Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Milers de persones es tornen a mullar per les pensions i protagonitzen manifestacions a Barcelona i arreu del territori en reivindicació de pensions dignes i que es garanteixi el sistema públic de pensions. La mobilització de Barcelona, amb dues mil persones, ha començat a la Plaça Urquinaona i ha baixat per Via Laietana fins a Correus, de seguida hi anirem en directe.

Un 14 d'abril del 2018 en què ens hem llevat amb la notícia del bombardeig de Síria per part dels Estats Units amb el suport del Regne Unit i França. Un bombardeig sel.lectiu -diuen- per evitar l'ús d'armes químiques per part del règim de Bashar-al-Assad. Els aliats asseguren que hauria fet ús d'aquestes armes prohibides en una cinquentena d'ocasions, l'última en l'atac de fa una setmana on haurien mort una seixentena de sirians...Rússia ja ha dit que hi haurà conseqüències. A Casa Nostra la comunitat siriana està consternada.

Continua el desembassament de pantans de 1.700 metres cúbics d'aigua per segon per evitar el desbordament de l'Ebre al seu pas per Catalunya, que podria produïr-se dimarts. El riu ja s'ha desbordat a Navarra i a Tortosa s'ha endut l'embarcador en una de les crescudes més importants dels últims anys.

Més de 18 mil aspirants a mestre s'examinen avui en una convocatòria d'oposicions molt esperada: feia 7 anys que no n'hi havia. Hi ha dues mil places en joc entre primària i secundària. Per primer cop les proves inclouen unn cas pràctic, tot i molts opositors les consideren obsoletes.

Als esports, un cop fora de la Champions, el Barça torna avui a la lliga. Els blaugrana, sense el lesionat Rakitic, reben a un quart de cinc al València i, una victòria avui, seria el millor antídot per oblidar la patacada de Roma. No serà, però, un partit gens fàcil. El València és tercer a la classificació i duu dos mesos sense perdre.

 

 

 

Aquest cap de setmana fa 60 anys de les primeres colònies a Catalunya, embrió dels actuals esplais. La Fundació Pere Tarrés ho celebra amb una trobada a Vilafranca del Penedès amb més de 4 mil infants, joves i monitors d'esplai amb el lema "L'esplai multiplicat". Avui a l'entrevista de L'Informatiu parlem d'aquest aniversari i del compromís social i educatiu de la Fundació amb el seu director, Josep Oriol Pujol i Humet.

El presidente del Parlamento de Cataluña y dirigente de ERC, Roger Torrent, ha garantizado el "compromiso" de su partido con la república y con la "libertad definitiva", anteponiendo los "intereses de país a los de partido", aunque ello "cueste sacrificios electorales": "Estamos dispuestos a jugárnoslo todo". ERC ha celebrado su tradicional "fiesta de la república", que este año se ha convertido en una jornada reivindicativa en defensa de los derechos civiles y para reclamar la libertad de los dirigentes independentistas en prisión y de los que se encuentran fuera de España.

  • El Parlament de Catalunya es querellarà per prevaració contra el jutge Llarena. Ho ha aprovat la majoria independentista de la Mesa al considerar que el magistrat no ha respectat els drets de Jordi Sànchez al no permetre la seva asistència al ple d'investidura previst per avui. Una decisió que s'ha pres malgrat els dubtes dels lletrats
  • Tant Ciutadans com el PSC, els altres grups representats a la Mesa, han votat en contra. El pp denuncia una possible malversació de fons públics. També Ciutadans, que avisa que vigilaran els recursos que s'hi destinin. En canvi els comuns donen suport a la querella, tot i que no l'han pogut votar.
  • El TSC considera que la presentació de la querella porta al nivell de confrontació màxima la relació entre Espanya i Catalunya.
  • La fiscalia alemanya s'ha compromès a intentar convèncer els jutges que han de decidir sobre l'entrega a Espanya de Carles Puigdemont que reconsiderin la seva decisió de descartar el delicte de rebel·lió. El compromís arriba després de la reunió que ahir van mantenir a l'Haia, Holanda, amb fiscals espanyols.
  • Avui ha començat el període de preinscripció escolar a primària i secundària. Les famílies tenen temps fins el 24 d'abril. Hores d'ara, Ensenyament preveu que el curs vinent hi haurà 5 grups menys de p-3, pel descens de naixements. En canvi augmenten els grups d'ESO i es creen més instituts escola.
  • El pantà de Riba-Roja està desembassant aigua de l'Ebre per intentar reduir el cabal del riu, que al seu pas per Navarra i l'Aragó està provocant inundacions./ I a muntanya el risc d'allaus continua sent marcat a bona part del pirineu occidental, a l'oriental i al prepirineu
  • El Barça vol passar pàgina de la seva eliminació a la Champions, amb un bon partit demà davant del València, un rival sempre complicat./ Avui a Montilivi, l'equip de Machín rep la visita d'un Betis perillós
  • Amb 74 anys fets, ROGER WATERS continua al peu del canó.

La majoria independentista de la Mesa acorda que el Parlament es querelli per prevaricació contra el jutge Llarena per no haver permès que Jordi Sànchez participés al ple d'investidura. Els lletrats de la cambra han advertit que la querella s'hauria de presentar en nom dels grups o individualment. Ciutadans i PP creuen que hi podria haver malversació de fons públics.

El govern emplaça la mesa de parlament a escoltar les recomanacions dels lletrats de la cambra. El portaveu, Méndez de Vigo, els adverteix que no podran dir que no en sabien les conseqüències de presentar la querella. I demana expressament al president Roger Torrent que presenti un candidat a la investidura que sigui viable. Assegura que els que s'han proposat fins ara no complien els requisits del Constitucional ni comptaven amb majoria.

