Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A partir de ahora los usuarios de los ferrocarriles en Cataluña pueden avisar por móvil de la presencia de indigentes en estaciones y trenes. El Gobierno catalán ha creado una aplicación para los teléfonos móviles que, además de ofrecer información sobre itinerarios y frecuencias, también pretende que los usuarios informen si se encuentran con indigentes en los vagones; además de músicos y vendedores ambulantes. La Generalitat garantiza que mantendrá el anonimato del denunciante.

La medida ha causado opiniones a favor y en contra entre los usuarios. El Moviento contra la Intolerancia ha pedido la retirada de esta medida.

Hay más de diez incendios activos que preocupan a esta hora y tres de ellos afectan a parques nacionales. Empezamos en Canarias donde las altas temperaturas están dificultando las tareas de extinción de los fuegos en Tenerife y La Gomera. Allí, el fuego avanza con rapidez y Garajonay corre riesgo. En Ourense, en la localidad del Barco de Valdeorras, el fuego sigue avanzando y ha quemado ya 1.200 hectareas. El viento sopla con fuerza en la zona, cambiando constantemente de dirección y eso María Blanco, está complicando mucho la extinción del fuego. Se han declarado varios nuevos incendios en lugares de enorme valor ecológico. Se lucha contra el fuego en Navas de Estena, en pleno parque Nacional de Cabañeros, en Ciudad Real. También en Las Arribes del Duero, en Salamanca, donde hay 200 desalojados. Y en otro parque Nacional, en Doñana, donde las llamas han entrado en la marisma, allí, se han activado las alarmas.En los límites de Castilla la Mancha y Madrid un incendio mantiene en alerta a los municipios de Valdeaveruelo, Valdeavero y avanza hacia Uceda. Lo que más preocupa en estos momentos es la situación de la urbanización "Sotolargo", enclavada entre estos municipios. En otra urbanización "La Cardosa" han tenido que ser desalojadas 600 personas aunque la situación allí ya se ha dado por controlada. En estos momentos trabajan los servicios de emergencia, y guardia civil junto con dotaciones de protección civil que intentan controlar el fuego, avivado por el fuerte viento que sopla en estos momentos en la zona. Otro incendio más, el de Ger de la Cerdanya, en Girona, donde un fuego que empezó quemando matorrales se ha avivado con rapidez. Emergencias le ha pedido a los vecinos de la zona que se queden en sus casas.

Segon dia d'onada de calor i primera nit superada. A molts catalans els ha costat dormir i n'hi ha qui ha allargat les estones al carrer més de l'habitual. A Barcelona, la mínima no ha baixat dels 25 graus. Una temperatura, gairebé tropical, que s'ha repetit a moltes zones de la costa. A l'interior, no ha estat una nit tant xafogosa, però sí, càlida./I mentre tots patim la calorada, n'hi ha qui en treu profit. Empreses de gel, gelats o els instal·ladors d'aire condicionat augmenten la seva facturació aquests dies./ Com cada divendres d'agost, nova jornada de mobilitzacions contra les retallades. S'han repetit a tot l'Estat, convocades per organitzacions socials i sindicats./Banyoles ha recuperat la barca turistica que navega al voltant de l'estany.El catamarà, ara propietat de l'ajuntament, és el mateix que hi havia abans que es jubilés el patró fa 2 anys./Vicente del Bosque ha convocat 6 jugadors del Barça per l'amistós de dimecres amb Puerto Rico. El seleccionador espanyol ha donat descans als campions d'Europa, Xavi i Jordi Alba, i a Carles Puyol./Harry Connick jr. va actuar anit a Peralada. Era la primera vegada que el swing d'aquest músic de Nova Orleans sonava en aquest festival. I, de fet, va ser la seva única actuació a l'Estat

