Enlaces accesibilidad

Com fer un jardí vertical de plantes suculentes fàcilment

Per

Va de Verd - Art viu

Cada vegada més aficionats a la botànica s’atreveixen a crear els seus propis jardins verticals. La tècnica en jardineria i paisatgisme, Valerie Diamant, ensenya a ‘Va de Verd’ com donar vida a objectes inanimats que es tenen per casa i afegir verd a les parets de manera fàcil.

Pas 1: Preparar els materials

Per crear el teu quadre de suculentes necessitaràs:

  • Un marc de fotos del color i mida que vulguis.
  • Una malla metàl·lica o de plàstic.
  • Una carmanyola, caixa de fusta o la part posterior d’una ampolla de plàstic de sis litres.
  • Suculentes de diferents colors i mides.
  • Un bon substrat.
  • Argila expandida.
  • Una pistola de silicona.

És opcional:

  • Un ganxo.
  • Pintura.
  • Petxines o pedres petites.

Pas 2: Enganxar la malla al quadre

Agafa el marc de fotos que hagis escollit i enganxa la malla a la part posterior amb l’ajuda d’una pistola de silicona. Si vols pots posar un ganxo al darrere per penjar-lo millor a la paret. És molt important deixar un espai lliure pel drenatge perquè l’aigua no podreixi les arrels de la planta.

Enganxar la malla al quadre

La tècnica de jardineria, Valerie Diamant, enganxant la malla al quadre.

Pas 3: Prepara el substrat

Abans de col·locar el terra que necessitaran les suculentes, fes un forat a la malla perquè l’argila expandida hi pugui cabre. Seguidament, ja pots agafar el substrat que tinguis a mà, preferiblement que tingui bona aeració i nutrients, i el pots posar dins el quadre.

Prepara el substrat

Imatge de la Valerie preparant el substrat.

Pas 4: Escull les suculentes al teu gust

Ara és el moment de donar vida al marc. Agafa les més boniques que tinguis per casa o compra les que et vinguin de gust per col·locar-les al teu jardí vertical. Com més acolorides i diferents millor!

Escull les suculentes al teu gust

Imatge de les suculentes escollides.

Pas 5: Arreglar la planta i introduir-la

Un cop ja has escollit les plantes, retira les fulles de la part de baix. D’aquesta manera formes un tall que es pot introduir fàcil al marc prèviament muntat. Amb l’ajuda d’una cullera fes uns forats petits a la terra per plantar-hi les suculentes. Posteriorment, rega una mica el subsol perquè s’hi adhereixi millor. Recorda que aquesta espècie vol poca aigua!

Arreglar la planta i introduir-la

Introducció de la planta al quadre.

Pas 6: Últims retocs

Ja per acabar, si vols un jardí vertical ben original i diferent, pots pintar la fusta del marc d’algun color que t’agradi o enganxar-hi algun ornament al voltant com, per exemple, pedres i petxines petites. 

Últims retocs

Un quadre amb suculentes vertical.

Altres propostes

Però si el teu no són els jardins verticals i vols aprofitar materials que tens inutilitzats a casa, tens altres opcions com fer un test de plantes suculentes amb un telèfon, una ampolla de plàstic, una tetera o una llauna d’aliments. Una virtut d’aquesta espècie és la seva resistència als canvis de temperatura i que necessiten poca aigua en general.

Altres propostes

Un telèfon creat amb 'art viva'.

I amb aquests senzills passos ja estàs llest per gaudir d’un jardí vertical únic i fresc a casa!