Enlaces accesibilidad
Baixes emissions

Llum verda a la ZBE: Quins cotxes poden entrar a Barcelona?

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat l'actualització de l'ordenança municipal que regula la Zona de Baixes Emissions

Per
Barcelona aprova la modificació de l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions
Barcelona aprova la modificació de l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions

Barcelona ha donat llum verda a l'actualització de l'ordenança municipal que regula la polèmica Zona de Baixes Emissions. Després de mesos de lluita i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lés la normativa el març de l'any passat, el ple de l'Ajuntament ha aconseguit aprovar definitivament el text i les ampliacions de les excepcions.

La norma, que té com a principal objectiu millorar la qualitat de l’aire, prohibeix la circulació dels vehicles sense etiqueta mediambiental en el nucli urbà de la ciutat de Barcelona. La capital catalana és una de les tres ciutats que ha implantat aquest sistema restrictiu, juntament amb Madrid i Sevilla.

Quins cotxes poden entrar en la ZBE?

Els vehicles amb etiqueta ambiental 0, ECO, C o B poden circular sense restriccions a la ZBE de Barcelona. Els vehicles que contaminin més del que està permés no poden entrar, en principi. Però l'Ajuntament dona autoritzacions diàries i excepcions autoritzades, que amb l'aprovació de l'ordenança s'han ampliat.

  • Cada vehicle té accés esporàdic a la ZBE amb un màxim de 24 dies de circulació autoritzada per any. Abans eren només 10.
  • S'inclouen autoritzacions per als vehicles històrics i clàssics i també els vehicles estrangers.
  • També poden entrar els repartidors autònoms a menys de cinc anys de jubilar-se.
  • Les persones amb rendes baixes no caldrà que canviïn de vehicle.
  • Els vehicles d’autoescola, porta contenidors, Gabia, Dumper, blindats o vehicles cisterna també tenen l'accés permés.
  • Les persones amb malalties cròniques, en tractament mèdic o que pateixen alguna discapacitat estan autoritzades.