Enlaces accesibilidad

El pintor Perico Pastor i com un infart li va canviar la vida: "No hauria d'estar aquí"

  • El pintor Perico Pastor agraeix a la sanitat pública perquè considera que els metges li van salvar la vida
  • L'artista parla de l'infart que li va canviar la vida a 'Noms Propis'

Por

Noms Propis - Perico Pastor, pintor

El pintor i il·lustrador Perico Pastor no s'esperava com li canviaria tant la vida d'un dia per l'altre. Va ser durant l'any de la pandèmia quan va patir un infart que el va deixar 5 setmanes en coma. "Estàs aquí de miracle", diu la presentadora de 'Noms Propis', Anna Cler. I és que l'artista visita el programa de La 2 per parlar de la seva passió i d'un moment molt agredolç de la seva vida.

Entre la vida i la mort

"Era el novembre del 2020 quan em vaig desplomar en sortir de remar al Port de Barcelona", explica durant l'entrevista. Va patir un infart, dels que els metges anomenen “fabrica vídues”. Gràcies al fet que es trobava a prop de l'Hospital del Mar, en uns 20 minuts estava allà amb diversos cardiòlegs que li van salvar la vida. Es va quedar, això sí, 5 setmanes en coma, entre la vida i la mort a l'UCI de l'hospital de Sant Pau. A partir d’aquest moment li va canviar la perspectiva de la vida.

Jo no hauria d'estar aquí

"El miracle té nom i cognom i es diu: sanitat pública", afirma. El pintor, que és aficionat al rem, assegura que si això li arriba a passar en un altre lloc o, fins i tot, 15 minuts més tard: "No ho explico". A conseqüència de l'infart va estar 3 setmanes amb circulació externa i va tenir una necrosis que va fer que li tallessin un tros de budell. "No hauria d'estar aquí", diu.

Instantània a l'estudi de Perico Pastor

Perico Pastor, protagonista a 'Noms Propis' RTVE CATALUNYA

Una nova vida

La rehabilitació per l'inici d'una nova vida va ser intensa, ja que "passar-se dos mesos estirat va fer que quan m'aixeques no tingués ni un múscul", explica. Quan ja es va veure recuperat, va tenir una iniciativa molt original. Aquesta consistia a enviar una il·lustració als hospitals per animar-los durant la mala època que s'estava passant. "Em van començar a fer encàrrecs", explica el pintor, que recaptava els diners per donar-los als hospitals. La idea va tenir força èxit.

Perico Pastor amb una de les seves obres

Perico Pastor va passar per una experiència que li va fer canviar la perspectiva de la vida RTVE CATALUNYA

Nascut a la Seu d'Urgell l'any 1953, Perico Pastor ha viscut bona part de la seva vida entre Nova York i Barcelona. Als EUA va tenir força èxit i les seves il·lustracions s'han publicat a revistes com 'Harper', 'Vogue' o 'The New York Times'.