Enlaces accesibilidad
Activitats

Així serà el Barcelona Festival de Nadal: 'La Torre de Nadal', el plat fort

Per
El Barcelona Festival de Nadal se celebra del 17 al 30 de desembre
El Barcelona Festival de Nadal se celebra del 17 al 30 de desembre

Un any més, el Barcelona Festival de Nadal omplirà la plaça de Catalunya de diverses propostes culturals per gaudir amb la família i amics durant aquestes dates especials. La cita nadalenca per excel·lència de la ciutat arrencarà el 17 de desembre i es donarà per acabada el 30 del mateix mes. Aquesta edició, la joia de la corona serà "La Torre de Nadal", un espectacle de gran format d'òpera i circ.

Segons ha explicat el comissari del Barcelona Festival de Nadal, Oriol Martí, als matins es faran activitats familiars i a les tardes i vespres sessions musicals, arts de carrer i concerts. Barcelona també ofereix per aquestes dates tan esperades les tradicionals fires nadalenques i espectacles de llums que tenyeixen de colors els carrers de la ciutat, juntament amb els pessebres.

"La Torre de Nadal", el plat fort

Aquesta vegada, el Nadal a Barcelona vindrà acompanyat d'una producció d'òpera i circ dirigida per Lluís Danès, "Torre de Nadal". Es tracta d'una coproducció de l’Ajuntament i el Gran Teatre del Liceu que es farà cada vespre a la plaça Catalunya de 20 h a 21 h, excepte el dia 24 de desembre. L’espectacle s’estrenarà el mes de maig del 2024 al Teatre del Liceu, amb la veu i els textos d’Alguer Miquel, vocalista de Txarango.

Música, dansa i circ: els ingredients d'aquest Nadal a Barcelona | Agnès Batlle

A banda, la plaça Universitat serà l'escenari de 'Solstici', una instal·lació que oferirà diàriament programació d'arts digitals amb un 'bosc de pantalles'. A més, fins al 4 de gener es podrà gaudir de la versió nadalenca de Sons de Ciutat, una proposta musical que s'estén als deu districtes de Barcelona.

Torna Cap d'Any a Barcelona

En paral·lel a la programació cultural, la ciutat recupera enguany en la seva plenitud el Cap d'Any a l'avinguda Reina Maria Cristina amb espectacle inclòs. I és que feia dos anys que no se celebrava per les restriccions de la pandèmia. La capital catalana també recuperarà la Cavalcada de Reis.

D'altra banda, també es pot visitar el Campament Reial i les fires nadalenques de Reis i de Santa Llúcia i la de la Sagrada Família.