Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El govern de Pedro Sánchez admet la seva situació i no descarta un avançament de les eleccions. Després que el PDECAT i el PP hagin renovat les seves direccións se li complica la governabilitat, sobretot, pel paper que podrien tenir a partir d'ara els de Carles Puigdemont que, fins ara, li havien donat suport./ Des del govern de la Generalitat insisteixen en que l'aposta independentista serà l'estabiltiat de Sánchez si es manté l'aposta pel diàleg
  • La Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus han fixat pels dies 2, 3 i 4 d'octubre el debat de política general./ El Tribunal Superior de Justicia prohibeix que els ajuntaments ocupin l'espai públic amb símbols partidistes
  • Vist per a sentència el cas ITV... Oriol Pujol ha acceptat dos anys i mig de presó per haver cobrat comissions irregulars en l'adjudicació d'aquestes estacions...La decisió és conseqüència d'un acord amb la fiscalia, Isabel Palacios
  • Reunió de mediació a Madrid per tal d'evitar la vaga de Ryanair convocada per demà i demà passat pel personal de cabina./ Mentrestant, al departament de treball els treballadors de terra d'Ibèria del Prat i la companyia afronten la tercera mediació amb la intenció, diuen, de trobar una solució a la vaga convocada per aquest divendres i dissabte i pels dies 3 i 4 d'agost./ A qui també preocupa les vagues als aeroports és a la ministra d'Indústria Comerç i Turisme per l'impacte que poden tenir en la imatge d'Espanya./ La comissió Europea ha presentat avui una campanya per informar els viatgers sobre els seus drets.
  • Marc Gasol ha visitat avui al port de Badalona els seus companys de viatge de l'ONG Proactiva Open Arms. Fa només tres dies que els va deixar a Mallorca després de rescatar una dona a alta mar i els cossos sense vida d'una altra i d'un nen./ Catalunya és la comunitat autònoma amb més superfície de costa urbanitzada. De fet concentra més d'una quarta part del total d'Espanya... És una de les conclusions de l'estudi que Greenpeace ha realitzat durant 30 anys i que evidencia que la construcció està degradant els recursos naturals del litoral./ Al Segrià han començat els peritatges als camps de fruita malmesos per la pedregada de divendres al vespre./ A Barcelona, els veïns de La Teixonera denuncien que la inseguretat al barri ha augmentat. / L'ajuntament de Barcelona ha desallotjat aquest matí l'assentament que hi havia a prop de la plaça de les Glòries i l'avinguda Meridiana de Barcelona. 
  • El Barça podria anunciar en breu el fitxatge de l'extrem del GIRONDENS, MALCOM, que ja s'havia compromès amb la Roma./ En els campionats d'Europa de waterpolo, Grècia es creua en el camí d'Espanya./ Aquest és l'equip espanyol de Natació sincronitzada, que competirà al campionat Europeu de Glasgow a partir del 3 d'agost./ La primera etapa del tour als Pirineus ha començat amb mal peu. Quan s'havien recorregut 29 quilometres, un grup de pagesos ha col.locat bales de palla per interrompre la cursa.
  • Luis Fonsi va omplir anit el Teatre del Liceu de Barcelona../ En un parell de mesos Barcelona s'omplirà de música amb les festes de la mercè i amb el BAM

  • Incertesa política: el govern no descarta avançar les eleccions després del canvi de posició del pdecat
  • Acord pel cas itv: Oriol Pujol accepta una pena de 2 anys i mig de presó per haver cobrat comissions il·legals
  • Vaga d'Iberia: la tercera mediació mira de desconvocar la protesta prevista per divendres i dissabte
  • Marc Gasol: el jugador explica a l'informatiu la seva experiència a bord de l'Open Arms
  • Malcom, a punt: Barça-Alabès, Celta-Espanyol i Girona-Valladolid a la primera jornada de lliga, el 18 d'agost

La nueva dirección del PDeCAT, elegida en la asamblea que el partido celebró este fin de semana y alineada con el expresident Carles Puigdemont, ha advertido al Gobierno de Pedro Sánchez de que a partir de ahora se lo pondrá "más difícil". Así lo ha planteado la diputada en el Congreso y nueva vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, que a partir de ahora hará tándem con David Bonvehí, elegido presidente del partido, dos nombres de estricta confianza de Puigdemont, que en el cónclave que clausurado este domingo consiguió apartar de la dirección a la hasta ahora coordinadora general, Marta Pascal.

