Enlaces accesibilidad
Gastronomia pirenaica

Fricandó de vedella amb moixernons fet a la Vall de Camprodon

Recepta de fricandó amb moixernons fet a Camprodon a 'La Recepta Perduda' amb Sílvia Abril
Lorena Montón

La cuina catalana està plena de plats de tota mena que s’han convertit en receptes tradicionals sense les quals no entenem la nostra gastronomia. A la Vall de Camprodon en trobem diversos exemples com és el cas del fricandó de vedella amb moixernons, un plat de cassola que neix com a cuina de subsistència, però que ja s’ha quedat als nostres menús per sempre més. A ‘La Recepta Perduda’ Sílvia Abril es desplaça fins a les seves muntanyes per aprendre a cuinar-lo.

La carn a Camprodon

És cert que a la cuina catalana costa trobar plats de bèstia grossa. Tal com explica el gastrònom Pep Palau, “els catalans mengem bèsties més menudes i la tradició de menjar vaca, vedella i bou ens arriba de França”. Concretament, va ser en entrar el segle XX quan es va començar a trobar una àmplia presència de plats a Catalunya amb aquests tipus d’animals.

Una altra de les carns que es consumeixen molt a la zona és la de poltre. En Joan Moret, ramader, explica que han fet estudis a l'FECAPI, la Federació del Cavall Pirinenc Català, i han trobat que el consum d’aquest animal comporta una gran aportació d’omega-3 i ferro.

Preparació pel fricandó amb moixernons a 'La Recepta Perduda' amb Sílvia Abril.
Preparació pel fricandó

Preparació pel fricandó RTVE Catalunya

INGREDIENTS

  • Llata de vedella
  • Moixernons
  • Pastanagues
  • Cebes
  • Tomàquets

PER LA PICADA

  • Ametlles torrades
  • All
  • Carquinyolis

PAS A PAS

  1. Enfarinar i enrossir la carn
  2. Sofregeix la ceba, la pastanaga i el tomàquet
  3. Afegeix un farcell d’herbes aromàtiques i una copa de vi blanc
  4. Cobreix amb brou i que cogui a foc Baix
  5. Incorpora els bolets, i afegeix la picada