Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

És la decepció barcelonista després de la inesperada eliminació de la Champions davant la Roma a quarts de final. Un equip desconegut va perdre 3 a 0 davant d'uns italians molt superiors que van remuntar el 4 a 1 de l'anada. S'esfuma la possibilitat del triplet i ara l'equip s'haurà de centrar en garantir la lliga i la final de la Copa del Rei del dia 21 contra el Sevilla.

Destaquem també per començar les declaracions del ministre de Justícia, que ha dit al Congrés que el llaç groc l'ofèn i que ha rebut una resposta contundent dels independentistes.

Els Mossos d'Esquadra investiguen la baralla amb matxets que un veí va enregistrar ahir al barri del Raval de Barcelona. Tots dos ja estan detinguts i ara es busca si estan relacionats amb els polèmics narcopisos del barri.

Precipitacions d'entre 50 i 100 litres per metre quadrat a bona part de Catalunya, sobretot al litoral i prelitoral. Molta aigua que ha incrementat el cabal de rieres i rius com el Ter, el Besòs o l'ebre, que ha duplicat el volum d'aigua des de diumenge. A la costa les onades superen els 3 metres i a Barcelona s'han tancat els accessos als espigons.

Al Pirineu neva per sota els 1.000 metres i a les cotes més altes ha arribat a caure fins a un metre de neu nova. La combinació de neu, pluja i vent fa que el risc d'allaus sigui elevat, de 4 sobre 5 a tota la serralada. Són precipitacions que en les pròximes hores continuaran caient.


 

DECEPCIÓ MAJÚSCULA. EL BARÇA S'ACOMIADA DE LA CHAMPIONS DESPRÉS D'UNA INESPERADA DERROTA DAVANT LA ROMA.

PLE AL CONGRÉS. CATALÀ DIU QUE LI OFENEN ELS LLAÇOS GROCS I REP CRÍTIQUES DELS INDEPENDENTISTES.

BARALLA AL RAVAL. ELS MOSSOS JA HAN DETINGUT ELS DOS IMPLICATS I INVESTIGUEN SI ESTAN VINCULATS ALS NARCOPISOS.

TEMPORAL DE PLUJA I MAR. LES PRECIPITACIONS AUGMENTEN EL CABAL DELS RIUS I ES PROHIBEIX L'ACCÉS ALS ESPIGONS.

TEMPORAL DE NEU. PER SOBRE DELS 2.000 METRES HA CAIGUT FINS A UN METRE DE NEU NOVA.

El primer secretario del PSCMiquel Iceta, no está de acuerdo con la calificación de terrorismo que la Fiscalía ha solicitado para los delitos que se atribuyen a los activistas de los llamados Comités de Defensa de la República (CDR) detenidos este martes.

"Hemos visto cortes de carreteras, actuaciones en autopistas, pintadas, algún local vandalizado, pero terrorismo no", ha declarado Iceta en el programa Las mañanas de RNE. "Estaremos a la espera de que se produzca más información, más datos para opinar con más efectividad", ha añadido.

"Sin duda [los CDR] pretenden que la república que se declaró el 27 de octubre sea verdad y se imponga -ha explicado Iceta-, pero hay que matizar que cuando se produce una huelga puede haber actuaciones de los piquetes que se pueden discutir, pero no son terrorismo".

Continúa oberta l'operació de la Guardia Civil contra membres dels autodenominats Comitès de Defensa de la República. A Viladecans s'ha detingut una dona presumpta responsable de la coordinació dels talls de carreteres i sabotatges als peatges. A Esplugues s'ha fet un escorcoll i busquen un home vinculat també als CDRs. L'operació l'ha ordenat l'Audiència Nacional pels delictes de rebel·lió i terrorisme. També els mossos han detingut 6 persones, que ja són en llibertat, pels aldarulls a la Ciutadella el dia que s'havia d'investir Puigdemont.

L'independentisme fa pinya per defensar-los i acusa l'estat de repressiu. Comuns i PSC parlen d'acusacions desproporcionades i PP i ciutadans aplaudeixen l'actuació de la justicia. Unes posicions que veurem reforçades al ple del Parlament, ja que els partits indepedentistes volen portar la qüestió a debat.

Preparen una proposta de resolució de suport a aquests moviments i esperen sumar als comuns...veurem si es trenquen els 3 blocs... De moment la solidaritat amb els actvistes ha tornat al carrer... amb més protestes contra les detencions....Ho analitzarem tot plegat desde la nostra taula de debat amb Josep Martí, Xavi Fina i Rafa López.

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ha afirmat que respecta les decisions dels òrgans judicials d'altres territoris, en una referència a Alemanya, que s'ha de pronunciar sobre el cas Puigdemont. De visita a Tarragona, Barrientos ha defensat la feina del magistrat del Suprem, Pablo Llarena, en relació amb el procés i ha lamentat la situació personal que, diu, viu el jutge.

Dures crítiques de tots els grups de l'oposició al govern de Colau. El ple de l'ajuntament de Barcelona ha tombat dues de les grans propostes d'Ada Colau: la connexió del tramvia per la Diagonal i la multiconsulta. L'oposició en bloc ha desqualificat el plantejament de la multiconsulta ...I, com s'esperava,, tampoc la connexió del Tramvia per la Diagonal ha aconseguit els suports necessaris.

