Enlaces accesibilidad

Juan Antonio Bayona, nominat als Oscars per partida doble amb 'La sociedad de la nieve'

  • Bayona ha estat nominat a les categories Pel·lícula Internacional i Millor maquillatge i perruqueria
  • L'especialista en cinema Conxita Casanovas entrevista el director de cinema al programa 'Va de cine' de Ràdio 4

Per
El director de cinema espanyol, Juan Antonio Bayona
Bayona a l'estrena del film 'La sociedad de la nieve'.

'La sociedad de la nieve' de Juan Antonio Bayona triomfa als Oscar amb dues nominacions. Ho fa en les categories Pel·lícula Internacional i Millor maquillatge i perruqueria. El director de cinema, que ja està acostumat als reconeixements nacionals i internacionals, ha guanyat també el premi RNE Sant Jordi de Cinematografia 2024.

'La sociedad de la nieve' nominada als Oscar en dues categories

'La sociedad de la nieve' nominada als Oscar

Al programa 'Va de Cine' de Ràdio 4, afirma que “a vegades costa més rebre el premi a casa que fora”. A l'entrevista de Conxita Casanovas, Bayona es mostra agraït per haver guanyat el Sant Jordi de cine 2024 a la millor pel·lícula espanyola per ‘La sociedad de la nieve’: “Em fa molt feliç perquè significa que molta gent té ganes de veure-la al cinema”.

No és el primer cop que el J.A. Bayona guanya el premi Sant Jordi, i per això, diu que el valora molt. Confessa que a vegades no sap on és, si a casa seva o a Amèrica. Va néixer a Barcelona i està feliç per aquest premi, però diu que a Espanya el veuen massa amunt, i a vegades no li donen premis. I que a Hollywood costa fer-se escoltar i "s’ha d’aixecar la veu".

La gran acollida de 'La sociedad de la nieve'

Juan Antonio Bayona està satisfet amb la gran acollida que ha tingut ‘La sociedad de la nieve’. Els darrers dies l'ha presentat a diferents cines de Catalunya i ha gaudit en veure que a la gent li agrada molt: “És un plaer quan veus les reaccions del públic. La meitat de la sala ja l’havia vist i tornaven al cinema per veure-la”.

Quan no esperes els premis, arriben, i quan els esperes, no arriben

La directora de ‘Va de cine’, Conxita Casanovas, ha preguntat Bayona si val la pena crear-se expectatives amb els premis. Després de les nominacions dels Oscar, ell també espera els premis Goya i d'altres. El cineasta està tranquil, perquè té la sensació que els premis són imprevisibles. "Quan no els esperes, arriben, i quan els esperes, no arriben. Crec que el més important és que la pel·lícula està a la ment del públic", conclou. Els Premis Sant Jordi de Cinematografia 2024 es lliuraran l'endemà de Sant Jordi, el 24 d'abril.