Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Quim Torra presenta aquesta tarda el Consell de la República, un organisme no oficial impulsat juntament amb Carles Puigdemont que pretén internacionalitzar el procés sobiranista.

Al Congrés, la Junta de Portaveus ha acordat fer un ple monogràfic per parlar sobre la situació a Catalunya, a petició del PDeCAT i ERC.

A la cambra catalana avui hi ha hagut reunió del grup parlamentari de Catalunya en Comú- Podem. Després de la dimissió d'Elisenda Alamany, s'ha escollit una nova portaveu.

Continua oberta i amb més detencions l'operació contra el narcotràfic al Raval.

Instal·len càmeres a les UCIs de prematurs per a què els pares puguin veure els nadons.

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest matí la seu de la Federació Catalana de futbol i ha detingut l'expresident de la federació Andreu Subies i també un exdirectiu de l'entitat.

Santiago Solari ha dirigit aquest matí l'entrenament del Reial Madrid. El fins ara entrenador del filial ha agafat provisionalment la direcció del primer equip després que ahir a la nit el club fes oficial la destitució de Julen Lopetegui.

Derivada del "Cas Villar": La Guàrdia Civil deté l'expresident de la Federació Catalana de Futbol per desviament de fons

Consell per la República: Es constituirà aquesta tarda amb algunes reticències

Macrooperatiu policial: Continua oberta i amb més detencions l'operació contra el narcotràfic al Raval

Contacte 24 hores: Instal·len càmeres a les UCIs de prematurs per a què els pares puguin veure els nadons

55 detinguts de moment en la macrooperació contra els narcopisos al Gòtic i al Raval de Barcelona . Des de primera hora del matí 700 agents dels mossos i 150 de la guàrdia urbana particpen en un operatiu que encara dura i en el que han fet una quarantena d'escorcolls . L'objectiu és desmantellar una xarxa que suposadament subministrava heroïna i altres drogues a narcopisos de Barcelona i de l'àrea metropolitana.

Nou episodi en la crisi dels comuns. Elisenda Alamany ha plegat com a portaveu del grup parlamentari, pocs dies després de presentar una plataforma del sector sobiranista. Des de la direcció del partit respecten la decisió i confien en mantenir la cohesió interna. D'altra banda la Crida de Puigdemont continua sense el suport d'Esquerra i la CUP i pendent del què farà el PDECAT.

El Barça surt reforçat al capdavant de la Lliga i ple de confiança després de guanyar per golejada el Reial Madrid en un clàssic trepidant: 5 a 1 dels de Valverde davant els de Lopetegui, que podria ser cessat aquesta mateixa tarda. Sense Messi, l'equip va tornar a brillar, especialment Luis Suárez, autor d'un hat-trick que deixa el Reial Madrid novè a la lliga.
 

Los dos excursionistas que se habían perdido en cuando bajaban del Puigpedrós, en el Pirineo gerundés, han sido hallados con vida por un helicóptero de la Gendarmería en la zona de Malforat, en el lado francés de la Cerdanya. Los dos han sido evacuados al Hospital de Cerdanya para tratarles de hipotermia, según han informado los Bomberos de la Generalitat. De esta forma, el temporal de frío, nieve, viento y lluvia que afecta a España desde el pasado viernes deja, hasta el momento, un desaparecido en A Coruña.
Los excursionistas hallados con vida son un hombre de 57 años y una mujer de 43, vecinos de Sabadell, que el sábado a las 16:33 horas dieron el aviso de que se habían perdido cuando descendían de la cima del Puigpedrós y que se dirigían hacia el refugio de Malniu.

Los Mossos d'Esquadra han detenido a 47 personas en una operación contra el narcotráfico en Barcelona que incluye unos cuarenta registros de "narcopisos", principalmente en la Ciudad Condal.
Según informa la policía catalana, la investigación es el resultado de un trabajo "intensivo" de dos años en el distrito de Ciutat Vella, donde más han proliferado los "narcopisos". La redada contra el tráfico de drogas la dirige el titular del juzgado de instrucción número 27 de Barcelona.

Més de 700 Mossos i agents de la Guàrdia Urbana han participat en una macrooperació contra els narco pisos que s'ha desenvolupat durant el matí al Gòtic i al Raval de Barcelona.

Han trobat els dos excursionistes que des de dissabte estaven perduts a Meranges, quan van decidir anar a fer el cim del Puigpedrós malgrat la previsió de mal temps i les advertències del personal del refugi de Malniu.

Elisenda Alamany plega com a Portaveu de Catalunya en Comú -Podem al Parlament, després de liderar una plataforma sobiranista dins el partit i de pressions internes.

Els associats del PDeCAT acabaran decidint en una consulta interna l'encaix del partit a la Crida de Puigdemont. El seu President, David Bonvehí, diu que es començarà a treballar conjuntament amb els líders del partit empresonats. Avui anirà a Lledornes amb Miriam Nogueras, vicepresidenta del PDeCAT.

Demà l'independentisme farà un pas més amb la presentació de l'anomenat Consell per la República. El govern de Pedro Sánchez creu que aquest organisme no anirà enlloc perquè, diu, ja ha quedat demostrat que la independència és inviable, i demana responsabilitat.

La meitat de les persones de més de 50 anys desenvoluparan càncer de pell durant la resta de la seva vida.

Espais com el Museu de les Matemàtiques de Catalunya, a Cornellà, a més de divulgar aquesta ciència, miren de treure-li la fama d'avorrida i cada dos anys s'organitza una conferència internacional amb espais d'arreu del món que aquest any se celebra a Catalunya.

