Enlaces accesibilidad
Música

Alaska recorda els seus inicis amb 'Fangoria': "Faig el que m'agrada des que tinc catorze anys"

  • El grup musical 'Fangoria' acaba de publicar el tercer EP de la seva trilogia 'Ex Profeso'
  • La cantant i presentadora Alaska ha recordat els seus inicis musicals i televisius amb 'La bola de cristal' amb Tània Sarrias
  • Recupera tot el contingut cultural de 'Punts de vista' a RTVE Play Catalunya.

Per

Punts de vista - Entrevista a Alaska

Es pot ser modern després de 33 anys de carrera? 'Fangoria', el grup format per Alaska i Nacho Canut, ha demostrat que és possible gràcies a les seves cançons. Amb tant de temps de carrera, segueixen al capdavant de molts dels festivals més importants d'Espanya tocant per un públic que va des de l'adolescència fins als més grans.

La cantant i presentadora Alaska ha reconegut a 'Punts de vista', programa disponible a RTVE Play Catalunya, que gaudeix de la seva professió de la mateixa manera que ho feia als seus inicis: "No fem res diferent de quan teníem catorze anys, més professionalitzat. A vegades estàs punxant a una discoteca i te'n vas a dormir a les vuit del matí i, altres, et lleves a les sis del matí i tens el teu grup, televisió i totes les coses que t'agraden".

Quan Tània Sarrias li ha preguntat per l'èxit, ella ho ha deixat clar: "Faig el que m'agrada des que tinc catorze anys. (...) En aquell moment l'èxit era que teníem un disc i llogàvem l'Apolo per poder fer un concert".

En els festivals no acostuma a haver-hi gent de la nostra edat tocant sobre l'escenari.

La banda acaba de publicar el tercer EP de la seva trilogia, integrada per 'Existencialismo Pop', 'Edificaciones Paganas i, aquest últim, 'Ex Profeso'. Agrupant diferents estils com el house, glam, techno, pop disco i Rock’n’ roll. Segons l'artista, és molt difícil escollir únicament un estil de música: "Sobretot si penses que som un grup de pop i, a més, un grup de pop electrònic. Ens hi cap tot. Tot el que ens agradi, òbviament".

Una de les característiques del grup és la quantitat de convidats que els acompanyen als seus concerts com, per exemple, les Nancys Rubias. "Preferim anar acompanyats i, quan anem a un concert, també ens agrada que hi hagi més gent. Per això som molt 'festivalers'. Sempre acabem coneixent a algú que no coneixíem", ha afirmat la cantant a 'Punts de vista'.

Una vida dedicada a la música... i a la televisió!

Alaska, a més del seu èxit musical, s'ha convertit en un referent televisiu per programes com 'La bola de cristal' o 'Cine de barrio', dos formats emblemàtics de RTVE. "Soc d'una generació que va néixer amb televisió. Quan vaig començar i feia 'la bola' a gran part de l'equip no li agradava treballar en televisió. La feien perquè no podien fer cinema", ha assegurat a Tània Sarrias.

Aquest any serà l'encarregada de presentar el 'Benidorm Fest' i ha avançat algunes de les novetats d'aquesta edició especial: "Serà una gala musical, dinàmica, sense entrevistes i amb peces molt curtes. Crec que serà una bona forma de tancar el que ha suposat aquest any".

Alaska és una artista total: compon, escriu, canta, actua, presenta... Veient la seva agenda, qualsevol altra persona podria dir que no és possible arribar a tot: "Al mes d'agost vam tenir molts concerts i no vaig poder passar per casa. Estava relaxadíssima perquè només tenia un treball. Quan va arribar a setembre vaig estar en estat de pànic perquè em vaig veure preparant el guió de 'Cine de Barrio' i escrivint per la ràdio, pensava que no podia. Doncs, bé. Estem a novembre i he pogut. A més, m'agrada el que faig i és molt difícil dir que no".