Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Tribunal Supremo ha retirado la euroorden contra el expresidente independentista catalán Carles Puigdemont al rechazar su entrega a España solo por el delito de malversación -y no por rebelión-, como había decidido la Audiencia Territorial de Schleswig-Holstein (Alemania). La orden europea de detención y entrega dictada por el juez español Pablo Llarena lo reclamaba también por un delito de rebelión en relación con el proceso independentista inconstitucional catalán de 2017.

  • Pablo Llarena NO accepta l'extradició de Carles Puigdemont només per malversació, tal com va decidir la justícia alemanya. El magistrat del Suprem retira les euroordres de detenció dictades contra Puigdemont i també les de Comín, Puig, Serret, Ponsati i Rovira.
  • Una reunió que inicialment estava convocada per reconduir la crisi amb ERC després del desencontre per la suspensió de Puigdemont... La confiança entre els dos partits independentistes està tocada però defensen que la unitat del Govern no està en risc
  • En 3 hores arrenca a Madrid la reunió del Consell de Política Fiscal i Fiancera i la ministra d'Hisenda ja té sobre la taula la carta on el vicepresident català li comunica oficialment que no hi assistirà cap representant de la Generalitat.
  • Els taxistes de Barcelona han convocat vaga pel dimecres vinent./ Estem a 6 dies vista d'una setmana, que ja podriem avançar, serà de les més complicades a l'aeroport de Barcelona en el que portem d'any./ L'Agència Catalana de Consum ha posat en marxa una campanya per informar als passatgers sobre els seus drets
  • Avui s'ha presentant oficialment a Barcelona el saló Integrated Systems Europe, el principal esdeveniment professional de sistemes d'àudio i vídeo
  • Pendents de l'estat del nen de 7 anys que ahir es va ofegar a la piscina municipal d'Igualada. Es troba ingressat en estat crític a l'hospital Sant Joan de Deu, JUDIT HUERTA...
  • El jove francés detingut a Tarragona per una presumpta agressió sexual a una menor és en llibertat provisional./ Albert Cavallé, conegut com l'estafador de l'amor, ha estat absolt en el primer cas que va arribar a judici a Barcelona. Estava acusat d'enganyar una dona perquè li donés prop de 2.300 euros.
  • L 'Agència de Salut Pública de Barcelona ha presentat avui la setena edició de l'Enquesta de Salut de Barcelona sobre les condicions de vida i estat de salut dels ciutadans. Enguany, preocupa la tendència en augment de no vacunar els nens, a Barcelona, uns 3000, no han estat vacunats./ I a partir de diumenge el carrer Mallorca quedarà tallat al trànsit des de la cruïlla amb Meridiana. Només podran accedir hi els veïns./ Mobilització a Begur per evitar que s'urbanitzi una de les seves cales.
  • El Tour de França viu avui una de les jornades clau, amb la darrera de les 3 etapes als Alps./ El nou seleccionador espanyol de futbol, LUIS ENRIQUE, vol evolució, però no pas una revolució a La Roja. Ho ha deixat ben clar en la seva presentació aquest migdia a Madrid./ L'Espanyol de Rubí s'estrena aquesta tarda a Olot./ A l'Europeu de waterpolo, la selecció espanyola masculina és líder de grup després de guanyar França per 7 a 4. / A l'Europeu d'hoquei patins de La Corunya, després de golejar Bèlgica per 22 a 0, Espanya es juga el primer lloc de grup davant d'Italia, a les 8 per Teledeporte
  • Els actors Nicholas Cage i Ed Harris, i el director John Carpenter, seran els convidats més destacats de la propera edició del festival de Sitges, que se celebrarà del 4 al 14 d'octubre./ El Caixaforum vol provocar i remoure conciències alhora amb una vintena d'obres que formen part del fons de la Caixa.
  • Jutge Llarena: rebutja l'extradició de Carles Puigdemont només pel delicte de malversació
  • Crisi JxCat i ERC: es mantenen les diferències i els retrets entre els partits independentistes
  • Dies complicats: repassem els drets dels usuaris davant les vagues al sector aeri de la setmana vinent
  • Esta crític: segueix ingressat el nen de 7 anys que es va ofegar a la piscina municipal d'igualada

El pleno del Parlament que se debía celebrar este miércoles y jueves ha tenido que desconvocarse ante el desacuerdo en el seno de la Mesa de la cámara entre Junts per Catalunya y ERC sobre cómo aplicar la suspensión de los diputados procesados por parte del Tribunal Supremo. JxCat ha acusado al presidente del Parlament, Roger Torrent, de desdecirse del acuerdo que, según su versión, se había alcanzado con ERC para sustituir temporalmente a los diputados suspendidos, salvo a Carles Puigdemont, que debía quedar al margen de esta medida; un acuerdo, no obstante, que tanto ERC como el propio Torrent han desmentido rotundamente tras desconvocarse el pleno.

Dimecres típic de ple estiu: sol radiant, nuvolades de tarda, alguns ruixats al Pirineu i una calor intensa, però no pas exagerada. Demà, mantindrem aquesta dinàmica, fins i tot farà més calor. Entre divendres i dissabte canviarà el temps (més inestable) i canviaran les temperatures, baixaran i la calor tornarà a ser més suportable.

El desacord entre Junts per Catalunya i Esquerra sobre com aplicar la suspensió dels parlamentaris processats per Llarena ha provocat la suspensió del ple que estava previst per avui. El partit de Puigdemont pretén que l'expresident quedi al marge de la s i que la resta de fossin substituïts de forma temporal per un altre diputat. Un extrem que Esquerra no està disposada a admetre.

