Enlaces accesibilidad
Música

Camela s'inspira en Star Wars al seu nou disc 'Que la música te acompañe'

  • El duet musical Camela ha presentat el seu últim disc 'Que la música te acompañe' a 'Punts de vista'
  • Ángeles i Dioni han fet un repàs per la seva carrera amb Tània Sarrias i han interpretat el single 'No me hables'
  • Recupera tot el contingut cultural del programa RTVE Play Catalunya

Per
Punts de vista - Camela presenta el disc 'Que la música te acompañe'

Un trajecte llarg en cotxe, parar a una benzinera, comprar un cassette de Camela i fer del viatge una festa a ritme de tecno-rumba. Hi ha un pla millor? Ángeles i Dioni s'han convertit en un dels màxims exponents de la música espanyola amb gairebé tres dècades de carrera musical i més de set milions de discos venuts.

Un dels seus membres, Dioni, ha reconegut a 'Punts de vista', programa disponible a RTVE Play Catalunya, que encara no són conscients de la repercussió que han tingut: "Sabem que tenim cançons molt populars que s'escoltaran tota la vida, però crec que encara no som conscients del que estem fent i del que significarem en el dia de demà per a molta gent".

'Que la música te acompañe', nou disc després de cinc anys

Després de cinc anys, han tornat a treure un disc inèdit: 'Que la música te acompañe'. Un homenatge a 'Star Wars' que queda més que palès al videoclip de la cançó que han interpretat al programa: 'No me hables'.

En àlbums anteriors, el duet madrileny també s'ha caracteritzat inspirant-se en altres pel·lícules com 'Piratas del Caribe' o Grease. Dioni ha assegurat que la gent ja espera que ho facin: "Abans els seguidors ens preguntaven quan trauríem el pròxim disc, ara també ens pregunten de què ens caracteritzarem".

Després de tres dècades, disset discos i tantes lletres i cançons, Ángeles té clara quina és l'essència del grup: "Son tot històries d'amor i de desamor, perquè si no, no seríem Camela".

Un públic familiar que passa de generació en generació

Els inicis de Camela van ser sorprenents. Ells mateixos no eren conscients que estaven arribant a tant de públic. "Nosaltres fèiem les nostres maquetes pròpies i les ensenyàvem a familiars i amics. Una d'aquestes maquetes va arribar a oïdes d'un senyor que tenia una companyia petiteta independent a Madrid. Ens va trucar i ja teníem el contracte discogràfic. El vam firmar, el 1994 va sortir 'Lágrimas de Amor' i va vendre un milió de còpies. Però nosaltres no érem conscients del que havíem fet", reconeix el Dioni.

La seva música ha acompanyat a gent de totes les edats, de tots els pobles i de totes les ciutats d'Espanya durant aquests quasi trenta anys. Tot i això, Ángeles reconeix que el públic segueix essent el mateix: "Ara venen als concerts amb els fills, amb les àvies i amb les mares. La família ha crescut i seguim veient avui en dia el mateix que veiem quan vam començar: famílies senceres a primera fila".

Camela es pot convertir en un musical?

'Voy a pasármelo bien', 'Explota, explota' o 'Mamma Mia' són alguns dels musicals que han sorgit de la música de grups o artistes musicals. Ángeles ha dit a Tània Sarrias que és una opció que no descarten: "És una de les coses que ens queden per fer: un musical i una pel·lícula de la nostra vida, de la nostra història".

"En els pròxims anys és una cosa que sortirà. La pel·lícula no sé si la intepretarem nosaltres, però farem un musical, segur"

No sabem si veurem un musical, una pel·lícula o un documental de la seva trajectòria. El que és segur és que el seu disc està essent tot un èxit. Si encara no heu tingut l'oportunitat o, si voleu tornar a viure l'experiència del tecno-rumba del duet madrileny, podreu veure a Camela en concert el pròxim 19 de novembre a Tarragona.