És el pantà de Riba-Roja desembassant aigua de l'Ebre per intentar reduir el cabal del riu al seu pas per Navarra i l'Aragó on estan patint importants inundacions per la crescuda d'aquesta setmana. Tot i això es manté l'alerta ja que a Tortosa el riu supera els 1.700 metres cúbics per segon i té una altura de 5 metres.

Comença la preinscripció escolar a primària i secundària. Hi ha 5 grups menys de P3 i 75 de nous a l'ESO. La novetat d'aquest curs és la creació de 3 instituts escola, centres que busquen disminuir l'absentisme escolar a la secundària. En total s'oferten més de 78.000 places a primària i més de 85.000 a secundària.

Bayern-Reial Madrid i Liverpool-Roma-seran les semifinals de la Champions. Els blancs jugaran la tornada al Bernabeu. Mentre, el Barça mira de païr la seva eliminació centrant l'atenció amb la visita del València demà a la lliga, sense Rakitic. La jornada l'obirà aquesta nit el Girona, que rep al Betis, un dels rivals directes en la lluita per Europa.

ACORD DE LA MESA. EL PARLAMENT ES QUERELLA CONTRA EL JUTGE PABLO LLARENA PER PREVARICACIÓ.

QUERELLA A LLARENA. EL GOVERN RECORDA ELS DUBTES DELS LLETRATS I ADVERTEIX ALS PROMOTORS DE LA DENÚNCIA.

PENDENTS DE L'EBRE. ELS PANTANS DESEMBASSEN PER CONTROLAR LA CRESCUDA ABANS D'ARRIBAR A CATALUNYA.

COMENÇA LA PREINSCRIPCIÓ. FINS EL DIA 24 D'ABRIL ES PODEN PRESENTAR LES SOL·LICITUDS A L'ESCOLA DESITJADA.

CENTRATS EN LA LLIGA. EL BARÇA REP DEMÀ AL VALÈNCIA SENSE RAKITIC. EL GIRONA OBRE LA JORNADA DAVANT DEL BETIS.

El portavoz adjunto de Junts per Catalunya en el Parlamento catalán, Eduard Pujol, ha acusado al juez Pablo Llarena en Las mañanas de RNE de haber impedido la investidura en Cataluña. "Nosotros queremos gobierno y por esto el 30 de enero presentamos una investidura y vamos por la cuarta, y si no ha habido investidura es porque al juez Llarena se ve que las resoluciones o las cautelares que pide la ONU no le parecen suficientes", ha argumentado.

El portavoz de Ciudadanos en el Parlamento catalán, Carlos Carrizosa, ha calificado en Las mañanas de RNE de "muy graves" las acciones legales que quiere emprender el presidente de la cámara regional, Roger Torrent, contra el juez Pablo Llarena después de que el magistrado del Tribunal Supremo haya vuelto a denegar a Jordi Sànchez su asistencia al pleno de investidura convocado para este viernes.

"Es muy grave porque era el presidente de un órgano legislativo diciéndole a otro poder del Estado, al poder judicial, que es lo que tiene que hacer, y lo que ya rebasa todas las líneas rojas es que ese presidente que le decía a un juez lo que tenía que hacer, cuando el juez no ha hecho lo que el presidente quería le amenaza con una querella", ha subrayado el portavoz de la formación naranja.

El jutge Llarena torna a denegar a Jordi Sánchez assistir al Ple d'Investidura i tampoc no accepta una investidura telemàtica. El magistrat del Suprem considera que existeix risc de reiteració delictiva i creu que si Sánchez fos investit podria orientar el seu mandat a trencar l'ordre constitucional. Roger Torrent, que ha tornat a jornar a ajornar el ple sense data, proposarà al Parlament que es querelli contra Llarena per prevaració.

La negativa de Llarena obliga als partits independetistes a plantejar buscar un nou pla, el D, i es debaten buscar un candidat sense càrregues judicials o insistir amb Puigdemont amb el risc d'acabar en eleccions. Quin camí triaran? Com queda l'escenari polític? Ho analitzarem desde la nostra taula de debat amb ferran Espada, astrid Barrio i Juan Arza.

El minsitre de Justicia ha assegurat que cal acatar i respectar la decisió del jutge del Suprem. Catalá ha recordat que es tracta de la segona vegada que Llarena considera que "hi ha risc de reiteració delictiva" i no permet la sortida de Sànchez de la presó.

I una altra decisió judicial que també té impacte polític...El jutge de l'Audiencia Nacional ha deixat en llibertat amb mesures cautel·lars a Tamara Carrasco, la jove de Viladecans detinguda dimarts acusada de coordinador dels autodenominats comités de defensa de la república. El jutge li ha retirat els delictes de rebel·lió i terrorisme que se li va imputar en un principi, i només manté el de desordres públics.

Els agents han escorcollat de nou, la seu del Diplocat durant 5 hores. Buscaven dades sobre una presumpta malversació de fons públics vinculada al referèndum il.legal . En concret, documentació sobre el suposat pagament de 120 mil euros als observadors internacionals. El Diplocat va ser suprimit per l'article 155, fa 6 mesos que pràcticament no té activitat i demà està previst el tancament definitiu.

I acabem A Madrid, on la Presidenta Cristina Cifuentes està a la corda fluixa...Ciutadans ha tornat a demanar avui la seva dimissió. I per primera vegada ho ha fet en seu Parlamentaria. Els de Rivera ha posat un ultimàtum al PP: si no reemplacen a Cifuentes donaran suport a la moció de censura que volen presentar els socialistes.