Enlaces accesibilidad

Tens rancúnia a algú o set de venjança? Dedica-li una d'aquestes cançons

  • El programa de Ràdio 4 'La història secreta' aplega una llista de 14 cançons escrites amb rancúnia i venjança
  • Des de CeeLo Green, passant per Albert Pla i Paquita La del Barrio, fins a Gayle, Camela o Nancy Sinatra

Per
Tens rancúnia a algú o set de venjança? Dedica-li una d'aquestes cançons
L'artista Albert Pla a Efecte Collins.

Són molts els autors que han canalitzat l'odi i la ira a través de la música. El programa de Ràdio 4 'La història secreta' fa un recull de cançons amb lletres rancunioses i venjatives. Si tens algun enemic o enemiga, ja li pots dedicar qualsevol dels temes que trobaràs a continuació.

1. CeeLo Green - Fuck you

És una cançó on CeeLo Green revela la seva gelosia. Es dirigeix a un home què ha vist juntament amb la dona que estima, i desitja el millor als dos amb un “que et bombin”. 

2. Grand Commander - I hope you die in a fire

Grand Commander confessa que ha après a perdonar i se’n penedeix del que va fer, tot dient-li al receptor de la cançó que espera que es mori en un incendi, en un infern de dolor. 

3. Albert Pla – Sufre como yo

Albert Pla desitja que el destinatari pateixi el mateix que ell, que se senti inútil i li desitja la mort allà on sigui, tot assegurant que aprendrà a resar perquè es faci realitat.

4. Anti-Nowhere League – I Hate People

La banda Anti-Nowhere League expressa mitjançant el vocalista el seu odi per la gent, per la raça humana, pel seu enemic i per la situació desastrosa en la qual està immers, i també que la gent l’odia a ell. 

5. Paquita la del Barrio – Rata de dos patas

Autèntic vòmit d’odi de Paquita la del Barrio cap a algú que li ha fet molt de mal -parla d’un engany-. Compara el destinatari de la cançó amb tot un seguit d’animals amb connotacions molt negatives i fent ús d’adjectius qualificatius pejoratius. 

Paquita la del Barrio és la gran dama del desengany amorós.

La cantant mexicana Paquita la del Barrio.

6. Gayle - abcdefu

La cantant Gayle envia a fer punyetes als familiars i amics del seu enemic -excepte el seu gos- i tots els elements que el rodegen que assegura no tornarà a veure.

7. The Soft Boys – I wanna destroy you

Amb 'I wanna destroy you', el grup 'The Soft boys' amenaça al destinatari de la cançó dient-li que el vol destruir i que ho farà.

8. Ilegales - Destruye 

El grup Ilegales parla sobre la rebel·lió i el desig d'alliberar-se de les normes i la societat, mostrant un odi profund. El protagonista se sent oprimit i creu que la millor sortida és destruir allò que li impedeix ser ell. 

9. Amyl and the Sniffers – Some Mutts (Can’t Be Muzzled)

Amyl and the Sniffers comparteix les seves emocions, molt crues, en veure la seva exparella en una nova relació sentimental.

10. The Living Tombstone – Die in a fire

El grup The Living Tombstone expressa el sentiment d’odi i el desig que el seu enemic desaparegui. També amenaça amb què si es tornen a veure li farà mal i anhela que mori en un incendi, que li clavin un ganivet, que el disparin, que el destrossin i que passi a millor vida. 

11. Camela – No te acerques a mi

El grup musical Camela detesta la burla de l'ex i li diu que el mal que està fent el rebrà algun dia. Parla de la seva exparella en una nova relació que creu que en un futur el deixarà i llavors l’autor gaudirà veient-lo patir

12. GG Allin – You Hate Me and I Hate You

GG Allin expressa l’odi mutu amb l'enemic i amb aquesta cançó l’envia en orris. També li desitja la mort a ell i al seu entorn.  

13. Nancy Sinatra – These Boots Are Made For Walking

Nancy Sinatra se sent enganyada i la referència a les botes significa que trepitjarà a la parella infidel. Missatge d’odi però també per refermar-se davant d’un desengany amorós

14. Sex pistols – Satellite 

Els 'Sex pistols' es dediquen a menysprear a l’enemic amb una descripció humiliant. El grup vomita odi i recel en aquest tema.