Enlaces accesibilidad
Reg durant les vacances

Com evitar que les plantes es morin quan marxem de vacances?

  • Els autoregs són ideals per a mantenir hidratades les teves plantes
  • Pots fabricar el teu propi sistema de reg reutilitzant materials que tinguis per casa
  • Recupera tot el contingut del programa a RTVE Play Catalunya

Per
Va de verd - No deixis les plantes sense reg quan marxis de vacances

Quan arriben les vacances, un dels grans temors de deixar la casa desatesa és la supervivència de les nostres plantes. Trobar-te les flors dels testos marcides en tornar d'un viatge pot fer més dolorosa la tornada a la rutina. Per aquest motiu, si no tens cap veí, familiar o amic que es pugui fer càrrec de les teves plantes pots posar en pràctica els diferents trucs que ens explica el nostre moly.

En Xavi Miró, jardiner i paisatgista del Miró Garden Orgànic de Caldes de Montbui, ens detalla com fabricar diferents tipus de reg automàtic casolans per a mantenir hidratades les plantes mentre passes uns dies fora. Tots ells es poden fer amb materials reutilitzats que tinguis per casa. Pots emprar un drap o una corda. La clau està a trobar un recipient, omplir-lo d'aigua i col·locar-lo més alt que el test. Després només has de comunicar un cordill de cotó que uneixi el test i el recipient d'aigua. D'aquesta forma, la teva planta es regarà gota a gota mentre tu estiguis de vacances.

Una altra opció, més professional, es basa a instal·lar sistemes de reg per goteig amb un programador. Si tens manetes podràs muntar ràpidament el dispositiu. També pots posar en practicar altres mètodes de prevenció. Com ara, revisar les fulles de cada test i retirar les que estiguin grogues o seques o intentar col·locar els testos a la part més ombrívola de la terrassa.

El cas és que hi ha moltes i diferents opcions que et permetran passar uns dies de vacances i desconnectar de la rutina, sense haver de patir per les teves plantes.