Enlaces accesibilidad

Judit Florensa, periodista: "Aquest Dakar ha estat dur, hi ha hagut accidents molt greus"

  • Un total de 74 persones han perdut la vida en les 46 edicions del Dakar
  • La periodista esportiva, Judit Florensa, visita 'Noms Propis' per parlar de la seva passió i professió

Per

Noms Propis - Judit Florensa, periodista

La periodista esportiva, Judit Florensa, recorda aquest Dakar com un dels més durs de la història. La competició anual de rally raid que es va disputar aquest mes de gener del 2024, va ser una de les més dures pels accidents que hi va haver. I és que un total de 74 persones han perdut la vida en les 46 edicions celebrades des de 1979.

La competició més dura

La comunicadora, especialitzada en el món del motor, assegura que li va costar pair el que estava passant durant la competició perquè "encara que passin desgracies veus que la cursa continua".

De fet, una de les pitjors notícies va arribar amb la mort del pilot català Carles Falcón als seus 45 anys. Va caure en la segona etapa del ral·li, de 463 quilòmetres d'especial, entre Al-Henakiyah i Al-Duwadimi. El pilot va patir uns danys neurològics irreversibles provocats per una aturada cardiorespiratòria en el moment de l'accident. "En moments així, no tens cos per parlar del tema esportiu", confessa la periodista.

La muerte de Carles Falcón sacude el Dakar

Durant la cursa de 24 h tot va molt de pressa, segons Florensa: "Acabes de perdre un company i veus que tot segueix”. Carles Falcón va morir i al cap de dos dies, ja se celebrava la victòria de Carlos Sainz i Cristina Gutiérrez. “Tot passa massa ràpid i costa”, afegeix la comunicadora.

Cal recordar que enguany Cristina Gutiérrez ha estat la primera espanyola a guanyar un Dakar i el pilot de 61 anys, Carlos Sainz, ha guanyat el seu quart, aconseguint també la primera victòria d'un vehicle híbrid.

El món del motor

El món del motor és dur. I això ho sap perfectament Judit Florensa. Coneguda a RTVE per les seves col·laboracions al canal Teledeportes, la seva afició per les motos ve de lluny. Amb 5 anys ja va començar a competir, però es va adonar que era un món "molt dificil".

“Era una afició, no vaig sentir la pressió d'haver-me de dedicar professionalment", confessa. Gràcies a optar per estudiar Periodisme, va fer les seves pràctiques a la revista 'Solomoto' i tot seguit, va començar a intervenir en programes de TVE.

La periodista esportiva Judit Florensa a 'Noms Propis'

La periodista esportiva Judit Florensa a 'Noms Propis'

Creu que per dedicar-se al motor has de tenir dues coses, a part de talent, i són: diners i sort. "Marc Márquez sense un suport econòmic des de petit, no s'hauria pogut dedicar perquè era una família modesta", opina la periodista. I és que considera que "aquest nen tenia estrella des de molt petit, però és només un cas excepcional".