Fins a 38 graus s'han enfilat avui els termómetres en alguns punts Catalunya. Però és que per demà, poden arribar als 40. L'onada de calor ens fa estar molt pendents dels boscos, que estan en màxima alerta.. Ja s'ha tancat l'accés a 8 massissos, per minimitzar el risc d'incendi i a partir de demà n'hi haurà 3 més amb accés només per veïns./Els rescats a la muntanya es multipliquen per 3 en els darerrs anys. L'estiu és l'època de l'any en què els bombers fan més sortides per ajudar excursionistes amb problemes./Artur Mas destaca la vàlua intel·lectual i patriòtica de Josep Maria Ainaud de Lasarte. L'historiador català ha mort avui als 87 anys d'edat./Les opcions espanyoles de medalla als Jocs de Londres passen per l'esport femení. Les noies del waterpolo es juguen aquesta nit l'or contra els Estats Units. La lluitadora Maider Unda i els equips d'handbol i sincronitzada són a prop del podi./El president Mas demana al govern espanyol que acceleri la posada en marxa del fons de liquiditat per poder pagar als centres concertats. Mas també confia en poder parlar al setembre amb Mariano Rajoy sobre el pacte fiscal. Abans, però, demana als ciutadans que es mobilitzin./Sorpresa entre els usuaris de la línia 8 de Rodalies de RENFE., que no ha renovat el contracte amb l'empresa que gestionava la venda de bitllets a algunes estacions./I un accident a primera hora del matí a Ribera d'Urgellet, entre un cotxe i un camió que transportava fuel ha provocat la mort del conductor del turisme i cues de fins a 15 kilòmetres a la Nacional 260 i a la C-14./La temporada de verema a Catalunya ja ha començat. Com és habitual, el celler Raïmat ha estat el primer a estrenar-se pèro aquest aquest any hi ha novetat; perquè colliran tot el raïm només de nit. /Les esportistes espanyoles continuen encapçalant el medaller als Jocs Olímpics de Londres./En futbol, el Barça i l'Espanyol van superant els amistosos de pretemporada. Els blaugrana es van imposar al Manchester United en un partit que es va resoldre als penals, i els blanc i blaus van guanyar el Sabadell per la mínima./Les nines no són només cosa de nenes: exposició internacional de nines de col·leccionista al Palau Firal./El que tampoc es poden tocar són els decorats de la festa major de Gràcia de Barcelona: falta poc menys d'una setmana perquè comenci una de les festes de més anomenada a casa nostra.

Estem en alerta per onada de calor. On més es notarà avui serà a les Terres de l'Ebre, Ponent, la Catalunya Central i bona part del Pirineu. Les temperaturs es mouran entre els 36 i els 38 graus. Demà, la forta calor s'estendrà a tot el territori. Les màximes podran arribar els 40 graus. Altes temperatures que, amb la baixa humitat, faran que el risc d'incendi sigui, fins el cap de setmana, extrem a l'Ebre, la Catalunya Central i la Costa Brava. I molt alta la resta de comarques./Per reduir el risc d'incendi també s'ha tancat l'accès a 8 massissos: 5 a Tarragona i 3 a Girona./Tampoc al camp poden fer-hi gaire res. /Els pagesos redueixen les feines agricoles davant el risc elevat d'incendi forestal. El departament d'Agricultura ha activat el Pla Alfa i això comporta que no poden segar ni generar restes vegetals./El president Mas demana al govern espanyol que posi en marxa el fons de liquiditat per pagar l'agost als centres concertats. Mas també confia en parlar amb Mariano Rajoy, al setembre, sobre el pacte fiscal. Abans, però, demanarà la mobilització ciutadana./Els usuaris de la Línia 8 de Rodalies Renfe no poden comprar el bitllet a les estacions de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola Universitat. I és que no hi ha taquilles ni màquines on comprar-lo. La concessió amb l'empresa que gestionava el servei va acabar al juliol./A pocs dies perquè comenci la temporada, el Barça continua transmetent bones sensacions. Ahir va fer un bon paper davant el ManU./J.M. Ainaud de Lasarte ha mort avui als 87 anys.

