviar-se l'euro addicional.

S'endureixen les sancions de la prostitució al carrer a Barcelona. Les multes tant pels clients com per les dones poden arribar als 3 mil euros si mantenen relacions sexuals a la via pública. En el cas de les prostitutes la sanció es podrà substituir per cursos d'inserció laboral.

Aquesta cap de setmana comença una nova Lliga que es preveu com una nova lluita entre Barça i Madrid. Els dos grans, com la resta d'equips, ha invertit molt poc en fitxatges comparat amb altres anys. En total els clubs de Primera s'han gastat 64 milions en 127 incorporacions.

Des d'avui i fins dimecres s'esperen temperatures de 40 graus. NOVA ONADA DE CALOR.

Alt risc d'incendi. TANCAT L'ACCÉS A 9 MASSISSOS.

Prostitució a Barcelona. SANCIONS DE FINS A 3 MIL EUROS.

La Lliga més austera. ELS CLUBS NOMÉS HAN GASTAT 64 MILIONS.

El sector turístic arriba a l'equador de les vacances d'estiu amb alts nivells d'ocupació. Els hotels de la costa catalana superen el 90% i moltes cases de turisme rural pengen el cartell de complet. L'onada de calor de la setmana passada ha ajudat, fins i tot, a les comarques del pirineu de Lleida que milloren un 10% les previsions. Ara bé, els turistes gasten menys i la restauració se'n resenteix.

La gasolina i el gasoil s'encariran més de 3 cèntims per la pujada de l'IVA si d'aqui al dia 1 no hi ha variacions sobre els preus actuals. Respecte a l'agost de l'any passat els carburants s'han apujat 10 cèntims. Ara omplir un dipòsit ja costa uns 5 euros més que fa un any de mitjana.

La crisi obliga els ajuntaments a retallar els pressupostos de les fetes majors. La rebaixa va del 20% al 60% en alguns casos. S'estalvia en difusió, concerts i es fan menys activitats simultànies. Les entitats culturals han de fer un esforç suplementari per mantenir les tradicions.

La selecció espanyola guanya per 1 a 2 a Puerto Rico en el primer partit desprès de l'Eurocopa. Va ser un amistós poc brillant, on van marcar Cazorla i el blaugrana Cesc. La Federació Espanyola va fer caixa però la mala notícia va ser la lesió del matalasser Juanfran.

El ayuntamiento de Girona ha empezado este mes una prueba piloto pionera en nuestro país para evitar que las personas necesitadas busquen alimentos en los contenedores de los supermercados.

A estas personas se las dirigirá al centro de distribución de alimentos situado en el barrio de Pedret de la capital gerundense.

Varios supermercados de la ciudad se han unido a la campaña haciendo donación de alimentos que están a punto de caducar.

PRÒRROGA DELS 400 EUROS - El govern ho aprovarà en el proper consell de ministres

El govern allargarà la prestació de 400 euros per als aturats que ja no cobren cap prestació, . El president Mariano Rajoy ho acaba d'anunciar després de la tradicional trobada amb el rei al palau de MARI-VENT.

Un respir pels aturats - A CATALUNYA, 55.000 COBREN ELS 400 EUROS

A Catalunya, 55 mil persones es beneficien de la prestació dels 400 euros. Per a molts és l'únic ingrès de que disposen. Càrites considera que l'ajut hauria d'anar acompanyat de polítiques de formació als aturats

Traumatismes cranioencefàlics - N'ESTUDIEN LES SEQÜELES EN INFANTS

Un equip de l'hospital Sant Joan de Deu, de Barcelona estudia com prevenir les seqüeles dels traumatismes cranioencefàlics. En el cas dels nens, els danys cerebrals poden ser més greus que en els adults. Encara poden apuntar-se al treball de recerca una trentena de pacients.

Reunió de la Lliga - DIFERÈNCIES PELS DRETS TELEVISIUS

El futbol espanyol es troba reunit en una Assemblea extraordinària per evitar que hi hagi vaga a la primera jornada. El president del Consejo Superior de Deportes, Miguel Cardenal, també intenta que hi hagi un acord entre la Lliga i els 13 clubs disconformes amb el repartiment dels drets televisius i els horaris dels partits

PRÒRROGA DELS 400 EUROS - El govern ho aprovarà en el proper consell de ministres

Un respir pels aturats - A CATALUNYA, 55.000 COBREN ELS 400 EUROS

Traumatismes cranioencefàlics - N'ESTUDIEN LES SEQÜELES EN INFANTS

Reunió de la Lliga - DIFERÈNCIES PELS DRETS TELEVISIUS

La Agencia de Protección de Datos asegura que no se revelará información confidencial y las federaciones de padres critican que sean las familias las que tengan que destapar estas situaciones.

INCENDIS FORESTALS - Es manté la prealerta per risc alt a 13 comarques catalanes

Els bombers continuen remullant la zona afectada per l'incendi de Ger, a la Cerdanya, que està controlat des d'ahir i que ha cremat prop de 300 hectàrees. A tot l'estat, encara continuen actius cinc incendis forestals. Els més greus a les illes canàries i a Alacant, on han mort dues persones

MORT A LA CARRETERA - 22 víctimes a tot l'Estat el cap de setmana

El cap de setmana també ha estat tràgic a les carreteres. A Catalunya, cinc persones s'hi han deixat la vida, entre elles un nen de cinc anys. Des de començaments d'any, 125 persones han mort a les carreteres catalanes, la xifra més alta de tot l'Estat

FRAU EN LES MATRICULACIONS - Es podrà denunciar qui falsegi dades

Les associacions de pares i mares denuncien que no són ells, sino la Generalitat, qui ha d'investigar i denunciar les famílies que falsegin dades per aconseguir plaça en una determinada escola. Segons l'agència de protecció de dades no es revelarà informació confidencial.

Música per acomiadar els Jocs - LONDRES DÓNA EL RELLEU A RIO DE JANEIRO

Després de 12 dies els Jocs de Londres ja són història. Ahir els van acomiadar amb una cerimònia que va repassar la millor música britànica... La delegació espanyola torna a casa amb 17 medalles, 8 de les quals les han guanyat esportistes catalans.

INCENDIS FORESTALS - Es manté la prealerta per risc alt a 13 comarques catalanes

MORT A LA CARRETERA - 22 víctimes a tot l'Estat el cap de setmana

FRAU EN LES MATRICULACIONS - Es podrà denunciar qui falsegi dades

Música per acomiadar els Jocs - LONDRES DÓNA EL RELLEU A RIO DE JANEIRO