  • Una detinguda a Viladecans i un home que busquen a hores d'ara després d'un escorcoll a Esplugues de Llobregat. És l'abast de l'operació de la Guàrdia Civil contra presumptes membres dels autodenominats Comitès de Defensa de la República vinculats a les mobilitzacions de Setmana Santa. Una operació dirigida per l'Audiència Nacional. Durant tot el matí ho ha estat seguint l'ANNA FORMENT
  • No ha estat l'única operació contra membres d'aquests comitès. Els Mossos també han detingut avui 6 persones per l'assalt al Parlament del 30 de gener passat després de la suspensió del ple d'investidura de Carles Puigdemont. Diverses detencions s'han produït a la comarca del Maresme i a Solsona..... Ens ho explica en RUBÉN URDIALES....
  • Aquestes operacions han obert un ampli debat polític i han estat durament criticades pels partits independentistes. Junts per Catalunya, ERC i la CUP volen que el Parlament faci una resolució de suport i animen a seguir amb les mobilitzacions.....
  • I per part del govern......Soraya Sáenz de Santamaría diu que a Catalunya s'estàn vivint mesos difícils però que el Govern treballa per defensar la democràcia i l'Estat de Dret i que el principal objectiu de l'Executiu, assegura, és tornar a una convivència serena.
  • Al ple de l'ajuntament de Barcelona, Ada Colau no ha aconseguit tirar endavant ni la multiconsulta ni la unió del tramvia per la Diagonal, dos de les grans apostes del govern municipal. Com s'esperava no ha aconseguit prou suports per cap de les dues coses en un ple amb molta càrrega política..
  • Gran operació de la Guàrdia Civil contra el narcotràfic i el blanqueig de capitals que ha acabat amb 14 detinguts
  • El Barça vol certificar aquest vespre a l'Estadi Olímpic de Roma el pas a les semifinals de la Champions....
  • Fa 20 anys 4 joves músics finlandesos van gravar un àlbum que va canviar el món del "HEAVY METAL". Des de llavors els APOCALYTICA han venut milions de discos i han omplert estadis per tot el món. Avui toquen a Barcelona dins del festival Mil·leni per celebrar el vintè aniversari d'aquell disc de debut.

La Guardia Civil ha detenido en Cataluña a una integrante de los Comités de Defensa de la República (CDR) como presunta responsable de la coordinación de los cortes de carreteras y sabotajes en los peajes llevados a cabo por estos activistas en Semana Santa. La operación persigue delitos de terrorismo y rebelión.

Operació de la Guardia Civil contra presumptes membres dels autodenominats Comitès de Defensa de la República. A Viladecans s'ha detingut una dona i a Esplugues s'ha fet un registre i es buscava a un noi. L'operació, ordenada per l'Audiència Nacional, surgeix d'una denúncia de la Fiscalia pels delictes de rebel·lió i terrorisme. L'operació ha provocat una intens debat polític.

No és l'única operació destacada del dia. Els Mossos han detingut sis persones per la seva presumpta relació amb l'assalt al Parc de la Ciutadella el passat 30 de gener, després de la suspensió del ple d'investidura de Carles Puigdemont. En aquest cas se'ls acusa d'atemptat als agents, desobediència i desordres públics.

El ple de l'ajuntament de Barcelona tomba dues de les grans propostes d'Ada Colau: la connexió del tramvia per la Diagonal i la multiconsulta. L'equip de govern no ha aconseguit els suports suficients per tirar endavant aquestes iniciatives.

Operació de la guàrdia civil contra el narcotràfic i el blanqueig de capitals que ha acabat amb 14 detinguts. Els escorcolls s'han produit a Tarragona, Lleida i Barcelona. Entre els detinguts hi podria haver alguns dels implicats en la brutal baralla d'aquest cap de setmana a Cornellà.

I als esports, el Barça vol certificar el seu pas a semifinals de la champions, tres anys després. Els de Valverde visiten l'Estadi Olimpic de Roma deixant clar que no es refien del 4 a 1 de l'anada. Busquets podría jugar infiltrat.

 

OPERACIÓ CONTRA CDR'S. UNA DETINGUDA A VILADECANS I UN ESCORCOLL A ESPLUGUES PER REBEL·LIÓ I TERRORISME.

OPERACIÓ DELS MOSSOS. SIS DETINGUTS PER L'ASSALT AL PARLAMENT DEL 30 DE GENER.

PLE DE BARCELONA. TIRA ENRERA LA CONNEXIÓ DEL TRAMVIA PER LA DIAGONAL I LA MULTICONSULTA.

NARCOTRÀFIC I BLANQUEIG. LA GUÀRDIA CIVIL DETÈ 14 PERSONES A UNA OPERACIÓ A TARRAGONA, LLEIDA I BARCELONA.

NO VAL A BADAR. EL BARÇA VOL TORNAR A LES SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS, SENSE REFIAR-SE DEL 4-1 DE L'ANADA.