Enlaces accesibilidad
Educació

El curs escolar tornarà a avançar-se i començarà el 6 de setembre per a infantil, primària i ESO

Per
Josep González - Cambray a la seu del Departament d'Educació
Josep González - Cambray a la seu del Departament d'Educació

El curs escolar començarà el 6 de setembre en les etapes d’infantil, primària i ESO i el dia 12 per a la Formació Professional, segons ha explicat el conseller Josep Gonzàlez-Cambray a la seu del Departament d'Educació. El curs passat el curs va començar el dilluns dia 5 per a infantil i primària i el dia 7 per a l’ESO, però enguany s’ha unificat tot en una mateixa data.

Educació fixa el 6 de setembre com la data d'inici del nou curs escolar

Pel que fa a les tardes de setembre, Educació ja va deixar clar que serien lectives, a diferència del curs passat. La resta d’ensenyaments començaran el 18 de setembre. González-Cambray ha dit que és difícil trobar un equilibri entre famílies, docents i sindicats, i que per això, s'ha triat el ''camí del mig''.

USTEC ocupa Ensenyament

Abans de la compareixença del conseller, una trentena de representants del sindicat USTEC han irromput al Departament d’Educació per queixar-se de que Josep Gonzàlez-Cambray hagi anunciat la data de l’inici de curs abans de negociar-ho a la mesa sectorial amb els representants dels treballadors. El sindicat ha denunciat una “nova imposició” i s'ha reunit a dins de la conselleria per decidir accions de resposta. Després del tancament, que s'ha dut a terme fins gairebé les 14h, han decidit estudiar mobilitzacions de cara a l'inici del nou curs escolar.

CCOO, també en contra

El sindicat CCOO també és crític amb l'anunci de la data d’inici de curs i a través d'un comunicat, afirma que Educació "imposa novament de manera unilateral" el calendari escolar. Segons l'organització sindical, el conseller Josep Gonzàlez-Cambray "menteix quan parla de diàleg obert i participació de tots els agents". El sindicat denuncia que la data d'inici de curs s'ha anunciat i comunicat als treballadors dels centres sense un dictamen previ del Consell Escolar de Catalunya, que és preceptiu, i sense que s'hagi celebrat mesa sectorial del Departament d'Educació. De fet, diuen, la mesa està agendada per demà.