Enlaces accesibilidad
Avaria d'Adif

Pluja de retrets polítics per la gestió del servei de Rodalies

  • L'avaria a Rodalies ha tornat a tensar la relació amb la Moncloa
  • Ha tornat a posar damunt la taula el debat sobre el traspàs íntegre de Rodalies
  • La ministra de Transports ha anunciat una investigació

Per
Pluja de retrets polítics per la gestió del servei de Rodalies

El desgavell a les estacions de Renfe per una avaria que ha deixat sense servei de trens durant tres hores tota la xarxa de Catalunya aquest divendres al matí, un cop més ha activat també els retrets polítics. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, qualificava d'"inacceptable" i "impropi", qualificava Aragonès l'avaria i ha exigit al govern de l'Estat de Pedro Sánchez, el traspàs integral de les competències en Rodalies que inclogui Adif.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha titllat de "greu i lamentable" la situació generada aquest divendres per la incidència en el sistema de telecomunicacions d’Adif. Puigneró insistia que la situació no pot continuar perquè la llista d'incidències, diu, és pràcticament diària.

La ministra de Transports i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha disculpat amb els usuaris en una entrevista a Catalunya Ràdio i a Puigneró li ha demanat seriositat.

Els comuns han fet arribar una bateria de preguntes a la ministra, tot i que destaquen l'augment d'inversions a Catalunya. La CUP ha registrat una petició perquè la ministra Sánchez, comparegui al Parlament i doni explicacions, i parla de "desastre constant" a Renfe i Adif. "Les institucions es reparteixen les culpes i mentrestant la realitat diària de milers de persones són trens que circulen fora d'hora, avaries i manca de recursos. La població està farta", assegura la CUP.