El clàssic va acabar en golejada del Barça al Madrid. Un 5 a 1 que deixa a Lopetegui sentenciat i a Valverde reforçat. El Barça va demostrar que no depèn de Messi en un equip on tots han fet un pas al davant, especialment Luis Suárez.

Cop als narcopisos: Al menys 47 detinguts en una operació contra la xarxa que els subministrava heroïna

Elisenda Alamany plega: Renúncia a ser la portaveu de Catalunya En comú- Podem al Parlament

Traslladats a l'hospital: Troben amb vida un home i una dona que s'havien desorientat al Puigpedrós

Quin clàssic!: El Barça es reafirmar golejant el Reial Madrid en un 5-1 que farà caure el tècnic Lopetegui

Explicar i divertir: Trobada internacional dels museus de matemàtiques a Cornellà de Llobregat

Los Mossos d'Esquadra preven decenas de detenciones en una macroredada para desmantelar la estructrura de venta de heroína en el barrio del Raval de Barcelona que llevan a cabo 700 agentes. La operación se produce una semana después de que la Consejería de Interior destinará más efectivos a este lugar, una reivindicación de los vecinos. Desde agosto se han desmantelado 46 narcopisos y se ha detenido unas 60 personas.

Los Mossos d'Esquadra llevan a cabo una operación contra el narcotráfico en Barcelona que incluye unos cuarenta registros de "narcopisos". La investigación es el resultado de un trabajo "intensivo" de dos años en el distrito de Ciutat Vella, donde también están empleando en la operación helicópteros. En la operación, participan más de 700 mossos de diferentes unidades, así como también agentes de la Guardia Urbana de Barcelona.

Diumenge ens ha despertat amb nevades a cotes de 800 metres i inferiors al Pirineu Oriental. Calen cadenes per circular en diverses carreteres, com a la Collada de Tosses, el Port de la Bonaigua o a Castellar de n'Hug. Per recordar una nevada com aquesta, en un mes d'octubre, cal que tirem enrera 10 anys. Els gruixos més alts, d'entre 25 i 30 centímetres, s'estan registrant a les cotes altes de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Al Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya trobem gruixos de 10 a 20 centímetres. I les baixes temperatures faciliten que les estacions d'esquí es comencin a preparar per la nova temporada.

Prop de 200.000 persones tenen dret a reclamar l'IRPF de la prestació de maternitat a Catalunya. Un tràmit que genera molts dubtes entre els contribuents. Us expliquem qui en té dret i com cal reclamar. Us avancem que, en breu, Hisenda habilitarà un formulari per facilitar el tràmit.

Més de 59.000 voluntaris estrangers van participar, entre el 1936 i el 1938, a la Guerra Civil Espanyola fent front al franquisme. Eren les Brigades Internacionals i, just avui, es compleixen 80 anys del seu comiat a Barcelona. Obligats pel comitè de no-intervenció van abandonar una guerra en la que 10.000 dels seus van deixar-hi la vida.

S'acosta Tot Sants i la seva vigília amb la tradicional castanyada i els panellets. Cada vegada, però, es nota més la influència americana de Halloween. Avui us descobrirem com un grup d'amics ha aconseguit atraure un miler de persones al seu túnel del terror. A Alpicat, Lleida.

El Camp Nou ja es prepara per a un clàssic que arriba sense Messi, sense Cristiano i amb un Lopetegui molt qüestionat.

 

 

La tan anunciada massa d'aire fred procedent del Cercle Polar Àrtic es comença a fer notar a Catalunya i encara ha d'anar a pitjor. Les temperatures han baixat, respecte ahir, entre 4 i 10 graus en general i més de 15 al Pirineu. El fred més intens el notarem arreu a partir d'aquest vespre i anirà a més demà i dilluns. A tot això cal afegir la inestabilitat, amb pluges que poden arribar als 50 litres per metre quadrat a les comarques de la meitat est. Pluges que estan complicant el trànsit i ja ens han deixat 2 morts a les carreteres catalanes.

Un any després de la declaració d'independència al Parlament, el president de la Generalitat admet que el desenllaç del 27 d'octubre no va ser el desitjat. Assegura, però, que tornar enrera no és una opció. Carles Puigdemont veu l'horitzó de la República possible però llunyà. I la CUP assegura que el govern va malbaratar el potencial de l'1 d'octubre.

El Banc de Sang i Teixits alerta de les baixes reserves: només n'hi ha per 6 dies quan, expliquen, l'ideal és per a 10. És per això que, aquests dies, organitzen maratons de donacions. Les reserves més precàries són les dels grups sanguinis 0- i A-.

Chucho Valdés va presentar "Jazz Batá 2" anit a Barcelona. Un disc amb el que revisa un projecte que va enregistrar el 1972. El disc li dedica al seu pare, Bebo, que va morir el 2013 i que, enguany, hagués fet 100 anys.

2 equips catalans: Barça i Espanyol lideren la classificació a Primera Divisió amb 18 punts. Els pericos es van endur un punt a Valladolid, anit, perquè els locals van empatar ja en temps de descompte. El coliderat es provisional perquè el Barça rep demà al Madrid en un clàssic sense Leo Messi.

Capgirar la percepció social de les matemàtiques és l'objectiu del Museu d'aquesta matèria que hi ha a Cornellà de Llobregat. La setmana vinent celebren el congrés a Barcelona. En parlem amb el matemàtic Guido Ramellini.