  • L'altre partit que ha fet congrés el cap de setmana ha estat el PP. Pablo Casado s'ha reunit aquest matí amb Mariano Rajoy i ha anunciat que la primera reunió de la nova executiva serà a Barcelona aquest dijous. Ho fa com exemple de quina és la prioritat màxima de la seva gestió.
  • El nou PDECAT envia els primeres missatges. Al govern de Pedro Sánchez li diu que li posaran les coses difícils al Congrés... i a Esquerra, els conviden a sumar-se a la Crida que impulsa Puigdemont. Els republicans, de moment, aposten per dialogar i treballar junts.
  • Independentment d'això, el govern manté la mà estesa al diàleg amb la Generalitat i avui hi haurà dos exemples.
  • El tribunal d'Edimburg, a Escòcia, ha decretat avui la llibertat sense condicions de l'exconsellera Clara Ponsatí.
  • L'Ajuntament de Vic denunciarà per un delicte d'incitació a l'odi el veí de 51 anys que va embestir amb el seu cotxe diverses creus grogues plantades a la Plaça Major
  • Els mossos busquen l'autor o autors de la mort a trets d'un home, aquesta matinada, al barri de Poblenou de Barcelona. La policia catalana ha rebut l'avís passats dos quarts de tres, Ángela García.
  • En 6 anys el número de dones que s'atreveix a denunciar que ha patit violència masclista s'ha incrementat més d'un 8%.
  • Sóm a l'estiu i milers de nens participen en casals d'estiu i colònies... 30.000 participen en els que organitza la Fundació Pere Tarrés, que enguany ha becat les activitats a 3.600 menors. Un miler les gaudiran a partir d'avui
  • Comença una setmana plena de convocatòries de vaga en diferents serveis que afecten els passatgers. Ibèria, Ryanair i els taxistes de l'àrea metropolitana han triat l'inici del període de vacances per fer visibles les seves reinvidicacions.
  • El Mercat de la Boqueria ha acordat una nova ordenació de les terrasses que permetrà un pas més fluid dels vianants al mercat
  • Fiscalia ha demanat reobrir la investigació pel trasplantament de fetge a Eric Abidal. El Ministeri Públic ho fonamenta perquè diu, falta concordança en la documentació presentada per a l'intervenció quirúrgica./ Ja és als estatd units l'Espanyol./ La selecció espanyola d'hoquei patins arribarà als Roller Games de Barcelona 2019 com a campiona d'Europa i del món./ l'Europeu de waterpolo de Barcelona, arriba la hora de la veritat, amb les primeres eliminatòries per a la selecció espanyola./ L'alpinista català SERGI MINGOTE ja ha coronat el K2, el segon dels sis cims de més de vuit mil metres que vol aconseguir en un any.
  • L'escriptora i dramaturga Claudia Cedó, com autora resident a la Sala Beckett, escriu una obra de vida i mort viscudes en carn propia. "Una gossa en un descampat" explica una història de superació i és un dels grans èxits del Festival Grec.
  • El nou PDECAT: adverteixen a Pedro Sánchez que li posaran les coses més difícils al congrés
  • Pablo Casado: la nova direcció del pp es reunirà per primera vegada dijous a Barcelona
  • Tiroteig al Poblenou: els mossos busquen els autors de la mort d'un home i d'haver-ne ferit un altre
  • Violència masclista: el 17,6% de les dones catalanes admet haver-ne patit en algun moment

Pablo Casado ja és el nou líder del PP. La seva candidatura ha superat a la de Soraya Sáenz de Santamaría en el Congrés que acaba a aquesta hora a Madrid. Casado relleva així a Mariano Rajoy com a líder dels populars.

L'altre lideratge en joc aquest cap de setmana és el del PDeCat.  L'assemblea del partit haurà de decidir si confirma o no a Marta Pascal com a coordinadora nacional. El Congrés ha aprovat ja una esmena en què aposta per fer efectiva la República.

Accident mortal aquesta matinada a la C-63, a Vidreres. Quatre persones han mort i tres han resultat ferides en un xoc frontal entre un cotxe i una furgoneta. Les quatre víctimes mortals viatjaven al turisme accidentat.

Als esports, l'actualitat passa avui pel waterpolo. Tant per a la selecció masculina com per a la femenina. Les noies s'enfronten a les 10 d'aquesta nit contra Rússia amb el liderat de Grup en joc. Mentre que els homes, tot i empatar anit contra Montenegro, han acabat primers de grup i han passat a quarts.

Aquest torna a ser un cap de setmana de molts festivals d'estiu veurem l'estrena del Terramar a Sitges, amb bandes sonores de les pel·lícules de Juan Antonio Bayona passarem per Cap Roig on ahir va actuar Texas i pel Poble Espanyol de Barcelona que es va omplir amb els concerts del Share Festival.

La setmana que ve farà 80 anys del començament de la Batalla de l'Ebre, la més sagnant de la Guerra Civil. En 115 dies que va durar hi van morir més de 30.000 homes dels dos bàndols. El gran nombre de baixes va obligar a la República a cridar a files a milers de joves d'entre 17 i 18 anys, coneguts com la Lleva del Biberó. En Jaume Vallès, nascut al Vendrell el 16 de Juliol de 1920, va ser-ne un d'ells. Va participar a l'ofensiva republicana sobre Faió i Mequinensa, on va patir la devastadora artilleria franquista i els bombardejos de l'aviació alemanya i italiana.

Un coche ha irrumpido este mediodía en la plaza Major de Vic (Barcelona) y ha arrollado varias hileras de cruces amarillas que se plantaron ayer allí en un acto de apoyo a los políticos presos, derribando decenas de ellas. La alcaldesa de Vic, Anna Erra, ha colgado en su cuenta de Twitter un vídeo que muestra el incidente, en que un coche entra en la plaza, de uso peatonal, y, tras recorrer los laterales embistiendo las cruces, ha salido por una calle adyacente.