Entre demà i dissabte farà molta calor. Els termòmetres pujaran fins tocar els 40 graus en algunes comarques. Altes temperatures que comportaran un risc d'incendi molt alt, perquè els boscos estan molt secs./El conseller d'Interior també ha confirmat que els Mossos d'Esquadra han obtingut un perfil genètic de la burilla que podria haver originat l'incendi de Portbou. De moment, però, no han pgut identificar a qui pertany./En el que portem d'any, 8 persones han mort mentre practicaven busseig... Salvament Marítim diu que no hi ha un motiu concret al darrera i recorden que es tracta d'un esport de risc. Els experts insisteixen en la seguretat a l'hora de fer immersió; fer-la acompanyats i no sobrepassar els nostres propis límits./16 treballadors del Gran Teatre del Liceu seran acomiadats l'1 de setembre. Segons el Comitè d'Empresa, 11 músics de la orquestra, 2 cantants del Cor i 3 tècnics d'escenari han rebut la carta de comiat./Catalunya ha perdut més de 2.600 treballadors autònoms aquest any, segons un estudi de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya i la UGT./El Departament de Salut ha tornat a confirmar que garantirà l'assistència primària als immigrants sense permís de residència que viuen a Catalunya i que estudia com donar-los accés a altres serveis./L'Espanyol recorda avui Dani Járquez en el tercer aniversari de la seva mort, abans de disputar aquesta tarda un amistós amb el Sabadell. Mentre,el Barça ja és a Göteborg on avui juga amb el Manchester United./Maria Rovira ha volgut reivindicar la figura d'Amaya, una ballarina increïble i una persona amb una vida apassionant. Si us agrada la proposta, ja sabeu, s'estarà tot l'agost al teatre Goya.

El consejero de Interior de la Generalitat de Cataluña, Felip Puig, reconoce que existe máxima preocupación por la llegada de la ola de calor a la comunidad autónoma catalana y la situación de los bosques de la región, lo que ha obligado a prohibir el acceso a determinadas zonas y actividades. Informa de que 25 municipios están en máxima alerta y que todos los efectivos están preparados para cualquier eventualidad; en este sentido, pide a los ciudadanos que comuniquen la existencia de cualquier columna de humo. La genética, afirma, es muy importante en la investigación de incendios provocados cuando el origen es un cigarro mal apagado, ya que a través del estudio del ADN, añade, se llega al presunto autor o autores de los mismos (09/08/12).

Alerta per l'onada de calor que ens afectarà a partir de demà... Preocupa, especialment el risc d'incendi forestal. Els conseller d'Interior diu que els boscos pateixen una sequera extrema i que l'augment de les temperatures els fa molt vulnerables al foc. És per això que, entre d'altres mesures, demà es tanca l'accés a 8 massissos de Catalunya./Es triplica la xifra de joves emprenedors que han de plegar... La crisi afecta cada vegada més l'emprenedoria, que ja no és tan clar que sigui una sortida viable. /L'atracció dels Jocs augmenta el número de persones que volen fer exercici. Alguns gimnasos diuen que les d'inscripcions augmenten un 6 per cent./El piragüista David Cal és l'esportista espanyol amb més medalles als Jocs Olímpics. Ja en te 5 després de guanyar la plata a la final de C-1 mil metres. Joel González i Briggitte Yagüe lluiten aquesta nit per l'or en taekwondo./ No hi ha estiu que no haguem de parlar de persones que no poden viatjar tot i haver pagat un billet d'avió...I ha tornat a passar: una cinquantena de clients d'una agència de viatges de Barcelona s'han quedat amb un pam de nas perquè l'establiment ha tancat sense haver entregat els passatges./A Catalunya aquest estiu ja han mort 8 persones mentre feien submarinisme a la costa brava...Els experts recorden que és un esport de risc... i que s'han de prendre totes les mesures de seguretat encara que es tingui experiència./De seguida us oferim el resum de la jornada als Jocs Olímpics de Londres, un esdeveniment que sembla que està animant els catalans a posar-se en forma. Si més no és el que ens han dit en alguns gimnasos./El cos humà va centrar bona part de l'obra d'Antoni Tàpies en la seva última etapa...BETA i ara es pot veure en una mostra a la Fundació que porta el seu nom. El títol és prou explícit "Cap, braços, cames, cos ".

Andalucía, Cataluña y País Vasco rechazan la propuesta del gobierno central de cobrar una cuota a los inmigrantes sin papeles para ser atendidos en el Sistema Nacional de Salud, y anuncian que no la cumplirán. Una medida criticada también por médicos y organizaciones sin ánimo de lucro.

Un equipo de arqueólogos de la Universidad de Barcelona ha encontrado en una cueva, cerca de Barcelona, el esqueleto prácticamente entero de un elefante que vivió hace 100.000 años. Es el segundo hallazgo de estas características en la península.

En Girona, el Ayuntamiento ha puesto candado a los contenedores de basura de los supermercados para evitar que se rebusque comida en ellos. Quiere que la persona que lo necesite acuda a un centro de distribución de alimentos y no corra riesgos con comida que no está en condiciones. La oposición cree que el consistorio sólo pretende evitar una mala imagen.

