Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En aquesta Edició Migdia hem pogut escoltar en directe les primeres declaracions del president de la Generalitat José Montilla després de reunir-se al Palau de la Moncloa amb el president del govern central José Luis Rodríguez Zapatero, a qui li ha demanat gestos polítics després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

El presidente de la Generalitat, José Montilla, ha exigido un "gesto político" tras su reunión con el presidente del Gobierno para hallar una salida legal a los artículos inconstitucionales. Además, Montilla ha expresado su visión de que hoy no era momento de pactos sino de impulsos políticos. (21/07/10)

  • El president català reclama canvi de lleis però també d'actituds. José Montilla trasllada personalment a Zapatero el rebuig de la majoria de catalans a la sentència de l'Estatut. Durant una trobada de més de dues hores a la Moncloa, el president català ha reclamat canvi de lleis per complir amb l'Estatut però també gestos polítics per minimitzar la desafecció dels catalans.
  • Un any desprès, diversos homenatges recorden els 5 bombers morts en l'incendi d'Horta. El conseller d'Interior Joan Saura es compromet a fer tot el possible per evitar que es repeteixi una tragèdia com la d'Horta de Sant Joan. Avui fa un any de l'accident en què van morir 5 bombers i un sisè va quedar ferit. La investigació per esclarir què va passar continua oberta.
  • El Tibidabo ha reobert avui al públic però ho ha fet amb algunes atraccions tancades. La del Pèndol i la Mina d'Or, precintades per la investigació judicial i una tercera, també de vertígen, l'Huracà, amb la què el Parc ha iniciat una revisió dels protocols de seguretat de totes les atraccions.
  • Bojan Krkic vol ser més decisiu que mai a la nova temporada. El de Linyola no està espantat per la competència i s'esforça per demostrar a Guardiola que el seu final a la temporada passada no va ser casualitat.
  • El presidente de la Generalitat, José Montilla, ha llegado pasadaas las 10.30 horas al Palacio de La Moncloa para reunirse con el jefe del Ejecutivo y tratar la sentencia del Constitucional sobre el Estatut de Cataluña. Rodríguez Zapatero anunció durante el debate sobre el estado de l a nación su intención de trabajar junto a la Generalitat para dar una salida legal a los artículos declarados inconstitucionales del Estatut.

    • El PSC ha dado libertad de voto a sus diputados sobre la abolición
    • El Parlamento catalán decide este miércoles si se prohíben las corridas
    • Los antitaurinos creen que ganarán: "La afición en Cataluña es residual"
    • "Si se prohíben, Cataluña dará un paso atrás", dicen los socialistas catalanes
    • Protaurinos: "Supondría una merma en la libertad de los catalanes" 

    Juanma Bajo Ulloa y Federico Arnás dan su visión de la fiesta taurina 

    El diputado de ERC Joan Tardá ha aprovechado la defensa de las resoluciones del Debate sobre el estado de la Nación, que se votan este martes, para hacer un alegato a favor de la independencia de Cataluña tras la sentencia del Tribunal del Constitucional sobre el Estatut. Tardá ha criticado a los que "pretenden cambiar Cataluña" y ha añadido que, si no caben en la Constitución española, deberán hacer una constitución catalana en la que quepa Cataluña, "una nación milenaria" que tiene "derecho a decidir" su futuro y su forma de organizarse (20/07/2010)

    La unitat catalana esmicolada. El Congrés no aprova cap proposta contra la retallada de l'Estatut.

    Conflicte dels controladors. El govern amenaça amb fer servir personal militar.

    Preparats pels incendis. Nous protocols per evitar tragèdies com la d'Horta.

    El nou curs universitari. Medicina i mestre de primària són les carreres amb més demanda.

    La Lliga arrenca a Santander. Racing-Barça i Espanyol-Getafe Barça-Madrid, el 28 de novembre.

    El péndulo, además de estar anclado, tiene a su lado dos tensores en parques de atracciones de Francia, Reino Unido y Grecia. Según ha podido saber TVE, aunque el Parque cambió de empresa de mantenimiento 16 días antes del siniestro, subcontrató a los trabajadores que se encargaban de revisar los aparatos. Hoy hemos visto los Péndulos de otros parques de atracciones que tienen además del mastil, tensores adicionales.

    Joan Laporta, propone una gran coalición cuyo nombre sería 'Solidaritat Catalana per la Independencia' y estaría abierta tanto a las organizaciones independentistas como a las que, simplemente, reivindican el derecho de autodeterminación. El objetivo es convocar un referéndum por la autodeterminación de Cataluña.

    La unitat de mínims que es va assolir divendres al Parlament, sembla que no es traslladarà al Congrés dels Diputats. CiU, ERC i IC critiquen els socialistes catalans per no fer un front comú, també al Congrés, en contra de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. La proposta de resolució del PSOE pot sortir aprovada aquesta tarda amb el vot favorable o l'abstenció d'altres grups.

    Garantir el control aeri. Personal militar suplirà de manera puntual les baixes de controladors aeris civils

    Segueixen les investigacions. Un informe certifica que els anclatges trencats havien passat totes les proves al febrer

    Un any després. Els bombers ja apliquen les mesures aprovades després de l'incendi d'Horta

    Racing-Barça, per començar. L'Espanyol rebrà el Getafe i el Barça-Madrid, el 28 de novembre

    L'accident del Tibidabo. L'alcalde de Barcelona vol una investigació exhaustiva.

    El cas de l'hotel del Palau. Castells defensa la seva actuació i CIU l'acusa de mala gestió.

    Vaga encoberta?. Foment investigarà les baixes dels controladors.

    Es necessiten donants. El descens de les morts en accidents fa baixar les donacions d'òrgans.

    Adriano, de blaugrana. Guardiola destaca la seva polivalència i apel.la al talent de casa en un any difícil.

    Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.