L'ong Proactiva Open Arms ha anunciat que dirigeix cap a la costa espanyola els seus vaixells on trasllada una dona i dos cadàvers rescatats ahir del mar. El ministre de l'Interior insisteix en la necessitat de treballar en una política europea per gestionar aquest fenomen.

Passa a disposició judicial el jove de 18 anys de nacionalitat francesa acusat d'haver violat a una menor del mateix país la nit de dilluns a dimarts als voltants d'una càmping de Tarragona. El 112 va rebre l'avís del que estava passant i va traslladar l'adolescent a un centra sanitari on li van fer un reconeixement mèdic.

Sopar abans de les nou del vespre un parell d'hores abans d'anar dormir redueix fins d'un vint per cent les possibilitats de patir càncer de mama o pròstata. Ho conclou un informe elaborat per l'Institut de Salut Global de Barcelona que ha seguit els horaris i hàbits de més de 4 mil persones.

Als esports, el TOUR de França viu avui la segona de les tres etapes muntanyenques als Alps, amb quatre ports, un d'ells el de l'arribada a La Rosière. S'espera més moviment dels principals favorits que no pas en la primera, guanyada pel francès Alaphilippe. Valverde  ja és tercer a la general, a poc més de tres minuts del lider Van Avermaet. 

Demà, també serà un dia típic de ple estiu: sol radiant, nuvolades de tarda, alguns ruixats al Pirineu i, fins i tot, farà més calor.

 

PLE DESCONVOCAT. Per les diferències entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana sobre com aplicar la suspensió dels diputats.

PROACTIVA OPEN ARMS. L’ong catalana anuncia que dirigeix els seus vaixells cap a les costes espanyoles.

CÀMPING DE TARRAGONA. Passa a disposició un noi de 18 anys acusat de violar a una menor de 16.

INVESTIGACIÓ PIONERA. Sopar abans de les 9 i un parell d’hores abans d’anar a dormir redueix el risc de patir càncer.

TOUR DE FRANÇA. Avui, segona etapa als Alps, amb quatre ports i final a la Rosière, on hi pot haver canvis.

EL TEMPS. Demà, també serà un dia típic de ple estiu: sol radiant, nuvolades de tarda, alguns ruixats al Pirineu i, fins i tot, farà més calor.

Dimarts d'ambient estiuenc: sol, nuvolades a la tarda però amb poc pluja... i una calor bastant suportable encara. Demà i dijous continuarem amb aquesta dinàmica, tot i que a les tardes hi haurà més ruixats al Pirineu i les temperatures pujaran. Entre dimecres i dijous la calorada revifarà.

La situació política a Catalunya ha marcat la presentació que Pedro Sánchez ha fet al Congrés dels objectius de govern. Ha demanat generositat per recuperar la convivència i ha admès que és una carrera de fons. Els independentistes volen que es deixi de gestos i prengui decisions. PP i Ciutadans acusen Sánchez d'haver-se rendit a l'independentisme.

Haurem d'esperar fins demà per saber si el Parlament fa efectiva la suspensió dels seus càrrecs dels parlamentaris processats per rebel·lió pel Suprem. Roger Torrent diu que es garantirà que mantinguin els seus drets i les majories. Els lletrats proposen que deleguin el seu vot en diputats dels seus grups.

Itàlia no deixarà atracar més als seus ports als vaixells de l'ONG Open Arms.

A més, L'Informatiu ha estat a una de les classes que han començat a rebre alguns infermers i infermeres per ser capaços de localitzar joves que estan en procés de radicalització gihadista. Moltes vegades els familiars preferien explicar-ho abans a aquest col·lectiu que a la policia.

I avui hem vist el primer Dragó de Komodo que s'ha localitzat a Europa criat de forma il.legal. La Guardia Civil l'ha localitzat a Cornellà de Llobregat al costat d'altres espècies de rèptils. El seu responsable, un ciutadà dels Estats Units, ha estat detingut.

L'Organització Nacional de Trasplantaments ha conclòs que el trasplantament de fetge a Eric Abidal es va fer conforme a la llei.

El secretari tècnic del Barça està centrat en reforçar la plantilla.

Als esports de l'Informatiu, també serem amb la selecció femenina de waterpolo i sabrem com viuen les hores prèvies als partits de l'Europeu de Barcelona.

Demà i dijous continuarem amb aquesta dinàmica, tot i que a les tardes hi haurà més ruixats al Pirineu i les temperatures pujaran. Entre dimecres i dijous la calorada revifarà.

EL DEBAT CATALÀ. Pedro Sánchez  demana generositat i l'independentisme que es deixi de gestos i pregui decisions.

NOU AJORNAMENT. La Mesa del Parlament decidirà demà sobre la suspensió dels diputats acordada pel #Suprem, un cop estudiat l'informe dels lletrats.

NOVES EINES. Infermers reben classes per detectar casos de radicalització gihadista,

DRAGÓ DE KOMODO. La Guardia cCvil localitza a Cornellà de Llobregat el primer exemplar criat il·legalment a Europa.

CAS TANCAT. L’ONT deixa clara la legalitat del trasplantament d’un Abidal centrat en reforçar la plantilla del F.C. Barcelona.

EL TEMPS. Demà i dijous continuarem amb aquesta dinàmica, tot i que a les tardes hi haurà més ruixats al Pirineu i les temperatures pujaran. Entre dimecres i dijous la calorada revifarà.