Els equips de rescat recuperen el cadaver del biòleg marí desaparegut quan feia submarinisme a les illes Medes. La víctima era el responsable de gestió marina del parc natural./Arriba el primer or de la delegació espanyola a Londres: Marina Alabau es corona en Windsuf....Andrea Fuentes i Ona Carbonell en natació sincronitzada, i Javier Gómez Noya en triatló es pengen la plata. De moment, s'han aconseguit 6 medalles./L'atur de llarga durada ha augmentat més d'un deu per cent en un any a Catalunya./ Busquen 400 figurants a Terrassa per participar en una pel·lícula co-produida amb els Estatus Units. /Els sindicats estan amoïnats per com la situació económica afecta el dia a dia de les famílies. Més de la meitat dels catalans que estan a l'atur tenen més de 45 anys. /Jordi Turull, portaveu de Ciu al Parlament, veu amb bons ulls una aliança amb ERC./Cada any, a catalunya, 12 menors necessiten un trasplantament de ronyó... i 1 de cada 4 abans dels 2 anys./Els tres alpinistes espanyols que estaven atrapats a 4.100 metres d'altura al massís del Montblanc es recuperen a hores d'ara de la hipotèrmia amb què van ingressar ahir a un hospital de la Vall d'Aosta, a Itàlia./Els mossos encara busquen 3 o 4 persones que haurien participat en l'atracament que es produia ahir a una joieria del Passeig de Gràcia de Barcelona. /Avui ha estat una jornada tràgica a les carreteres catalanes. Tres persones han mort en tres accidents de trànsit./Els resultats de la delegació espanyola de futbol als Jocs de Londres ja han tingut conseqüències: la Federació no renova el seleccionador Luis Milla. El substitirà l'ajudant, Julen Lopetegui./ Mentrestant, el Barça i l'Espanyol es preparen per jugar nous amistosos de pretemporada./És un els moments més esperats pels assistents al festival Circuit, destinat a gais i lesbianes. En diuen el "water Park Day", és a dir, el dia del parc aquàtic./Divendres s'estrena "Última Sesión", la darrera pel·lícula en què va participar Paco Moran.

Als sindicats els preocupa l'atur, sobretot, entre els més grans i el de llarga durada, factors que compliquen el retorn al mercat laboral i, més, si es donen a la vegada. I és que, segons la UGT, el 60% dels aturats de llarga durada tenen més de 45 anys... Preocupació, també, per la prestació. Comissions Obreres alerta que les generades a partir del 15 de juliol deixaran d'ingressar més de 220 euros al mes./Cada any, una seixantena d'infants, una dotzena a Catalunya, han de rebre un trasplantament de ronyó. A un de cada quatre, l'operen abans de complir els 2 anys... Tot i la dificultat tècnica, l'Hospital Clínic i el de Sant Joan de Déu aposten pel trasplantament renal en infants amb pes i edats extremes. Avui, han presentat l'últim cas./Els equips de rescat han localitzat aquest migdia el cos sense vida d'un tècnic del Parc Natural de les Illes Medes que, ahir la tarda, va desaparèixer quan practicava apnea a la zona. L'home - biòleg marí - feia immersió a pulmó lliure durant el seu temps de lleure./Repassem ara l'actualitat del món del futbol, encapçalada pel cessament a Luís Milla, el seleccionador olímpic. Mentrestant, Barça i Espanyol preparen els seus amistosos./Moltes de les seves cançons formen part de la memòria col·lectiva de diverses generacions i encara son capaços d'atraure els més joves. David Summers i els "Hombres G" van actuar ahir al Festival Jardins del Cap Roig a Callela de Palafrugell./

El número d'empreses i de families, que NO poden pagar els deutes i es declaren insolvents es dispara. En el segon trimestre de l'any, la xifra ha pujat de més d'un 28% respecte al mateix període de l'any passat. És un dels vesants més amargs de la crisi que ens colpeja./La tempesta d'aigua i vent de les últimes hores torna a afectar els fruiters de Lleida. El Segrià i la Noguera són les comarques més perjudicades./Troben en una cova de Castelldefels l'esquelet complert d'un elefant prehistòric. Es calcula que te uns 100 mil anys d'antiguitat..La troballa indica que el clima d'aleshores era més càlid./Mireia Belmonte rep l'homenatge de Badalona per les dues medalles de plata que ha aconseguit als Jocs Olímpics de Londres. La nedadora ha visitat l'Ajuntament i des de la balconada ha dedicat les medalles als badalonins./

