Enlaces accesibilidad
Va de Verd

Vols ser un "moly"? Uneix-te a la nostra comunitat!

  • Si ets un gran coneixedor de les plantes, pots convertir-te en un dels "Molys" del programa Va de Verd
  • El nom “Moly” prové de la mitologia grega, és la planta imaginària que creix a l’Olimp dels déus i té propietats màgiques
  • Cada diumenge a La 2 i a RTVE Play Catalunya

Per
Es busquen #molys! Ajuda a María Gómez a aprendre tot sobre el món de les plantes

Va de Verd no volem ni podem donar receptes màgiques per les plantes, però si informar, entretenir i en definitiva ajudar-te a tenir unes plantes més saludables i productives al teu entorn. Per això comptem amb l’ajut inestimable dels nostres col·laboradors, als que anomenem “molys”.

Per què "molys"?

Des del principi buscàvem un nom que aglutinés tothom, un mot per anomenar tant els que parlen d’hort com els de jardí, els que s’envolten de plantes d’interior, i els que cuinen o fan receptes saludables o begudes espirituoses amb elles. En definitiva, calia fer màgia per encabir un ventall tan ample de possibilitats i per això vam pensar en una planta màgica.

La Moly, segons la mitologia grega creix a l’Olimp, la llar dels déus, que es beneficien de les seves propietats. És una planta imaginària, però, així i tot, molt ben descrita: menuda, de pètals blancs i tija negra. També l’esmenten en una de les nissagues literàries més exitoses dels darrers anys: la que protagonitza un mag adolescent anomenat Harry Potter.

Alguns dels nostres “molys” són grans comunicadors que disposen de canals de youtube propis amb milers –i fins i tot milions- de seguidors. D’altres publiquen sovint a InstagramTiktok... A cadascuna de les seves comunicacions donen consells ben variats per aplicar a l’hort, al jardí, a casa... a la salut, la bellesa, la cuina... i s’han ofert a compartir amb nosaltres alguns d’aquests temes, adaptant-los al nostre format.

D’altres –la majoria- no tenen tanta presència a les xarxes socials (o cap), però són grans aficionats a les plantes que, en alguns casos, fins i tot s’hi dediquen professionalment.

Uneix-te a la nostra comunitat de "molys"

Si vols ser un d’ells, si t’agraden les plantes i vols compartir el que saps d’elles, algun truc, alguna curiositat, només cal que ens escriguis al correu electrònic del programa, vadeverd@rtve.es deixant-hi un telèfon i una explicació del que voldries dir i nosaltres ens posarem en contacte amb tu.

Anima’t! Sigues un "moly"!.