Catalunya és la comunitat autònoma amb més empreses i famílies insolvents. A la resta de l'estat la xifra també ha crescut: un 28,6% el segon trimestre respecte el mateix període de l'any passat. Des de l'inici de la crisi MAI n'hi havia hagut tantes./Doncs la situació econòmica ha fet que, cada vegada més, sigui habitual veure gent remenant en els contenidors dels supermercats...A Girona, per evitar que puguin posar-se malalts per menjar aliments en mal estat, hi posen clau... A canvi, ofereixen una cistella de menjar a la setantena de persones que passen per aquesta situació./La independència torna amb força a la plana política: El PSC i el PP creuen que transformar-la en alternativa al pacte fiscal és una irresponsabilitat... I Esquerra estaria disposada a fer un pacte d'estabilitat amb CiU si convoca un referèndum./L'evolució dels mercats ha estat un dels principals temes de la conversa que han mantingut aquesta tarda el president espanyol, Mariano Rajoy i el dels estats units, Barack Obama. Tots dos han parlat durant mitja hora per telèfon.... el mateix dia que la borsa espanyola aconseguia la quarta pujada més gran de l'any, un 4,47%. Recupera així els 7.000 punts: xifres de principis de juliol. La prima de risc ha tancat en els 543 punts bàsics./Els pagesos de Lleida afectats per la tempesta d'ara fa 24 hores comencen a avaluar quanta fruita han perdut. La poma ha rebut cops per la calamarsa... i la pera ha caigut a terra per la força del vent./3 alpinistes catalans - 2 nois i una noia - estan atrapats, desde dissabte al Mont Maudit, prop del Montblanc, per un temporal de vent./A Barcelona, la Guàrdia Urbana ha començat a alertar els turistes sobre els trilers... Reparteixen tríptics i banderoles on s'informa els visitants que NO és un joc, sinó una estafa./Impedir que els trilers facin l'agost a la Rambla. Aquest és l'objectiu dissuasori del munt de banderoles amb advertències amb diversos idiomes./Un home està ferit per arma blanca després que aquesta tarda hi hagi hagut un atracament a la joieria Tous del Passeig de Gràcia de Barcelona... Ja hi ha una persona detinguda./I a l'Hospital de Palamós ja han donat d'alta a un turista alemany de 16 anys que va resultar ferit després d'intentar saltar d'un balcó a l'altre a un hotel de Platja d'Aro./Si heu d'utilitzar el metro de Barcelona alerta perquè la línia 2 funcionarà parcialment els propers 20 dies./Mireia Belmonte ha rebut fa uns minuts l'homenatge de la seva ciutat, Badalona...per les dues medalles de plata aconseguides als Jocs de Londres./Entre les properes opcions de medalla per a la delegació espanyola, hi ha les de natació sincronitzada. El duo format per les catalanes Andrea Fuentes i Ona Carbonell, es manté al tercer lloc després de la rutina lliure d'aquesta tarda./El Barça ha fet aquesta tard un entrenament obert al públic a Girona. Demà marxa cap a Goteborg, on dimecres s'enfronta al Manchester United./L'Espanyol està de pega amb les lesions aquesta pretemporada. Sergio García podria necessitar operar-se de la fractura al dit petit del peu dret que es va fer contra el Montpeller./Fa 8 mesos i mig que aquest vehicle espacial va emprendre rumb al planeta vermell. I, avui, després de 600 milions de kilòmetres de viatge, per fi, ha trepitjat superfície marciana./Abans d'acabar volem ensenyar-vos la troballa arqueològica que han fet al Massís del Garraf. Investigadors de la Universitat de Barcelona han trobat a la Cova del Rinoceront de Castelldefels l'esquelet d'un elefant de fa 100 mil anys.

Todavía hay quien necesita que le adviertan sobre los trileros...El Ayuntamiento ha empezado a prevenir a los turistas con banderolas en varios idiomas colgadas en sitios visibles de las Ramblas . También se les avisa en los hoteles. No deben dejarse seducir por un aparente juego, en el que dos personas, vestidos de turistas, simulan que ganan dinero. Algunos visitantes lo sufrieron